Master in geavanceerde architectuur

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Invoering

In Barcelona biedt IAAC een internationaal masterprogramma in Advanced Architecture (MAA). De MAA is gericht op architecten, ingenieurs en ontwerpers van over de hele wereld, enthousiast om de toekomst van onze steden en samenlevingen voor te stellen en toegewijd om deze in het heden te bouwen.

Als de eerste Master in geavanceerde architectuur ter wereld heeft de MAA van de IAAC nu zijn negentiende editie bereikt. Gedurende deze periode heeft het IAAC meer dan 1000 studenten uit meer dan 70 landen ontvangen en huisvest, waardoor het een uitzonderlijk internationale en multiculturele plek is geworden .

In de versie van 9 maanden (MAA01) of 18 maanden (MAA02) is de Master in Advanced Architecture geaccrediteerd door de Universidad Politècnica de Catalunya (UPC) met respectievelijk 75 ECTS en 130 ECTS . De MAA wordt geleid door de architect en onderzoeker Areti Markopoulou.

Het Master in Advanced Architecture programma komt naar voren als een innovatieve open structuur, gericht op vier geselecteerde onderzoekslijnen (X-Urban Design, Self-sufficient Buildings, Digital Matter, Advanced Interaction), allemaal geleid door internationaal gerenommeerde experts. Deze studiegebieden brengen studenten en docenten uit verschillende disciplines en van verschillende origine samen tot de oprichting van een genetwerkte hub of excellence. De IAAC Community zet zich in voor onderzoek en innovatie voor de bewoonbaarheid van de 21e eeuw.

MAA01 MAA02
Mate Master in Advanced Architecture geaccrediteerd door School of Professional and Executive Development aan de Polytechnic University of Catalonia - European Higher Education Area (EHEA) Master in Advanced Architecture geaccrediteerd door School of Professional and Executive Development aan de Polytechnic University of Catalonia - European Higher Education Area (EHEA)
Editie 20e editie 11e editie
credits 75 sp 130 sp
Looptijd 9 maanden - Van oktober 2020 tot juni 2021 // Fulltime 18 maanden - van oktober 2020 tot juni 2022 // voltijds
Taal Engels Engels
Collegegeld Niet-EU: 18.750 €
EU: 15.000 €

Niet-EU: 30.400 €
EU: 24.350 €

Toelating Architectuur, bachelor of hogere graad van andere gerelateerde beroepen. Architectuur, bachelor of hogere graad van andere gerelateerde beroepen.

Context en agenda

Om de hoogste kwaliteit van toegepast onderzoek te waarborgen, stelt de Master in geavanceerde architectuur een multidisciplinaire en multiscalaire benadering voor . De MAA beschouwt architectuur als een transversaal veld, waarvoor het absoluut noodzakelijk is om alle onderzoek en toepassingen te integreren met de kennis van specialisten uit verschillende vakgebieden.

In deze zin stelt de geavanceerde architectuuragenda de verantwoordelijkheid vast om het proces van mondiale verstedelijking vanuit een multischaal en operationeel perspectief te confronteren, evenals door de ontwikkeling van prototypen die ecologische, economische en sociale duurzaamheid bevorderen.

In het begin van de 20e eeuw werd het concept 'wonen' gedefinieerd als een 'machine voor het leven', een verwijzing naar een nieuwe manier om de constructie te begrijpen van bewoonbare ruimten die het machinetijdperk kenmerkten.

Vandaag, een eeuw later, staan we voor de uitdaging om duurzame of zelfs zelfvoorzienende prototypen te bouwen; levende organismen die interactie hebben en hulpbronnen uitwisselen met hun omgeving, en die functioneren als volledig zelfvoorzienende entiteiten, vergelijkbaar met hoe bomen in een veld werken. Op deze manier impliceert elke actie in het gebied manipulatie van meerdere omgevingskrachten, verbonden met talrijke stromen en netwerken zoals energie, transport, logistiek en informatie. Samen genereert dit nieuw bewoonbare en responsieve knooppunten met de potentie om middelen te gebruiken en te produceren.

Territoriale en stedelijke strategieën, evenals bouwactiviteiten, vragen daarom om gecoördineerde processen die architectonische kennis uitbreiden naar nieuwe vormen van management en planning. Multi-scalair denken houdt ook begrip in van veranderende dynamica, energie en informatieoverdracht en continue aanpassing.

Architectuur staat altijd voor de verantwoordelijkheid om te reageren op opkomende behoeften, technologieën en steeds veranderende programma's. We moeten meer van architectuur vragen: wij als architecten moeten verplicht worden bewoonbare organismen te ontwerpen die in staat zijn functies te ontwikkelen en de processen van de natuurlijke wereld te integreren die voorheen op een afstand in andere delen van het omliggende gebied plaatsvonden.

De modellen gemaakt voor de metropool van de vorige eeuw zijn niet in staat om nieuwe ontwikkelingen te accommoderen die verband houden met hedendaagse stedelijke levensstijlen, die in ruimte en tijd steeds discontinuer zijn. De opbouw van het wereldlandschap vereist dat we tegelijkertijd het volle en het lege, het natuurlijke en het kunstmatige projecteren, en op een zodanige manier dat een economische impuls verenigbaar is met duurzame ontwikkeling.

Het is noodzakelijk om complexe kennis te genereren die gekoppeld is aan een meerlagige interpretatie van realiteiten die traditioneel als gescheiden werden beschouwd, zoals energiemanipulatie, natuur, stedelijke mobiliteit, woningen, productiesystemen en fabricage, de ontwikkeling van software, informatienetwerken , enz. Dit opent de mogelijkheid om nieuwe prototypen te genereren die geschikt zijn voor complexe en veranderende omgevingen.

Ten slotte moet elke nieuwe stedelijke of architecturale productie de materialiteit actualiseren en bouwtechnieken van afgelopen eeuwen opnieuw interpreteren, die heel direct gebaseerd zijn op de transformatie van lokaal beschikbare materialen. Het is nu tijd voor de interactie tussen disciplines en technologieën om deel te nemen aan een visie die verschillende onderzoeksgebieden omvat.

Onderzoekslijnen

In zijn perspectief van multidisciplinariteit en transcalariteit, is MAA georganiseerd in een open academische structuur die verplichte en keuzevakken combineert rond verschillende hoofdonderzoekslijnen:

Onderzoekslijnen voor MAA01 en MAA02 (eerste jaar)

 • RS1: X-URBAN DESIGN, geregisseerd door Willy Müller
 • RS2: ZELFVOORZIENBARE GEBOUWEN, geregisseerd door Enric Ruiz Geli en Mireia Luzárraga
 • RS3: DIGITAL MATTER, geregisseerd door Areti Markopoulou
 • RS4: GEAVANCEERDE INTERACTIE, geregisseerd door Luis Fraguada

Thesis Studios voor MAA02 (tweede jaar)

 • TS1: C- BIO.MA, geregisseerd door Marcos Cruz
 • TS2: CLIMATIC MATTER, geregisseerd door Jordi Pagés en Lluis Viu
 • TS3: DE STAD IN DE LEEFTIJD VAN HYPEROBJECTS, geregisseerd door Peter Trummer

Academische structuur

De Master in Advanced Architecture is onderverdeeld in drie verschillende programma's: MAA01, MAA01 OTF en MAA02. Tijdens het eerste jaar zullen de studenten die deelnemen aan de programma's samenwerken in een gemeenschappelijk educatief platform, met een gemeenschappelijke organisatie en academische structuur. Na de voltooiing van MAA01 volgen studenten die zijn ingeschreven bij MAA01 OTF of MAA02 twee verschillende organisaties en academische structuren.

MAA01

Met 7 dagen toegang tot de IAAC Studio-werkruimte en het prototypefabricage-lab, hebben studenten de mogelijkheid om deel uit te maken van een zeer internationale groep, waaronder faculteitsleden, onderzoekers en docenten, waarin ze worden aangemoedigd om collectieve besluitvormingsprocessen te ontwikkelen en materialiseren hun projectideeën. Het doel van het Instituut is om afgestudeerden te vormen die, na de voltooiing van het programma, in staat zullen zijn hun verworven vaardigheden te ontwikkelen in een verscheidenheid van professionele omgevingen, die zich bezighouden met projecten die variëren van grootschalige duurzame planning en bouwconstructie tot de geïndustrialiseerde fabricage van architecturale componenten. De Master in Advanced Architecture is georganiseerd in drie termen en omvat de volgende elementen:

 • Introductie studio's
 • Onderzoeksstudio's
 • Ontwikkelingsstudio's
 • Verplichte Seminars
 • Studio Support Workshop
 • Keuzevakken
 • workshops
 • Lecture Series

MAA02

Combineert de eerstejaars master met het tweede jaar van onderzoek om een afstudeerproject te ontwikkelen. Tijdens dit tweede jaar moeten studenten een project afhandelen dat op de mogelijkheid is om het te ontwikkelen met internationale faculteiten en ondernemingen, met een hoge specialisatie op verschillende gebieden.

Het tweede academiejaar van de master in geavanceerde architectuur omvat de volgende elementen:

 • Onderzoek
 • Seminars Workshop
 • Lecture Series
 • werkplaats

Het programma is georganiseerd in drie fasen, die elk drie maanden duren en eindigen met een eindpresentatie.

MAA01 OTF

Combineert MAA01 met een postacademisch programma genaamd Open Thesis Fabrication (OTF), een intensief toegepast onderzoeksprogramma dat Academie en industrie combineert en zich richt op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen op een breed scala van gebieden.

Student profiel

Kandidaten voor de Master in Advanced Architecture zijn architecten, ingenieurs en ontwerpers van over de hele wereld die nieuwsgierig zijn naar hoe de wereld verandert en zich inzetten voor deze verandering.

Daarom is het programma gericht op afgestudeerden die hun ontwerponderzoeksvaardigheden willen inzetten en ontwikkelen in de context van nieuwe vormen van praktijk binnen architectuur en stedenbouw, variërend van grootschalige omgevingen tot tektonische details en materiaaleigenschappen.

Na het succesvol afronden van de master treden IAAC-studenten toe tot de IAAC Alumni Community. Dit is vandaag de dag een actief en dynamisch netwerk van visionaire professionals verspreid over de hele wereld, het bevorderen van principes en toepassingen van geavanceerde architectuur, het verkennen van nieuwe academische en onderzoeksinitiatieven, toonaangevende bekroonde praktijken of het werken voor internationaal gerenommeerde bedrijven en instellingen.

Laatst bijgewerkt op nov 2019

Over de school

The IAAC (Institute for Advanced Architecture of Catalonia) is a center for research, education, production, and outreach, with the mission of envisioning the future habitat of our society and buildin ... Lees meer

The IAAC (Institute for Advanced Architecture of Catalonia) is a center for research, education, production, and outreach, with the mission of envisioning the future habitat of our society and building it in the present. Lees Minder