Master in fotochemie en moleculaire materialen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding in fotochemie en moleculaire materialen biedt de studenten een solide, veelzijdige en up-to-date voorbereiding op het groeiende gebied van fotochemie en moleculaire materialen , met een toenemende aandacht voor nanomaterialen. Het stelt studenten in staat om nieuwe materialen te plannen, simuleren, synthetiseren en karakteriseren , en om de effecten van de elektromagnetische straling op materialen van natuurlijke en synthetische oorsprong te onderzoeken, begrijpen en exploiteren .

De cursus biedt onderzoeksmethoden en praktische activiteiten die nuttig zijn om theoretische en experimentele vaardigheden te ontwikkelen, die kunnen worden toegepast in toekomstige banen in de industrie, in openbaar en particulier onderzoek en academie.

De cursus in cijfers

76% internationale studenten en studenten die niet in de regio wonen

87% afgestudeerden afgestemd op het examenrooster

13% afgestudeerden met ervaring in het buitenland

97% afgestudeerden tevreden met hun studies

39% afgestudeerden die werken

56% afgestudeerden die niet werken maar wel studeren of geen werk zoeken

5% afgestudeerden die niet werken maar op zoek zijn naar werk

5 redenen om je in te schrijven voor de opleiding

1. Maak deel uit van een erfenis. Onze afdeling is waar fotochemie tot leven werd gebracht en nog steeds zijn reputatie als een leider in het veld behoudt.

2. De eerste en enige meester in zijn soort in Italië, onderwezen in het Engels door internationaal gerenommeerde professoren die toonaangevend zijn in baanbrekend onderzoek.

3. We bieden een stimulerende leeromgeving waar studenten kennis kunnen maken met toonaangevende wetenschappers.

4. We bieden opwindende stages via ons uitgebreide netwerk van universiteiten en onderzoekscentra in heel Europa en daarbuiten.

5. We zullen u voorbereiden op een loopbaan bij hightechbedrijven op het gebied van energie, milieu en gezondheid, en op prestigieuze internationale doctoraten.

Toelatingseisen

Er zijn specifieke inschrijvingsprocedures voor elke opleiding. Gedetailleerde informatie over het aanvragen, collegegeld en deadlines vind je op href = "https://corsi.unibo.it/2cycle/PhotochemistryMolecularMaterials/how-to-enrol

Studiebeurzen en subsidies

Universitaire studenten kunnen economische steun krijgen tijdens hun studies van de regio Emilia Romagna, de University of Bologna en andere externe instanties.

href = "https://www.unibo.it/en/services-and-opportunities/study-grants-and-subsidies

Collegegeld vrijstellingen

Kijk op onze website om te weten welke documenten vereist zijn om volledige vrijstellingen en speciale subsidies aan te vragen.

href = "https://www.unibo.it/TuitionFees

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Alma Mater Studiorum, the oldest university in the Western world, paves the way for innovation through an increasingly rich programme catalogue, cutting-edge research and a constant and increasing ... Lees meer

The Alma Mater Studiorum, the oldest university in the Western world, paves the way for innovation through an increasingly rich programme catalogue, cutting-edge research and a constant and increasingly broad international perspective. Lees Minder
Bologna , Cesena , Forli , Ravenna , Rimini , Buenos Aires , Modena , Dakar , Lissabon , Moskou , Mulhouse , Mumbai , Strasburg , Faro , Cádiz + 14 Meer Minder