Master in energiewetenschappen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Over

Ons energiesysteem evolueert snel. Er liggen grote uitdagingen voor ons, waaronder het temperen van de klimaatverandering, het veiligstellen van onze energievoorziening op de lange termijn en het bieden van toegang tot duurzame energie voor iedereen. Deze tweejarige masteropleiding in Energy Science aan Utrecht University van Utrecht University biedt een interdisciplinaire aanpak voor iedereen die deze uitdagingen aankan.

Systeem benadering

Energie inzameling, conversie, transport, opslag, distributie en eindgebruik zijn allemaal stappen in het leveren van energiediensten aan de samenleving. Al deze elementen vormen een energiesysteem, dat complex is en op veel verschillende manieren in wisselwerking staat met andere systemen. Transities in energiesystemen en de verdiensten van innovatie voor de afzonderlijke componenten ervan kunnen alleen worden geanalyseerd in de context van het volledige systeem. Daarom plaatsen we de analyse van energiesystemen centraal in ons Energy Science-programma.

interdisciplinair

Het analyseren van energiesystemen vereist een grondige kennis van de fundamentele wetenschappelijke en technologische principes van de discipline. Met deze kennis kunt u begrijpen hoe de kenmerken van individuele technologieën hun prestaties kunnen beïnvloeden, evenals de impact van markt- en beleidscontexten op energiesystemen. Dit is de reden waarom zowel economie als beleidsstudies ook in het programma worden behandeld.

Onderzoek in energiewetenschap

Het programma is ontwikkeld door het Copernicus Institute of Sustainable Development. Dit instituut onderzoekt en ontwikkelt processen en kansen voor innovatieve verandering voor duurzaamheid. Energie- en hulpbronnensystemen zijn slechts een van de gebieden die in het instituut zijn onderzocht en dit baanbrekende onderzoek informeert het onderwijs over het programma. Bovendien zult u merken dat u deel uitmaakt van een echt internationale leeromgeving om u voor te bereiden op uw toekomstige carrière.

Je kunt een van de twee nummers kiezen:

  • Systeemanalyse
  • Natuurwetenschap

Doel van het programma

Dit programma is bedoeld voor studenten met een achtergrond in wetenschap of techniek die willen bijdragen aan de transitie naar duurzame energiesystemen.

Carriere vooruitzichten

De duurzame ontwikkeling van energiesystemen zal een van de belangrijkste mondiale uitdagingen van deze nieuwe eeuw zijn. Daarom zijn onderzoeksinstituten, bedrijven, adviesbureaus, overheidsorganisaties en NGO's actief op zoek naar verbetering van de energie-efficiëntie en meer hernieuwbare energiebronnen. Veel bedrijven gaan de uitdaging aan om nieuwe activiteiten op dit gebied te ontwikkelen en er is een grote vraag naar energie- en hulpbronnenspecialisten, die elke dag toeneemt.

Professionele carrières

Afgestudeerden moeten werk vinden in de particuliere sector (energiebedrijven), de publieke sector, consultancy en NGO's. Afgestudeerden zullen ook posities vinden in internationale organen, zoals de Europese Unie en het Internationaal Energieagentschap.

Academische loopbaan

Het programma bereidt studenten voor op een PhD-programma, dat uiteindelijk zal leiden tot beroepen in wetenschappelijk onderzoek. Afgestudeerden van het programma moeten in staat zijn om een ​​Ph.D. proefschrift.

Internationale studenten

  • Nederlands leren

Als je een baan of stage in Nederland wilt vinden, krijg je door het kennen van Nederland een plaats toegewezen. Zelfs als je in een internationale organisatie werkt, is het altijd een voordeel en in sommige gevallen zelfs een vereiste om tenminste een beetje Nederlands te kennen. Om Nederlands te leren, kunnen gratis taalwebsites zoals duolingo.com of dutchgrammar.com u op weg helpen of een kijkje nemen naar de cursussen Nederlands die Babel aanbiedt. Als student van Utrecht University krijg je 25% korting op het cursusaanbod.

  • Na het afstuderen

Als je na je afstuderen in Nederland wilt blijven, kun je het 'verblijfsvergunning oriëntatiejaar' aanvragen als je een niet-EU-nationaliteit hebt. Deze vergunning kan worden ingediend binnen 3 jaar na het voltooien van je studie en biedt je onbeperkte arbeidsrechten (vandaar: een werkvergunning -TWV- is niet vereist). Ga voor een overzicht van de voorwaarden die van toepassing zijn op deze vergunning naar de website van de IND.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder