Master in geavanceerde materialen: innovatief recyclen

Algemeen

6 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Over AMIR

Het AMIR Master-programma in Advanced Materials: Innovative Recycling richt zich op de waardeketen van grondstoffen, met bijzondere nadruk op recycling. Het programma integreert diepgaande technische kennis over materiaalrecycling met training op hoog niveau over ondernemerschap en innovatie, waardoor studenten de vaardigheden krijgen die ze nodig hebben om game-changers in de recyclingsector te worden. Als een EIT-gelabeld masterprogramma wordt AMIR ontworpen en geleverd door een consortium van EU-topuniversiteiten op het gebied van grondstoffen. AMIR-studenten studeren in twee verschillende Europese landen als onderdeel van hun opleiding en ontvangen een reeks voordelen, waaronder zomerscholen, netwerkevenementen en financiële ondersteuning van EIT RawMaterials. Alle onderwijs en beoordelingen vinden plaats in het Engels.

AMIR-studenten profiteren van een opleiding op hoog niveau en onderzoek, inclusief toegang tot geavanceerde onderzoekslaboratoria. Hoogwaardige stages, samen met de verplichte internationale en intersectorale mobiliteit, zorgen ervoor dat studenten de praktische ervaring en vaardigheden krijgen die nodig zijn om een verschil te maken als een recyclingprofessional.

Programmastructuur

Het eerste jaar van het masterprogramma vindt plaats aan de Universiteit van Bordeaux in Frankrijk, of aan de NOVA University in Lissabon in Portugal. Studenten leren over algemene en technische aspecten van de waardeketen van grondstoffen (algemene chemie, materiaalkunde, de levenscyclus van materialen), evenals over de belangrijkste leerresultaten die van een EIT-gelabeld programma worden verwacht: duurzaamheid, intellectuele transformatie, waardeoordelen ( ethische, wetenschappelijke en duurzaamheidsuitdagingen), creativiteit, innovatie, leiderschap en ondernemerschap.

Het tweede jaar vindt plaats aan een van de andere partneruniversiteiten, waardoor studenten specialistische kennis kunnen opdoen in hun interessegebied. Dit wordt gevolgd door een industriële stage en afronding van de masterproef.

Deelnemende universiteiten

 • Universiteit van Bordeaux (Frankrijk)
 • NOVA University Lissabon (Portugal)
 • TU Darmstadt (Duitsland)
 • Universiteit van Luik (België)
 • Polytechnic University of Madrid (Spanje)
 • University of Miskolc (Hongarije)
110552_ScreenShot2019-02-17at8.25.03AM.png

Innovatie- en ondernemerschapsopleiding

Als een EIT-gelabeld programma integreert de AMIR-master opleidingen op hoog niveau over ondernemerschap en innovatie in zijn curriculum, waardoor studenten de vaardigheden krijgen die ze nodig hebben om game-changers te worden in de recyclingsector.

 • Tijdens het eerste jaar focust de module Leading Innovation and Entrepreneurship op markt / klantgerichtheid en samenwerking met stakeholders. Je leert om klant / gebruiker-focusdenken te ontwikkelen en toe te passen, en om stakeholders te identificeren en samen te werken. Het doel is om de ondernemers van morgen op te leiden, in staat om innovatieve projecten te creëren, problemen te begrijpen, behoeften te detecteren en oplossingen te bedenken.
 • De universiteit van Bordeaux werkt nauw samen met de incubator 'IRA' en met de technologieoverdrachtorganisatie 'AST'. Deze staan open voor AMIR-studenten en werken nauw samen met de laboratoria van de universiteit, waarin alle AMIR-studenten 8 weken doorbrengen tijdens stages.
 • Industriële seminars stellen AMIR-studenten in staat direct te leren van enkele van de belangrijkste industrieën in de sector. Bijvoorbeeld de Franse commissie voor alternatieve energieën en atoomenergie; ArcelorMittal, 's werelds grootste staalproducent en een van de belangrijkste spelers op het gebied van metaalrecycling; en Veolia, een wereldleider in water-, afval- en energiebeheer.
 • Branchestages geven AMIR-studenten tot zes maanden ervaring met een industriële of onderzoekspartner, waardoor ze uitgebreide praktijkervaring opdoen in onderzoek of industrie. Partners zijn onder meer Arkema, ArcelorMittal, Veolia en Fraunhofer, zodat studenten de ervaring op het hoogste niveau krijgen die nodig is om succesvol te zijn in het vinden van een baan of om na voltooiing van hun studie ondernemer te worden.

Professionele profielen na het afstuderen

"Ik koos voor de studie van de AMIR-master om de reikwijdte van mijn studies in de scheikunde te verbreden, waardoor ik een idee krijg van hoe materialen kunnen worden gemanipuleerd ten behoeve van de samenleving. Na mijn afstuderen wil ik mijn kennis van chemische en fysische materie gebruiken om te beginnen een carrière in duurzaamheid R

Ben jij een student die is:

 • Geïnteresseerd in de volledige waardeketen van grondstoffen?
 • Wil je een verschil maken in het omgaan met de uitdagingen rondom afval en bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor deze uitdagingen?
 • Gemotiveerd om tijd samen te werken met topbedrijven en onderzoeksorganisaties in de recyclingsector?
 • Gedreven om ondernemer of intrapreneur te worden die innovatie tot stand brengt?

Dan is het AMIR-programma misschien iets voor jou!

Afgestudeerden van het AMIR-programma zullen volledig zijn uitgerust om professionele rollen in de recyclingsector op zich te nemen:

 • Proces optimalisatie
 • Materiaalontwerp
 • Plantadministratie
 • Projectadministratie

Bovendien zijn de verworven vaardigheden op grote schaal vereist in alle sectoren, waaronder informatie- en communicatietechnologieën, bouwconstructies, energie, werktuigmachines en mobiliteit. Afgestudeerden krijgen ook de nodige vaardigheden en kennis om een eigen bedrijf op te zetten of te werken in verkoop en marketing.

Ten slotte zijn doctoraatsstudies een andere mogelijkheid en afgestudeerden van het AMIR-programma zullen volledig zijn uitgerust om aan Ph.D. programma's in de recyclingsector om technische loopbanen of academisch onderzoek na te streven.

vergoedingen

Jaarlijkse programmakosten voor de editie 2019-2021 zijn € 2.000 / jaar voor EU-studenten en € 4.000 / jaar voor niet-EU internationale studenten

beurzen

Voor studenten die in september 2020 beginnen, zijn EIT-Label-beurzen van EIT RawMaterials van € 13.500 per in aanmerking komende student beschikbaar. Voor informatie over hoe EIT-Label-beurzen worden toegekend en wie in aanmerking komt, neemt u rechtstreeks contact op met de coördinerende universiteit: amir-master@eitrawmaterials.eu.

Toepassing

Aanvragen voor de 2020-2022-editie van het AMIR-programma zijn vanaf begin 2020 geopend. Kijk op www.amir-master.com voor meer informatie.

Wie kan aanvragen?

Het programma levert een masterdiploma (120 ECTS) en is gericht op kandidaten met een bachelordiploma in ingenieurswetenschappen en milieuwetenschappen met geavanceerde kennis in chemie (minimaal 3 jaar studie of 180 ECTS-credits), of een bachelor's degree in chemie, Fysische chemie, materiaal- of materiewetenschappen.

selectiecriteria

Selectie van kandidaten zal een samenwerkingsproces zijn tussen partnerinstellingen en zal gebaseerd zijn op consensus. De selectieprocedure is gebaseerd op academische kwalificaties, kwaliteits- en kwantiteitsaspecten:

 • Academische achtergrond
 • Motivatiebrief
 • Taalvaardigheid
 • Werkervaring
 • Ondernemerspotentieel

Aanvraagprocedure voor selectie van studenten

Eerste stap: alle aanvragen moeten worden ingediend via ons online systeem en tegen de hierboven vermelde deadline. Als u één verplicht document mist, kunt u in plaats daarvan een verklarende brief uploaden of een e-mail sturen naar amir-master@eitrawmaterials.eu.

2e stap: studenten wiens aanvraag de eerste stap met succes doorloopt op basis van hun motivatie en Engelse taalvaardigheid, worden eind maart gecontacteerd en uitgenodigd om deel te nemen aan een Skype-interview begin april. Kandidaten die in dit stadium succesvol zijn en degenen die zijn geselecteerd voor de reservelijst, worden binnen een week na hun interview per e-mail op de hoogte gebracht.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The AMIR Master program focuses on the raw material value chain, with particular emphasis on recycling.

The AMIR Master program focuses on the raw material value chain, with particular emphasis on recycling. Lees Minder
Bordeaux , Lissabon , Darmstadt , Luik , Madrid , Miskolc + 5 Meer Minder