Master in gamestudies en engineering

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De master's degree in Game Studies and Engineering is een interdisciplinair programma dat studenten instrueert over zowel technische als analytische en ethische kwesties met betrekking tot video- en andere games. De masteropleiding biedt een ideaal platform om games en multimediatoepassingen te bestuderen en te maken.

Studenten met een bachelordiploma in computerwetenschappen of / en geesteswetenschappen, een interesse in de ontwikkeling, analyse, kritische reflectie van videogames en vaardigheid in gesproken en geschreven Engels worden aangemoedigd om zich in te schrijven voor dit programma.

Bijzonderheden

 • De opleiding heeft een sterk interdisciplinair ontwerp en een hoge praktische relevantie.
 • Een sterk netwerk van internationale partneruniversiteiten en -organisaties helpt studenten bij hun carrière en de inhoud van de opleiding.
 • Relevante ervaring door projectwerk.
 • De campus in Klagenfurt biedt uitstekende supervisieregelingen, kleine seminargroepen en beheersbare werkgroepen. Het is snel en gemakkelijk om vrienden te vinden en hier verbindingen te leggen!

University of Klagenfurt

© aau / Daniel Waschnig

Bestudeer doelstellingen

Studenten leren over verhalende en esthetische aspecten van games en hun geschiedenis, het technische proces van game-productie, engineering en gebruikte tools, het game-ontwikkeling en ontwerpproces als een complex systeem met verschillende rollen en competenties, evenals ethische overwegingen en verantwoordelijkheden van spelontwikkelaars.

voorwaarden

 • Een bachelordiploma in computerwetenschappen of geesteswetenschappen, sociale wetenschappen of culturele studies OF
 • Een vergelijkbare academische graad met ten minste 180 ECTS-punten, bijv. Een lerarenopleiding in het Engels, geschiedenis, enz.
 • Engelse taalvaardigheid in schrijven en spreken - niveau C1.
 • Een sterke interesse in video- en computerspellen, analoge games en multimediatoepassingen.

Carrières en beroepsprofielen

Afgestudeerden ontvangen een Master of Science (MSc) of een Master of Arts (MA), afhankelijk van hun gekozen specialisatie tijdens het programma. Een diploma in Game Studies en Engineering stelt studenten in staat om in de gamesindustrie te werken als waardevolle teamleden met een breed scala aan vaardigheden. Het interdisciplinaire karakter van het programma, dat technische, analytische en kritische competenties combineert, geeft studenten een voordeel ten opzichte van eenzijdig onderwijs. Bovendien zullen afgestudeerden ook in de reclame- en media-industrie kunnen werken.

Lake and mountains at Worthersee Karnten Austria. View from Pyramidenkogel tower on lake and Klagenfurt the area.

Campus en studentenleven

Er is meer in het studentenleven dan colleges en examens. De universiteit van Klagenfurt ligt in het westen van Klagenfurt, vlakbij de Wörthersee. De universiteit is een van de weinige campusuniversiteiten in Oostenrijk en heeft uitstekende vervoersverbindingen met het centrum van Klagenfurt. Er zijn ook een groot aantal restaurants en huisvestingsmogelijkheden in de omgeving van de campus. Sinds 2007 is de campus ook de thuisbasis van het meest moderne Universitaire Sportinstituut (USI) van Oostenrijk, met een oppervlakte van 1156 m² voor sportieve activiteiten. De USI biedt een breed scala aan sporten op de campus, evenals een verscheidenheid aan sportkampen in heel Europa.

Welke andere campus biedt jou de kans om:

 • Binnen 30 minuten wandelen en skiën in de bergen?
 • Binnen twee uur zwemmen in de Italiaanse zeeën?
 • Binnen twee en een half uur op de Biënnale van Venetië zijn?
 • In drie uur door de oude binnenstad van Rovinj, Kroatië wandelen?
Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The Faculty of Technical Sciences has been in existence since 2007, with the Department of Informatics being founded as early as 1986 and the Department of Mathematics and Statistics being established ... Lees meer

The Faculty of Technical Sciences has been in existence since 2007, with the Department of Informatics being founded as early as 1986 and the Department of Mathematics and Statistics being established in 1974. The Faculty comprises nine departments at present. Lees Minder