Master in financiën en Fintech

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De financiële wereld verstoren

De Master in Finance en Fintech wil jonge professionals in staat stellen om te gaan met de digitale transformatie die de financiële markt verstorend verandert, door traditionele financiële vaardigheden te combineren met een goed begrip van nieuwe digitale technologieën.

De nieuwe opkomende technologieën zoals blockchain, kunstmatige intelligentie en big data-analyse veranderen het landschap van de financiële markt diepgaand en creëren enorme kansen voor gevestigde spelers, maar ook ernstige bedreigingen door innovatieve start-ups. Het gebruik van nieuwe technologieën voor financiële toepassingen is van vitaal belang geworden voor bank- en verzekeringsmaatschappijen, die een grondig begrip van deze hulpmiddelen moeten verwerven om te kunnen blijven concurreren in de veranderende wereld. Peer-to-peer leningen, mobiele betalingen en Insurtech zijn geen futuristische trends, maar feitelijke realiteit.

Om de kansen te grijpen en de uitdagingen van het digitale tijdperk aan te gaan, traint de Master in Finance en Fintech jonge professionals om op te treden als een schakel tussen het management en de computerwetenschappers, die deelnemen aan de ontwikkeling van nieuwe digitale financiële bedrijven. Dankzij de talrijke samenwerkingsverbanden van de Bologna Business School met toonaangevende spelers in de digitale sector , kunnen deze nieuwe generaties managers, die evenveel afhankelijk zijn van financiële competenties en nieuwe technologieën, anticiperen op de nieuwe trends in de financiële sector en deze onderscheppen en benutten. .

De explosie van digitale technologieën op de financiële markten heeft geleid tot een enorme behoefte aan cijfers op hun gemak, zowel met traditionele financiële competenties, als in de vertaling ervan in nieuwe digitale oplossingen en toepassingen. Studenten krijgen een innovatieve, sectoroverschrijdende didactische aanpak aangeboden waarmee ze een sterk concurrentievoordeel kunnen krijgen en tegelijkertijd kunnen inspelen op een nieuwe behoefte van de markt.

De Master in Finance en Fintech is ontworpen voor studenten met een uitstekende kennis van het Engels, geïnteresseerd in de financiële technologiesector ("fintech"), omdat ze zullen leren samen met de traditionele financiële vaardigheden, nieuwe competenties in nieuwe technologieën zoals AI, groot data-analyse, blockchain, met het vooruitzicht van professionele groei in managementfuncties die technische specialisten en financiële afdelingen met elkaar verbinden. Het programma, dat volledig in het Engels is, bevat twee op lessen gebaseerde termen en wordt afgesloten met een laatste stage van 500 uur.

Traditionele financiële instellingen en Fintech-startups hebben nieuwe professionals nodig om de digitale transformatie te vertalen in concurrentievoordeel: neem contact op met de coureur programmabeheerder om een belangrijke speler van deze transformatie te worden.

Structuur

De Master in Finance en Fintech is een 12-maands full-time programma inclusief een stage of projectwerk (totale lengte: 1500 werkuren).

Het academische gedeelte is verdeeld in twee termen. Je neemt 1000 uren studie in beslag: 400 uur aan klassikale activiteiten en 600 uur aan individueel / groepswerk. De master biedt een reeks voor-cursussen aan het begin van het academisch schema: DBMS-systemen en SQL-taal, analyse van verkennende gegevens, programmeerprincipes (Python-taal)

 • Eerste termijn: november 2019 - maart 2020
  • Aftrap
 • Tweede termijn: maart 2020 - juni 2020
 • Stage: juni 2020 - november 2020
 • Praktische ervaring
 • Laatste project

De twee termijnen worden gevolgd door een stageperiode van 500 werkuren. Deze stage kan worden uitgevoerd bij verschillende bedrijven en agentschappen in Italië of in het buitenland. Er wordt van u verwacht dat u deze kansen optimaal benut door te leren van de professionals waarmee u gaat werken.

Aan het einde van de stage dien je een 'Eindrapport' in te leveren , dat je aan de opleidingsdirecteur zal voorleggen met je activiteiten en de theorieën en geleerde lessen analyseert tijdens het academische deel.

Geïnteresseerde studenten kunnen er ook voor kiezen om een extracurriculaire cursus Italiaans te volgen.

cursussen

 • Bankieren en reguleren
 • Gedragsfinanciering
 • Big Data
 • Blockchain Finance
 • Bedrijfsethiek en duurzaamheid
 • Business Intelligence
 • Bedrijfsfinanciën
 • Data Mining
 • Digitale cultuur
 • Digitale economie
 • Ondernemersfinanciering
 • Financiële markten en instrumenten
 • Grondbeginselen van kunstmatige intelligentie
 • Grondbeginselen van cyberbeveiliging
 • Machine learning voor classificatie
 • Text Mining
 • Trends in de Fintech-industrie

Leermethode

Het belangrijkste doel van ons onderwijzend personeel is om eerst een solide basis van de theorie te leggen en vervolgens op deze basis voort te bouwen door meer praktische aspecten te introduceren. Deze methode zorgt ervoor dat u met een gerust hart de werkomgeving van deze branche betreedt, klaar om met elk scenario te worden geconfronteerd waar u voor staat.

De docenten zullen u helpen deze concepten en technieken te begrijpen door middel van lezingen en seminars; groepsprojecten en bedrijfsbezoeken; gastsprekers en case-studies; video's en presentaties; evenals individuele opdrachten en geassisteerd privé-onderwijs.

De cursussen zijn gestructureerd om de studenten de maximale vrijheid te bieden om te leren en de hoogleraren in staat te stellen de studenten op de best mogelijke manier les te geven en te beoordelen. Beoordelingen kunnen de vorm hebben van individuele / groepspresentaties, projecten, mondelinge en schriftelijke examens en natuurlijk ook deelname aan de klas.

Carrièreontwikkeling

De integratie met bedrijven is een prioriteit en een altijd aanwezig kenmerk van alle programma's van de Bologna Business School , dus ook voor de Master in Finance en Fintech.

De school zet zich volledig in voor het creëren van inzetbaarheid , door middel van een systematische loopbaandienstactie, die voortdurend gericht is op het matchen van de professionele projecten van studenten met de behoeften van bedrijven.

De stage is een uitzonderlijke springplank, het volstaat om te zeggen dat zes maanden na het einde van de voltijdse meesters aan de Bologna Business School gemiddeld 90% van de studenten in een bedrijf werken.

De BBS Career Service helpt en ondersteunt studenten vanaf het allereerste begin, samen met een opleiding en een professioneel ontwikkelingspad. Dit wordt bereikt door een reeks workshops te organiseren met als doel de fundamentele instrumenten en middelen te bieden om op de juiste manier voorbereid te zijn op de arbeidsmarkt.

Om dit doel te bereiken zijn studenten betrokken bij verschillende workshops, waaronder we kunnen opsommen:

 • Een CV en een sollicitatiebrief schrijven
 • Hoe een effectief Linkedin-profiel te maken
 • Hoe zich voor te bereiden op een sollicitatiegesprek

Daarnaast krijgen studenten dankzij de samenwerking met professionele loopbaanadviseurs een op maat gemaakte service om hun sterke punten te begrijpen en een professioneel ontwikkelingsplan op te stellen, wat handig zal blijken bij het zoeken naar een stageplaats. Hier volgen enkele van de activiteiten:

 • Eerste begeleidingsinterviews
 • Specifieke interviews gericht op het eigen loopbaanplan
 • Permanente ondersteuning van studenten met een-op-een sessie

bedrijven

Het doel van de Career Service is ook om studenten in contact te laten komen met nationale en internationale bedrijven. In de loop der jaren heeft Bologna Business School dankzij een gepersonaliseerde aanpak, gebaseerd op de behoeften van elk bedrijf, een breed netwerk en een goed partnerschap met toonaangevende bedrijven in Italië weten op te zetten. De samenwerking omvat de volgende activiteiten:

 • Verzenden van het cv-boek.
 • Stage en werkmogelijkheden delen.
 • Presentaties op het schoolterrein.
 • Carrière dag.
 • Implementatie van projectwerken.
 • Klaslokaalactiviteiten met casestudies gepresenteerd door managers en / of HR-professionals. Onze partners zijn de belangrijkste supporters van onze studenten, met de verstrekking van beurzen, stages en professionele kansen.

vergoedingen

Het collegegeld voor de Master is 14.800 euro (BTW vrij) te betalen in drie termijnen:

 • Eerste termijn: 1.850 euro
 • Tweede schijf: 7.000 euro
 • Derde termijn: 5.950 euro

De kosten omvatten deelname aan de Master, al het studiemateriaal dat beschikbaar is via het online platform en toegang tot de diensten en faciliteiten van Bologna Business School , zoals: persoonlijk account voor de Alma wi-fi, gebruik van de pc's in het Computer Lab, toegang tot de studieruimtes, toegang tot de interne sportschool, speciale tarieven voor het schoolrestaurant. Bovendien geeft de vergoeding de deelnemers het recht om op uitnodiging te profiteren van de ondersteunende activiteiten van de school, zoals de taalcursussen en de mastercolleges. Gratis parkeren is ook beschikbaar op BBS Campus.

Daarnaast hebben studenten met de studentenkaart van de universiteit van Bologna toegang tot alle universitaire faciliteiten, waaronder meer dan 100 bibliotheken, digitale bronnen en studiezalen (inclusief databases en online abonnementen); de drie kantines in het stadscentrum en alle kortingsaanbiedingen voor universiteitsstudenten.

Beurzen

Bij Bologna Business School begrijpen we het belang van financiële hulp bij het ondersteunen van onze studenten om hun educatieve doelen te bereiken. We zijn ons ervan bewust dat een geavanceerd trainingspad van hoge kwaliteit een belangrijke inzet kan zijn, terwijl we tegelijkertijd oprecht geloven dat investeren in iemands toekomst altijd terugbetaalt.

Bologna Business School biedt graag gedeeltelijke beurzen aan de meest verdienstelijke studenten. Al deze beurzen zijn op verdiensten gebaseerd en zullen worden toegekend aan de topkandidaten in het selectieproces. De studenten die bovenaan staan in de selecties zullen studenten zijn die niet alleen uit sterke academische of praktische achtergronden komen, maar ook degenen die de sterkste motivatie hebben om deel te nemen aan dit programma.

Er zijn beurzen van 4.000 euro en beurzen van 6.000 euro . Alle aanvragers komen in aanmerking voor een beurs - er is geen specifieke aanvraag vereist. Ze worden toegekend in de loop van elke selectieronde en als je goed genoeg hebt gepresteerd om een van hen te verdienen, wordt je op het moment van toelating geïnformeerd.

De beurzen fungeren als collegegeld, waardoor ze resulteren in een aftrek van het totale verschuldigde collegegeld.

Kalender

Deadline voor aanmelding:

 • Maart 2019 (ronde I)
 • Juli 2019 (Ronde II)
 • September 2019 (ronde III)

Selectie:

 • Maart 2019 (ronde I)
 • Juli 2019 (Ronde II)
 • September 2019 (ronde III)

Inschrijvingstermijn:

 • Juni 2019 (Ronde I)
 • September 2019 (Ronde II)
 • Oktober 2019 (Ronde III)

Begin datum:

 • November 2019
Laatst bijgewerkt op sep 2019

Over de school

BBS (est. in 2000) is the business school of the University of Bologna (est. A.D. 1088). BBS ranks among the most innovative business schools in Europe and is one of the most reputable institutions in ... Lees meer

BBS (est. in 2000) is the business school of the University of Bologna (est. A.D. 1088). BBS ranks among the most innovative business schools in Europe and is one of the most reputable institutions in Italy. Lees Minder