Advanced Cosmetic Sciences (ACS) vormt chemici die in cosmetische bedrijven kunnen opereren bij het ontwerpen, produceren, analyseren en certificeren van cosmetische producten.

Dit tweede cyclusprogramma leidt professionals op die in staat zijn om de nieuwe uitdagingen te begrijpen die voortvloeien uit de huidige internationale regelgeving en gericht zijn op de productie van effectievere en intrinsiek veiliger cosmetica op basis van hun gehele levenscyclus.

ACS heeft een interdisciplinaire geest, gericht op het bieden van een theoretische en praktische opleiding over de wetenschappelijke en technologische aspecten van cosmetische producten. Het programma wordt gekenmerkt door theoretisch-praktische cursussen met betrekking tot de studie van natuurlijke stoffen en van bioactieve moleculen die worden gebruikt in cosmetica, tot de chemie en tot de formulering van cosmetica, tot de analyse van ingrediënten en formuleringen. De anatomie, fysiologie en pathologie van de huid zullen ook worden bestudeerd, samen met de microbiologische, functionele en toxicologische controle van cosmetische producten.

5 redenen om je in te schrijven voor de opleiding

  1. Cosmetische industrie is een economisch belangrijk en groeiend activiteitsdomein: ACS-graad opent hier de deur voor
  2. Cosmetische industrie vereist kandidaten met een specifiek multidisciplinair onderwijs op basis van chemie, maar niet beperkt tot het
  3. Cosmetische wetenschap is breed ontwikkeld: u kunt worden opgenomen in deze zeer innovatieve internationale omgeving
  4. ACS combineert geavanceerde wetenschappelijke onderzoeksthema's en 'real life'-chemie
  5. Nanowetenschap en nanotechnologie, onderdeel van deze opleiding, zijn erg belangrijk voor de cosmetische wetenschap

Toelatingseisen

Er zijn specifieke inschrijvingsprocedures voor elke opleiding. Je vindt gedetailleerde informatie over hoe je je kunt aanmelden, collegegeld en deadlines op href = "https://corsi.unibo.it/2cycle/AdvancedCosmeticSciences/how-to-enrol

Studiebeurzen en subsidies

Universitaire studenten kunnen economische steun krijgen tijdens hun studies van de regio Emilia Romagna, de University of Bologna en andere externe instanties.

href = "https://www.unibo.it/en/services-and-opportunities/study-grants-and-subsidies

Collegegeld vrijstellingen

Kijk op onze website om te weten welke documenten vereist zijn om volledige vrijstellingen en speciale subsidies aan te vragen.

href = "https://www.unibo.it/TuitionFees

Opleiding te volgen in:
  • Engels

Zie 49 andere vakken van University of Bologna »

Laatst bijgewerkt op Januari 18, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
2 jaar
Voltijd
Prijs
3,000 EUR