Master in energiebronnen en petroleum engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het Academisch Programma voor Energiebronnen en Petroleum Engineering, voor MS-studenten, richt zich op moderne reservoirbeschrijving, engineering en management. Studenten in dit programma krijgen een brede opleiding in elementaire wetenschappelijke concepten en thermodynamica, geologie, geofysische karakterisering en reservoir engineering. Onze studenten nemen deel aan wetenschappelijke onderzoeksactiviteiten die wiskundige analyses, computationele modellering, experimenteel onderzoek en / of veldstudies kunnen omvatten.

Als u als een potentiële aanvrager naar ons programma komt, kunnen we vol vertrouwen zeggen dat de 'KAUST'-ervaring een werkelijk unieke kans is voor briljante MS-studenten die de droom delen om een ​​verschil te maken in ons vakgebied en in de wereld. We hopen dat je KAUST en ons programma zult overwegen.

Master diploma

De MS-graad biedt studenten zowel een scriptie- als een niet-scriptie-optie. Het is de exclusieve verantwoordelijkheid van de student om haar / zijn afgestudeerde programma te plannen in overleg met haar / zijn adviseur. Studenten moeten alle deadlines halen. Studenten moeten zich ervan bewust zijn dat de meeste Core Courses slechts eenmaal per jaar worden aangeboden.

De Master's Degree (MS) wordt uitgereikt na succesvolle afronding van een minimum van 36 credit-uren. Er moet een minimale GPA van 3,0 bereikt zijn om af te studeren. Individuele cursussen vereisen een minimum van een 'B-' voor het cursusgeld. Verwacht wordt dat studenten de MS-graad behalen in drie semesters en één zomersessie. Een goede deelname aan elke KAUST's zomersessie is verplicht. Summer Session cursussen zijn kredietwaardig en van toepassing op de mate.

De MS-graad heeft de volgende componenten:

  • Kern vakken
  • Keuzevakken
  • Onderzoek / Capstone-ervaring
  • Graduate Seminar 298 (niet-credit): Alle studenten moeten zich inschrijven en een voldoende cijfer ontvangen voor elk semester van het programma dat zij volgen.

Thesis optie

Alle MS-studenten worden aangemoedigd om een ​​proefschrift na te streven. Om een ​​scriptie na te streven, moeten studenten een scriptievoorstel ontwikkelen tijdens het eerste semester bij KAUST. Het voorstel moet een tijdlijn voor voltooiing bevatten die is goedgekeurd door de Academic Advisor. Studenten die de proefschriftoptie willen volgen, moeten voor de scriptie een aanvraag indienen voor de negende week van hun tweede semester en moeten minimaal een 3.2 cumulatieve GPA hebben.

De geselecteerde Academisch Adviseur moet een fulltime programma-gelieerde assistent, Associate of Full Professor bij KAUST zijn. De Academisch Adviseur kan alleen projectgebonden worden voor het specifieke afstudeerproject na goedkeuring op programmaniveau. De goedkeuring van een projectpartner moet worden voltooid voordat met het onderzoek wordt begonnen.

Niet-proefschriftoptie

Studenten kunnen een niet-thesisoptie nastreven, waarvoor nog steeds een sluitstukervaring vereist is. Studenten die de optie niet-thesis willen volgen, moeten minimaal zes studiepunten van Directed Research voltooien (299). Zomerstagskredieten kunnen worden gebruikt om aan de onderzoeksvereisten te voldoen, op voorwaarde dat de zomerstage op onderzoek is gebaseerd. Zomerstages moeten worden goedgekeurd door de studieadviseur van de student.

Non-Thesis Capstone Experience (12 credit-uren)

De Capstone-ervaring kan een combinatie van onderzoek zijn op KAUST, een op onderzoek gebaseerde zomerstage of aanvullende cursussen die door de student en de academisch adviseur moeten worden bepaald.

  • ErPE 295 - Stage in de industrie. Studenten mogen slechts één stage volgen.
  • ErPE 299 - Gericht onderzoek

De ervaring die wordt goedgekeurd, moet ten minste 6 studiepunten van onderzoek bevatten, hetzij in de vorm van Directed Research of een goedgekeurde stage.

Studenten moeten de resterende credits voltooien via een of een combinatie van de onderstaande opties:

  • Verbredende ervaringscursussen: cursussen die de MS-ervaring van een student verbreden.
  • Ph.D. Cursussen: cursussen genummerd op 300-niveau.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Established in 2009, King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) is a graduate-level research university located on the shores of the Red Sea. Ranked 1st in the world for citations per ... Lees meer

Established in 2009, King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) is a graduate-level research university located on the shores of the Red Sea. Ranked 1st in the world for citations per faculty for past 3 consecutive years running (Qs world university rankings), we’re dedicated to advancing science and technology through interdisciplinary research, education, and innovation. Lees Minder