Master in embedded systemen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Ingebouwde systemen zijn de meest voorkomende vorm van computersystemen en gebruiken ongeveer 98% van alle vervaardigde processors voor hun toepassingen, van naaimachines en auto's tot satellieten en energiecentrales. De gemene deler voor deze systemen zijn de hoge eisen aan functionaliteit en betrouwbaarheid - de masteropleiding Embedded Systems bevordert zeer competitieve afgestudeerden op dit kritieke gebied.

142266_startup-photos.jpg

Embedded Systems bij KTH

De masteropleiding Embedded Systems biedt een brede opleiding in embedded systemen met de mogelijkheid om zich te specialiseren in gebieden die zowel theoretische als praktische aspecten van de ontwikkeling van embedded systemen omvatten. Speciale nadruk wordt gelegd op technische vaardigheden, integratie van software en hardware, systeemontwerp, integratie, verificatie en het beheer van het ontwerpproces.

Het programma biedt vier tracks:

 • De Embedded Electronics-track behandelt de problemen van het integreren van sensoren, analoge circuits en communicatieapparatuur in SoC / ASIC en op PCB gebaseerde embedded systemen, met een focus op het internet der dingen.
 • De track Embedded Platforms behandelt de problemen bij het ontwerpen en samenstellen van een embedded single- / multi- / many-core CPU-platform, inclusief VLSI-ontwerp en embedded software.
 • De Embedded Software-track behandelt de problemen van het ontwerpen en onderhouden van embedded software die draait op single- / multi- / veel-core systemen, inclusief software engineering en computerhardware.
 • De Embedded Control-track behandelt de problemen bij het ontwerpen van elektronica / embedded systemen die nauw zijn geïntegreerd met mechanische en besturingssystemen.

Het programma heeft in totaal 120 ECTS-studiepunten als volgt opgebouwd. Ongeveer 30 ECTS-studiepunten bestaan uit verplichte vakken voor alle studenten in het programma. Ongeveer 30 ECTS-credits bestaan uit cursussen die verplicht zijn voor die specifieke track. Ongeveer 30 ECTS-credits zijn keuzevakken en de laatste 30 ECTS-credits bestaan uit het afstudeerproject. Tijdens het laatste semester demonstreren studenten de individuele vaardigheden die ze tijdens de opleiding hebben verworven via een diplomaproject. De student schrijft een scriptieverslag, demonstreert en verdedigt de resultaten. De focus van het project kan worden voorgesteld door de student, een examinator, een bedrijf, een overheidsinstantie of een andere externe organisatie, maar het projectplan moet worden goedgekeurd door de examinator van een van de scriptieprojectcursussen in het curriculum. Het afstudeerproject kan ook worden afgerond bij universiteiten of bedrijven.

Dit is een tweejarig programma (120 ECTS-credits) dat in het Engels wordt gegeven. Afgestudeerden krijgen de graad van Master of Science. Het programma heeft cursussen zowel op de KTH Campus als op de KTH Kista-campus in Stockholm en wordt aangeboden door de School of Electrical Engineering and Computer Science (bij KTH ).

Het programma bood eerder duale opleidingen aan met Khalifa University en University of Electronic Science and Technology of China. Deze tracks worden niet aangeboden voor toekomstige toelating.

Behandelde onderwerpen

Sensorgestuurde systemen, ingebedde systemen, digitaal ontwerp en validatie met HDL's, ingebed hardwareontwerp in ASIC en FPGA, computersysteemarchitectuur, ingebedde veelkernarchitecturen, hardware-architecturen voor diep leren, hardwarebeveiliging, elektronisch systeemontwerp, basisprincipes van geïntegreerde elektronica , embedded software, softwarebetrouwbaarheid, methoden in software engineering, hybride en ingebedde controlesystemen.

Carrière

De enorme prijs- en prestatie-ontwikkelingen van elektronica, in combinatie met hun flexibiliteit en programmeerbaarheid, bieden aanzienlijke kansen voor innovatie. Tegelijkertijd ondervindt de industrie problemen met het behoud van competentie in het gebied en staat het voor grote uitdagingen bij het beheer van de integratie van software en hardware.

Werkgevers van afgestudeerden van de masteropleiding Embedded Systems zijn bedrijven die elektronische componenten en embedded systemen ontwikkelen op alle mogelijke gebieden. Het programma heeft een breed industrieel contactnetwerk via ICES - het KTH Innovative Center for Embedded Systems. ICES-lidbedrijven ondersteunen de implementatie en studentenactiviteiten in het programma, zoals stageplaatsen, masterproefprojecten en proefprojecten, en bieden deelnemers een uitstekende brug naar de industrie of verder onderwijs in de vorm van doctoraatsstudies.

Na het afstuderen

Hardware design engineer, embedded software engineer, consultant, ontwikkelaar, programmeur, projectmanagement, CTO, R&D engineer, industrieel expert, industrieel management, startup oprichter, onderzoeker, doctoraatsstudenten in aanverwante gebieden.

" KTH is een zeer diverse instelling en geeft me het gevoel erbij te horen, aangezien ik mensen kan ontmoeten die erg op mij lijken en nieuw zijn in het land en de cultuur."

Sri Janani Rengarajan, India

Duurzame ontwikkeling

Afgestudeerden van KTH hebben de kennis en tools om de samenleving in een duurzamere richting te brengen, aangezien duurzame ontwikkeling een integraal onderdeel is van alle programma's. De drie belangrijkste doelstellingen voor duurzame ontwikkeling die worden aangepakt door de masteropleiding Embedded Systems zijn:

 • 7 Betaalbare en schone energie
 • 9 Industrie, innovatie en infrastructuur
 • 11 Duurzame steden en gemeenschappen

U verwerft een fundamenteel inzicht in het stroom- en energieverbruik van transistorgebaseerde elektronische en computersystemen, en kennis van basisprincipes voor het verbeteren en optimaliseren van hun stroom- en energie-efficiëntie wat betreft prestaties, kosten en betrouwbaarheid voor elektronische consumentenproducten, mobiele computerapparatuur , netwerk- en communicatiesystemen, het internet der dingen en cloud computing-infrastructuren. Meerdere cursussen van theorie tot praktijk, van miniproject tot graadproject, stellen onze studenten in staat om continu relevante expertise te ontwikkelen.

Je kunt werken als ingenieur in bedrijven die energie- en energiezuinige oplossingen voor elektronische en ingebedde computersystemen ontwikkelen, als manager in organisaties die energiezuinige IT-oplossingen bieden in de gezondheidszorg, de economische en industriële sector, of als een onderzoeker in instellingen die baanbrekend onderzoek doen naar opkomende en toekomstige duurzame elektronica, computers en netwerksystemen.

Faculteit en onderzoek

De masteropleiding Embedded Systems wordt aangeboden door de School of Electrical Engineering and Computer Science aan KTH . Embedded Systems valt onder het vak Electrical and Electronic Engineering, waarvoor KTH wereldwijd op de 17e plaats staat in de QS World University Rankings by Subject 2020. Professor Zhonghai Lu is momenteel programmadirecteur. Het programma wordt gecoördineerd via Division of Electronics and Embedded Systems, Department of Electrical Engineering.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma, moet je een bachelordiploma hebben behaald, de Engelse taal beheersen en voldoen aan de opleidingsspecifieke eisen.

Bachelor diploma

Een bachelordiploma, gelijk aan een Zweeds bachelordiploma, of gelijkwaardige academische kwalificaties van een internationaal erkende universiteit, is vereist. Studenten die langere technische opleidingen volgen en cursussen hebben afgerond die gelijkwaardig zijn aan een bachelordiploma, worden geval per geval bekeken.

Studenten in hun laatste jaar van een undergraduate-studie kunnen zich aanmelden en, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke acceptatie ontvangen. Deze aanvragers moeten een schriftelijke verklaring bijvoegen volgens de instructies van University Admissions. Studenten in het laatste jaar van een undergraduate-studie aan een Zweedse universiteit hoeven geen schriftelijke verklaring te overleggen om, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke toelating te krijgen. Wel moeten ze voor 1 februari 150 ECTS-studiepunten van de bacheloropleiding hebben behaald.

Kennis van het Engels

Engelse taalvaardigheid gelijk aan (de Zweedse bovenbouw) Engels cursus B / 6 is vereist. Aan het vereiste kan worden voldaan met een resultaat gelijk aan of hoger dan dat vermeld in de volgende internationaal erkende Engelse tests:

 • TOEFL Op papier gebaseerd: score van 4,5 (schaal 1-6) in schriftelijke test, een totaalscore van 575.
 • TOEFL ITP wordt niet geaccepteerd.
 • TOEFL iBT internet: Score van 20 (schaal 0-30) in schriftelijke test, een totale score van 90
 • IELTS Academic / IELTS UKVI: een minimum algemeen cijfer van 6,5, met geen sectie lager dan 5,5
 • Cambridge ESOL: Cambridge English: Advanced (CAE) Certificate in Advanced English of Cambridge English: Proficiency (CPE) (Certificate of Proficiency in English)
 • Michigan English Language Assessment Battery (MELAB): Minimale score van 90
 • De universiteit van Michigan, ECPE (examen voor het certificaat van bekwaamheid in het Engels)
 • Pearson PTE Academic: Score of 62 (writing 61)

Aan de taalvereiste kan ook worden voldaan door eerdere universitaire studies en studies op de middelbare school. Meer informatie over erkende Engelse tests, eerdere studies en vereiste documenten wordt verstrekt door University Admissions.

Specifieke eisen voor de masteropleiding Embedded Systems

Een bachelordiploma in elektrotechniek of computertechnologie, of een gelijkwaardige graad, inclusief een combinatie van cursussen die gelijk is aan ten minste 60 ECTS-studiepunten in micro-elektronica, elektronica, computertechnologie, informatica, automatisering en controle of communicatietechniek. Daarnaast is het volgende vereist:

 • Minstens 30 ECTS-studiepunten in de wiskunde, inclusief calculus in één variabele, calculus in verschillende variabelen, lineaire algebra, wiskundige statistieken en Laplace en Fourier Transforms.
 • Basisprincipes van digitaal ontwerp (equivalent aan IE1204 of IE1205), basisprincipes van computerhardware (IS200 of IS1500), theorie over elektrische circuits (equivalent aan EI1202 of IE1206) en een basiscursus programmeren (bij voorkeur C / C).
Inschrijvingsdocumenten

Uw aanvraag is niet compleet zonder de vereiste ondersteunende documentatie. De volgende algemene en opleidingsspecifieke documenten moeten daarom in de aangegeven volgorde bij de aanvraag worden gevoegd:

Algemene documenten

 • Certificaten en diploma's van eerdere universitaire studies
 • Afschrift van voltooide vakken en cijfers die zijn opgenomen in je diploma
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
 • Een kopie van uw paspoort inclusief persoonlijke gegevens en foto of andere identificatiedocumenten

Specifieke documenten voor de masteropleiding Embedded Systems

 • Motivatiebrief met details over uw academische prestaties
 • 2 aanbevelingsbrieven
 • Relevante werkervaring, indien aanwezig (dwz een ondertekend certificaat van een werkgever waarin uw functie en werkopdrachten worden beschreven)
 • Samenvatting *

* Om uw aanvraag als voltooid te kunnen beschouwen, moet u het online overzichtsformulier invullen. Als u geen samenvattingsblad toevoegt, kan dit uw evaluatiescore negatief beïnvloeden. Zorg ervoor dat u alle vereiste informatie invult voordat u het formulier verzendt.

Als u vragen heeft over het overzichtsblad, neem dan rechtstreeks contact op met het programma.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder