Master in elektrotechniek. Specialisatie: signaalverwerking en golfpropagatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit programma bevat zowel theorie als toepassingen en bereidt je voor op geavanceerd technisch werk in de industrie of op graduate studies.

Golfvoortplanting en signaalverwerking zijn belangrijke gebieden in de technische samenleving van vandaag. Er zijn veel technische en industriële toepassingen waarvoor kennis van beide onderwerpen vereist is, met name draadloze communicatie en antenne- en microgolftechnologie.

In het eerste jaar bestudeer je de wiskundige en statistische methoden die de basis vormen van de geavanceerde telecommunicatietheorie. Je ontmoet ook applicaties in de vorm van radiosystemen en microgolf- en antennetechnologie.

In het tweede jaar kun je je theoretisch specialiseren of aangrenzende vakken zoals natuurkunde of informatica bestuderen. Sommige cursussen worden om het jaar gegeven en kunnen dus tijdens jaar 1 of 2 worden bestudeerd. Het scriptiewerk is een proces waarbij je je kennis omzet in wetenschappelijk schrijven. Hierin profiteert u van de elementen van de onderzoeksmethodologie die in het programma zijn opgenomen.

Het programma biedt cursussen van elk 7,5 HEC, die bestaan uit lezingen, seminars, practica en verplichte opdrachten.

Toelatingseisen

Algemene toelatingsvoorwaarden voor studies van de tweede cyclus en specifieke toelatingseisen:

  • Bachelor's Degree in Elektrotechniek, Computer Engineering, Technische Natuurkunde of het equivalent daarvan.
  • Alle studenten moeten inleidende cursussen in de telecommunicatie-, elektronica-, signaal- en systeemtheorie en wiskunde inclusief multidimensionale analyse en transformatietheorie voltooid hebben.
  • Engels B / 6 of het equivalent

selecties

Alternatieve selectie: de selectie van studenten die zich hebben aangemeld, is gebaseerd op academische excellentie en individuele beoordeling.

Syllabus

Klik hier voor het programma-syllabus.

Carrière

De meeste afgestudeerden wachten op geavanceerd technisch werk in de industrie. Twee plausibele velden zijn telecommunicatie, die zowel de thema's van het programma als sensortechnologie bevat, die gegevensverzameling en signaalverwerking combineert. Als u de voorkeur geeft aan graduate studies, zijn de theoretische cursussen een goede voorbereiding.

Mate

Masterdiploma (twee jaar) in elektrotechniek met specialisatie in signaalverwerking en golfvoortplanting.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located.

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located. Lees Minder
Växjö , Kalmar + 1 Meer Minder