Master in geavanceerde ecologische gebouwen en biociteiten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Master in Advanced Ecological Buildings and Biocities is een meeslepend academisch programma van 11 maanden met de nadruk op het gebruik van een praktijkgerichte benadering voor het opleiden van professionals met geavanceerde expertise in het ontwerp en de bouw van ecologische gebouwen. Het programma vindt plaats in Valldaura Labs, in Barcelona, Spanje.

Tijdens de eerste zes maanden in Barcelona beginnen de studenten aan een reeks van intensieve en cumulatieve modules en workshops die alle gebieden behandelen die verband houden met het ontwerp en de bouw van geavanceerde ecologische gebouwen, inclusief materiaal, thermische en metabole bouwsystemen.

Na het ontwikkelen van de bovengenoemde vaardigheden, zullen de studenten gezamenlijk het ontwerpconcept, de strategieën, fabricagetechnieken en blauwdrukken maken voor een prototype van een ecologisch gebouw, dat ze tijdens de laatste drie maanden van het programma zullen bouwen.

MAEB IN HET KORT
Editie 3e editie
Regisseur Daniel Ibañez

Volledige collegegeld

(Collegegeld Kamer Volpension)

Niet-EU: 28.350 €

EU: 24.500 €

Extra informatie

Het volledige collegegeld omvat de prijs van het academische programma (niet-EU-burgers 19.250 €

* Transport en andere niet genoemde diensten zijn niet inbegrepen.

** Niet-ingezeten opties zijn beschikbaar voor kandidaten die al in Barcelona gevestigd zijn, neem dan contact op met de Admissions Coordinator via applications@iaac.net.

Toelating Architectuur, engineering, design, bachelor of hogere graad van andere gerelateerde beroepen

Context en agenda

De huidige verhandelingen over duurzaamheid en design vormen nog geen adequaat kader voor vragen over energie en ecologie. Of je nu bedenkt hoe gebouwontwerp landschappen en verstedelijkingen van verstedelijking over het hoofd ziet, of hoe onvolledige interpretaties van ecologische processen anders gebouwen, verstedelijking en het leven vandaag beter zouden kunnen ondersteunen, of hoe de materiële keuzes in gebouwen worden bepaald door stilistische abstracte begrippen in plaats van iets ecologisch krachtiger , de Master in Advanced Ecological Buildings and Biocities streeft naar een meer ambitieuze en alomvattende benadering van energie en ecologie voor de gebouwde omgeving.

In navolging van het stedelijk onderzoek dat IAAC de afgelopen jaren heeft uitgevoerd op gebieden als Solar Housings, Eco-buurten, Internet of Energy, Hydrogrid en Digital Fabrication, is de Master in Advanced Ecological Buildings and Biocities gericht op het opleiden van professionals in het ontwerp , prototyping en fabricage van gebouwen als ecologische en thermodynamische systemen.

Dit raamwerk van denken en werken koppelt zowel kleine als grootschalige processen: van het materiaal tot de geografische schalen. Het ontwerp van houten gebouwen in de stad heeft bijvoorbeeld verstrekkende gevolgen voor bosbouwpraktijken of wereldwijde koolstofcycli. Hoe ontwerpers de uitwisselingen beter kunnen karakteriseren en hoe de terugkoppeling eruitziet en mogelijk is dat materialen en energie in deze meerdere ruimtelijke en temporele schalen achteraf kunnen worden ingebouwd, staat centraal in de pedagogie van deze meester.

Deze aanpak is noodzakelijk voor een meer thermodynamisch krachtige en ecologisch krachtige ontwerppraktijk voor de toekomst.

Met de MAEBB kunnen studenten materiaal- en energiekwesties onderzoeken - breed gedefinieerd, van het materiaal tot de geografische - over verschillende disciplines en schalen heen, volledig gebruik makend van de unieke locatie van Valldaura Self-Sufficient Labs: IAAC's fabricagelab in het bos, de fabricage ervan infrastructuur en de mogelijkheden van de omliggende gebieden.

Het curriculum

Het curriculum van het programma is divers: van korte workshops met toonaangevende experts tot modulecursussen, reguliere seminars en lezingen, en een jaar durende project met de nadruk op real-scale prototyping. De master behandelt de vraag van het ontwerp als een uitgebreid, intellectueel en toegepast project waarin prototyping en fabricageprocessen een centrale pedagogische component zijn, met nadruk op de rol van de architect als een hands-on applied maker.

Elke Master-kandidaat zal technische en fabricageseminars, ecologische en thermische analytische kaders en real-scale prototypen ontwikkelen om unieke expertise te hebben in de ontwikkeling van ecologische en thermodynamische gebouwen. De master biedt ook een unieke kans om een echt bouwprototype te maken als het uiteindelijke masterproject. Van het materiaal tot het territorium, de Master in Ecological Buildings voorziet het ontwerp, de ontwikkeling en de implementatie van een nieuwe golf van gebouwen, prototypen, technologieën en ontwerpoplossingen van echte ecologische waarde die systematisch kunnen worden uitgebreid om deel uit te maken van de volgende stedelijke toekomst .

Het masterprogramma is gericht op ingenieurs, architecten, kunstenaars, makers, ontwerpers en afgestudeerden in elke discipline die verband houdt met het maken van de gebouwde omgeving. Het programma zal worden ontwikkeld in samenwerking met bedrijven en toonaangevende experts van over de hele wereld met als doel nieuwe professionals te vormen die geïnteresseerd zijn in het leiden van het ontwerp van ecologische gebouwen wereldwijd.

Het programma wordt geleid door Vicente Guallart, de voormalige hoofdarchitect van de stad Barcelona, een van 's werelds toonaangevende steden voor architectuur. Barcelona is voortdurend bezig met de ontwikkeling van een kenmerkend ontwerp en de bouw van zijn geavanceerde gebouwen en omgevingen wordt wereldwijd erkend.

Programma principes

 1. Meeslepend onderwijs: deze meester biedt een unieke meeslepende opleidingservaring bij Valldaura Labs. Slapen, eten, socializen, studeren, prototyping, ontwerpen en bouwen gebeurt allemaal op deze unieke locatie.
 2. Leren door te doen: studenten leren op basis van hun eigen ervaring en door praktijkgerichte prototypes op ware grootte te bouwen. Deze Master is fundamenteel hands-on met de nadruk op professionele expertise. Elk jaar van het Master-programma bouwt het een 1: 1 bouwprototype.
 3. Multidisciplinair onderwijs: studenten hebben toegang tot cursussen en workshops uit alle disciplines rond gebouwen.
 4. Connected Education: Studenten werken samen met andere academische ontwerpcentra en instellingen die soortgelijke projecten ontwikkelen.
 5. Opnameproces: elke student registreert en documenteert alle kennis die door het masterprogramma wordt gegenereerd op een uniek en open online platform.
 6. Internationale gemeenschap: dit masterprogramma is gericht op studenten uit zowel volwassen economieën, zoals Europa of Noord-Amerika, als opkomende economieën zoals China, India of Latijns-Amerika.

Academische structuur

IAAC's meeslepende meester in geavanceerde ecologische gebouwen en biociteiten (MAEBB) is een innovatief educatief formaat dat interdisciplinaire vaardigheden en begrip biedt door het onderzoek naar nieuwe categorieën projecten, technologieën en oplossingen met betrekking tot het ontwerp, prototyping en fabricage van ecologische gebouwen.

IAAC biedt studenten de mogelijkheid om individuele Studio-agenda's te maken en Thesis-projecten te ontwikkelen op basis van ecologisch ontwerp, thermodynamica toegepast op gebouwen, nieuwe fabricagetechnieken, materiaalexperimenten, zonnetechnologieën en meer. Op deze manier stelt IAAC een experimentele en leeromgeving samen voor de training van professionals met zowel intellectuele als toegepaste antwoorden op de toenemende complexiteit en milieudruk van hedendaagse stedelijke omgevingen.

Studenten hebben de mogelijkheid deel uit te maken van een zeer internationale groep, inclusief docenten, onderzoekers en docenten, waarin ze worden aangemoedigd om collectieve besluitvormingsprocessen te ontwikkelen en hun projectideeën te materialiseren.

De master ontwikkelt seminars, workshops, studio's en masterclasses langs deze thema's: hedendaagse theorie en praktijk van ecologische architectuur, digitale fabricage, ecologie, zonne-energie en thermodynamica, ecologische materialen, geavanceerde structuren en metabole bouwsystemen.

Immersiveness

Valldaura Labs. Barcelona, Spanje.

Valldaura Labs is een proeftuin en centrum voor onderzoek naar zelfvoorzienende habitats. Gebouwd rond een XIX-s. traditionele Catalaanse Masia, zijn infrastructuur heeft als doel een prototypische plaats te worden voor architectuur en ecologie in het postkoolstof tijdperk. Het is gericht op het produceren van voedsel, energie en dingen. Gelegen in het park Collserola, op 30 minuten van het centrum van Barcelona, heeft het lab een oppervlakte van 130 hectare. Valldaura heeft een Green Fab Lab-faciliteit die deel uitmaakt van het Fab Lab-netwerk van het MIT en beschikt over een volledig digitale productiefaciliteit. Ook biedt dit lab leefruimte voor 25 studenten.

Het programma is gestructureerd als volgt:

 • M1 - Contextmodule
 • M2 - Heliotropische module
 • M3 - Energie en thermodynamica
 • M4 - Eco-apparatenmodule
 • M5 - Metabole bouwsystemen I, II, III, IV
 • M6 - Materiaalsystemen en materiaalgeografieën
 • M7 - Materialiteit
 • M8 - Structuren
 • M9 - Wand- en gevelontwerp
 • M10 - Hybride gebouwprogrammering
 • M11 - Extended Building: over landschapsarchitectuur voor ecologische gebouwen
 • M12 - Prestatietests

Seminars Structuur

 • S1 - Milieu
 • S1 - Milieu
 • S2 - Technieken
 • S3 - Uitlezingen
 • S4 - Lezingen

project

 • P1 - Project
 • C1 - Bouw

Student profiel

Het Master-programma is gericht op ingenieurs, architecten, kunstenaars, makers, ontwerpers en afgestudeerden van elke discipline met betrekking tot het vervaardigen van de gebouwde omgeving. Het programma zal worden ontwikkeld met de medewerking van bedrijven en toonaangevende experts uit de hele wereld met als doel nieuwe professionals te vormen die geïnteresseerd zijn in het leiden van het ontwerp van ecologische gebouwen over de hele wereld.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The IAAC (Institute for Advanced Architecture of Catalonia) is a center for research, education, production, and outreach, with the mission of envisioning the future habitat of our society and buildin ... Lees meer

The IAAC (Institute for Advanced Architecture of Catalonia) is a center for research, education, production, and outreach, with the mission of envisioning the future habitat of our society and building it in the present. Lees Minder