Master in filmzaken

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De Master in Film Business biedt de theoretische en technische kennis van de marketing, distributie, exploitatie en verkoop van cinematografische producten, waarbij de student wordt opgeleid voor de volledige uitvoerende productie van een audiovisueel product, van de identificatie van het eerste idee tot het laatste venster van exploitatie.

De audiovisuele wereld is ondergedompeld in een complete en constante transformatie, met steeds meer concurrerende internationale markten. Daarom heeft de inhoud een beslissende rol bij het creëren van projecten , maar moet deze worden opgevat als producten van het eerste idee. Elementen zoals het festivalcircuit, het aantal exemplaren, P&A, merchandising en communicatie moeten worden behandeld in overeenstemming met het concept, de plot, de cast, de ontwikkeling van het script en de financiering van elke film. Het doel is om een product te maken dat als zodanig is ontworpen vanaf het ontstaan tot de verkoopfase , met structurele logica, differentiële waarde en een ideale markt en aangepast aan uw verwachtingen.

De beste vermogensprofessionals in de sector zullen u leren om de hulpmiddelen en instrumenten te gebruiken voor besluitvorming, doelstellingen, het definiëren van strategieën en het plannen en coördineren van acties.

Voor wie is het bedoeld?

Universitair afgestudeerden in bedrijfskunde en management, reclame en public relations, rechten, audiovisuele communicatie of andere universitaire diploma's met betrekking tot het audiovisuele veld. Ook voor professionals in de cinematografische of videografische sector die hun kennis van de creatie en exploitatie van audiovisuele producten willen verdiepen.

competenties

Bied studenten de nodige vaardigheden om het belang te realiseren van artistieke creatie die altijd beschikbaar is voor het publiek dat van inhoud houdt.

  • Zorg voor de capaciteit voor de volledige uitvoerende productie van een audiovisueel werk.
  • Geef een theoretisch-praktische visie op de functies en toepassingen van marketing, exploitatie en verkoop van cinematografische producten.
  • De basis leggen voor de coördinatie van marketingactiviteiten.
  • Bereid de student voor op het gebruik van instrumenten en ondersteuningstools bij marketing- en verkoopbeslissingen.
  • Train de student voor de analyse van de verschillende situaties, evenals de daaropvolgende besluitvorming met behulp van wat ze in de klas hebben geleerd: doelen en doelen bepalen, strategieën aanreiken en acties plannen.
  • Train de student om het cijfer van de uitvoerend producent te beoordelen en het belang ervan bij het maken en beschikbaar stellen van de inhoud voor het publiek.

metodología

De cursus is gestructureerd met theoretisch-praktische lessen en masterclasses gegeven door actieve professionals. Daarnaast zullen groepspraktijken worden uitgevoerd die niet alleen reële situaties simuleren, maar in sommige gevallen ook.

In het blok Executive Production Development voert de student een volledige oefening van audiovisuele projectontwikkeling uit met technische trainingssessies, een workshop en een privé- en openbare presentatie om het proces van het creëren van een project uit de idee tot het definitieve dossier dat aan de industrie moet worden gepresenteerd.

In het blok Marketing en exploitatie ontwikkelen studenten een marketingplan dat overeenkomt met een echte niet-voltooide speelfilm, in afwachting van de release. Op basis van een script, en geadviseerd door de docenten en professionals die betrokken zijn bij de release van de film, moet de student een volledig releaseplan maken voor een echte filmpremière.129725_photo-1535209039648-9524289505fd.jpg Thomas Drouault / Unsplash

structuur

  • Theoretisch-praktische lessen en masterclasses

De cursus is gestructureerd met theoretisch-praktische lessen en masterclasses gegeven door actieve professionals. Daarnaast zullen groepspraktijken worden uitgevoerd die niet alleen reële situaties simuleren, maar in sommige gevallen ook.

Creatieve producent Artistieke ontwikkeling Industriële ontwikkeling Het project en het bedrijf Inleiding tot de industrie Filmdistributie Filmtentoonstelling Distributie in Europa Internationale verkoop Festivals Lanceringsplan De presentatie van projecten.

  • projectontwikkeling

De student zal een volledige oefening van audiovisuele projectontwikkeling uitvoeren met technische trainingssessies, workshop en privé- en openbare presentatie, om het proces van het creëren van een project van het idee tot het uiteindelijke dossier dat moet worden gepresenteerd, het hoofd te bieden de industrie

  • Marketing en exploitatie

Studenten ontwikkelen een marketingplan dat overeenkomt met een echt zakelijk project. Op basis van een script en op advies van de docenten en de producent moet de student een volledig releaseplan maken voor een echte filmpremière.

Proyecta Awards

Studenten krijgen de kans om deel te nemen aan de organisatie van de Proyecta Awards, de prijzen die worden uitgereikt aan dat deel van de filmindustrie dat meestal onzichtbaar is voor het grote publiek, maar dat essentieel is om de films te sturen: distributeurs, exposanten, agentschappen van marketing

De prijzen werden gepromoot vanuit de Master of Film Business van ESCAC in 2013 en al in de eerste editie kregen ze de steun van een groot deel van de industrie in het land. Sindsdien nemen studenten van elk jaar het over door te zorgen voor de nieuwe editie die bij hen past en het laatste evenement dat een groot deel van de filmindustrie samenbrengt.

registratie

Kandidaten moeten het registratieformulier op deze pagina invullen en opsturen naar mastersypostgrados@escac.es .

Het is van essentieel belang om de vereiste documentatie op te nemen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de J ... Lees meer

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de Jurassic World II), Oscar Faura (DP de Imitation Game), Bernat Vilaplana ( Montador de Hellboy II), Oriol Tarrago (Diseñador de sonido de Jurassic World 2), Kike Maillo (Diretor de EVA), Marc Coll (Directora de 3 días con la Familia) y más de 40 premios Goya, Gaudi, Bafta y Ariel entre otros. Lees Minder