Master in fotografiebeheer

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

presentatie

De regisseur fotografie is de professionele verantwoordelijke voor de artistieke creatie van beelden voor de enscenering van film-, televisie- en audiovisuele producties. Om dit werk uit te voeren, zal het beslissingen nemen met betrekking tot verlichting, optica, omlijsting en compositie of texturen met als duidelijk doel om samen te werken bij het creëren van het beeld.

toegang

Om toegang te krijgen tot de master, is het noodzakelijk om een portfolio te presenteren en een persoonlijk interview te houden. Op basis van de vaardigheden en kennis van de kandidaat zal de ESCAC Art Department beslissen of het vereist dat een van de twee blokken van de aanvullende opleiding wordt gevolgd.

Voor wie is het bedoeld?

Afgestudeerden of afgestudeerden in audiovisuele communicatie, beeldende kunst of andere universitaire graden met betrekking tot het audiovisuele veld. Professionals uit de cinematografische of audiovisuele sector die hun kennis van de richting van cinematografische fotografie willen verdiepen.

competenties

 • Ontwerp de stijl en visuele benadering van het project en bereik de gewenste esthetiek. - Ontwerpverlichting die het script op een verhalende en dramatische manier versterkt voor elke set / locatie.
 • Bekijk het algemene beeld van de scène. —Onderzoek en ontwikkeling van conceptuele ontwerpen en het bereiken van een esthetische consensus met de rest van de afdelingen.
 • Verantwoordelijkheid kunnen nemen voor de artistieke creatie van de beelden voor de enscenering van elk audiovisueel werk.
 • In staat zijn om een menselijk team te leiden en de juiste technische en esthetische beslissingen te nemen in een echte schietomgeving - Verkrijg de juiste technische kennis om elk project aan te kunnen en met de noodzakelijke beveiliging die een teamleider moet tonen.
 • Ken de tools en procedures van de huidige filmindustrie.

methodologie

Praktische lessen: ze vinden plaats op een van de ESCAC-sets. Elke student voert drie verschillende praktijken uit in drie verschillende filmformaten (S16mm, 35mm en ARRI Alexa (2K). De sessies worden begeleid door actieve professionals in de branche die de student zullen helpen de praktijk te plannen. Twee dagen per week Studenten, verdeeld in drie groepen van 8 personen, voeren hun individuele praktijken uit via de technische en materiële ondersteuning die dezelfde school biedt.

Groepsweergave en analyse van alle tijdens de cursus uitgevoerde praktijken. Theoretische en theoretische praktische lessen.

Thematische lessen: een professional van de specialiteit duikt in een veld dat verband houdt met fotografie (postproductie, kleurcorrectie, VFX, reclame ...)

Externe bezoeken

Studenten brengen bezoeken aan:

 • Een lichte huurwoning met hulp van een gaffer
 • Kleurkamer met de aanwezigheid van een colorist
 • Postproductiebedrijf voor kleur- en CGI-effecten
 • LED-verlichting ontwerp- en productiebedrijf.

Waarom lid worden van de ESCAC-gemeenschap?

Je wordt onderdeel van de ESCAC-community, waarmee je je talent kunt ontwikkelen in een omgeving waar creatieve ruimtes en interactie tussen afgestudeerden van verschillende promoties worden gepromoot. Wist je dat Javier Ruiz Caldera zijn films blijft opnemen met ESCAC-collega's? Hetzelfde als Juan Antonio Bayona, Mar Coll, Kike Maíllo, Patricia Font ... omdat ESCAC niet stopt wanneer je klaar bent met je studie, zet de gemeenschap zich voort in de professionele sector.

Dit is het beste moment in de geschiedenis om je te wijden aan Audiovisueel: er is nog nooit zo'n grote verscheidenheid aan schermen geweest ten dienste van zoveel gebruikers. Deze schermen hebben inhoud nodig om producten aan een wereldwijd publiek te leveren, en bijgevolg investeren grote technologiebedrijven in audiovisuele creatie.

ESCAC-talent. Afgestudeerden met nationaal en internationaal erkende carrières zijn opgeleid op onze school. Filmregisseurs, producenten, cinematografen, redacteuren, VFX-supervisors ... Kijk naar de aftiteling van de films en series, je vindt er veel ESCAC-talent in terug.

Ons pedagogisch systeem is gebaseerd op leren door te doen. We willen dat je leert door te doen, en dat doe je samen met de beste professionals in de sector.

Bij ESCAC leiden we vertellers op. We leren je om je verhaal te vertellen, ongeacht de specialiteit die je hebt gekozen.

Het werk van afgestudeerden en de producent van de school (ESCAC Films) zijn erkend met meer dan 500 nationale en internationale prijzen:

 • Jaar na jaar behoren onze afgestudeerden tot de genomineerden voor de Goya en Gaudí Awards, met 20 Goya Awards en meer dan 30 Gaudí Awards.
 • Daarnaast hebben ze belangrijke prijzen gewonnen op internationale festivals: Award for Best International Short Film uitgereikt door het Sundance Festival (2006), of derde prijs op Cinefoundation - uitgereikt door het Cannes Festival (2015).

Bij ESCAC hebben we de medewerking van grote bedrijven en instellingen die deelnemen aan de opleiding van onze studenten. Movistar, Ministerie van Cultuur van de Generalitat de Catalunya, SGAE Foundation, Cinesa, Zeta Cinema, Film Factory, Filmax, Deaplaneta, Mediaset, etc.

Internationale campus: In deze 25 jaar hebben meer dan 5.500 studenten van 23 verschillende nationaliteiten onze campus doorlopen, wat heeft bijgedragen aan de culturele en gemeenschapsverrijking.

Onze school is erkend door CILECT (een organisatie die de beste filmscholen ter wereld samenbrengt) en wij zijn de enige in de staat met officiële erkenning.

ESCAC traint zijn studenten op basis van transversale competenties en biedt kennis en tools om een volgende professionele activiteit te ontwikkelen op elk gebied van contentcreatie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de J ... Lees meer

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de Jurassic World II), Oscar Faura (DP de Imitation Game), Bernat Vilaplana ( Montador de Hellboy II), Oriol Tarrago (Diseñador de sonido de Jurassic World 2), Kike Maillo (Diretor de EVA), Marc Coll (Directora de 3 días con la Familia) y más de 40 premios Goya, Gaudi, Bafta y Ariel entre otros. Lees Minder