Master in geavanceerd onderzoek in humanistische studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Tot nu toe was er een gebrek aan een specifieke masteropleiding die toekomstige onderzoekers de opleiding biedt die ze nodig hebben om een onderzoekscarrière in de geesteswetenschappen te ondernemen. In dit verband voorziet het aanbieden van gespecialiseerde wetenschappelijke opleiding in een belangrijke sociale en werkgelegenheidsbehoefte van de wetenschappelijke gemeenschap op zowel nationaal als internationaal niveau.

De master's degree in Advanced University Research in Humanistic Studies biedt je een solide basis in de methoden van algemeen en specifiek wetenschappelijk onderzoek in het kader van de geesteswetenschappen. Het geeft je de theoretische en praktische training die je nodig hebt om aan een onderzoekscarrière te beginnen door je te begeleiden naar een doctoraatsprogramma in de geesteswetenschappen en het geeft je de vaardigheden en kennis die je nodig hebt om productief lid te worden van onderzoeksprojecten en groepen.

Het trainingsprogramma is opgebouwd rond twee specialiteiten:

  • Onderzoek naar de kunstgeschiedenis.
  • Onderzoek naar taal- en letterkunde.

De master's degree bestaat uit kernvakken die de fundamenten van onderzoek in de geesteswetenschappen en andere onderwerpen die specifiek zijn voor elk van de specialiteiten, met een speciale nadruk op interdisciplinariteit, de integratie van de nieuwe technologieën in humanistische studies (Digital Humanities) en praktisch werk in geavanceerde onderzoeksomgevingen.

Dit masterprogramma wordt gegeven in het Catalaans (45%), Spaans (45%) en Engels (10%).

Externe praktijken

Het stage-vak is verplicht (6 ECTS-studiepunten) en bestaat uit twee verschillende delen:

  • Stage in een actieve onderzoeksgroep (3 ECTS-studiepunten).
  • Interdisciplinaire onderzoeksseminars (3 ECTS-studiepunten).

Dit onderwerp van de masteropleiding biedt studenten de eerste hand ervaring in een van de groepen of projecten die onderzoek verrichten in de geesteswetenschappen aan de URV en de mogelijkheid om actief deel te nemen aan een onderzoeksseminarie.

Carrièremogelijkheden

Onderzoeker in de humane wetenschappen, voornamelijk aan universiteiten en onderzoeksinstituten, instellingen, stichtingen of bedrijven die onderzoek verrichten in de twee specialisaties van de masteropleiding.

Toelating

De master's degree is gericht op personen die houder zijn van officiële universitaire bachelor's graden of diploma's in ambities die verband houden met een van de twee specialiteiten van de master. Bij de URV zijn dit voornamelijk, maar niet exclusief, de volgende:

  • Bachelor's Degree in Spaanse taal en literatuur.
  • Bachelor's Degree in Catalaanse taal- en letterkunde.
  • Bachelor's degree in geschiedenis.
  • Bachelor's degree in kunstgeschiedenis en archeologie.

Kandidaten die zich willen aanmelden voor de masteropleiding moeten aantonen dat ze een voorafgaande opleiding hebben gevolgd in de specialiteit waartoe ze willen worden toegelaten, of in beide specialiteiten als de kandidaat een gemengd curriculum wil volgen. Kandidaten die niet aan deze eis voldoen, worden geëvalueerd door de Academische Commissie van de masteropleiding, die zal beslissen of de tekortkoming in hun opleiding kan worden verholpen door middel van brugcursussen. Als ze besluiten dat dit niet kan, wordt de student niet toegelaten tot de masteropleiding. Kandidaten met een buitenlandse kwalificatie moeten aantonen dat zij tijdens de toelatingsperiode aan de toelatingsvoorwaarden voldoen.

Students of Rovira i Virgili University

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We are a young and dynamic university serving the needs of society, with an international outlook and a close relationship with our immediate socioeconomic environment.

We are a young and dynamic university serving the needs of society, with an international outlook and a close relationship with our immediate socioeconomic environment. Lees Minder
Tarragona , Tarragona , Tarragona , Reus , Tarragona , Tarragona , Reus , Tarragona , Tarragona , Tarragona , Tarragona , Tarragona + 11 Meer Minder