Master in elektronica en informatietechnologie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Master in elektronica en informatietechnologie

De opleiding stelt de afgestudeerde in staat om zijn / haar kennis van elektronica en informatietechnologie te verbreden en verder te verdiepen in de gekozen specialisatie. Dankzij de opgedane kennis is hij / zij klaar om complexe technische problemen op te lossen, die nieuwe technologieën, nieuwe eisen op technisch niveau en bijzonderheden van elektronische en communicatiesystemen in het bedrijf met zich meebrengt. Afgestudeerden verwerven kennis op het gebied van ontwerp, ontwikkeling, implementatie en diagnostiek van elektronische, informatie- en communicatiesystemen. Ze zullen kennis opdoen op het gebied van vermogenselektronica en elektrische aandrijvingen, maar ook programmeren, synthese van elektronische en communicatiecircuits, ontwerp en synthese van operationeel veilige systemen, toepassing van sensortechnologie, communicatie- en bussystemen, elektronische systemen voor industriële procesbesturing en elektromagnetische compatibiliteit in zowel hoge frequentie als in het lage frequentiegebied.

122562_eite.jpg

Specialisatie Elektronica

De afgestudeerde van de specialisatie zal tijdens zijn studie kennis opdoen op het gebied van elektronica, met name gericht op:

 • Ontwerp en ontwikkeling van analoge, digitale processorstructuren van elektronische systemen en hun programmering inclusief diagnostische hulpmiddelen met behulp van modellerings- en simulatiehulpmiddelen.
 • Fysieke instrumenten, met name het ontwerp van ioniserende stralingsdetectoren en elektronische systemen die nodig zijn voor het verzamelen en verder verwerken van gegevens van detectoren.

Specialisatie Power Electronics

De afgestudeerde van de specialisatie:

 • Verwerft kennis tijdens de studie van nieuwe structuren van power halfgeleiderconverters en drives, converters en drives met verhoogde energie-efficiëntie en hoge vermogensdichtheid.
 • Kan elektrische systemen voor voertuigen, robots en manipulatoren, industriële en energietechnologieën en mechatronische systemen oplossen.
 • Kennis opdoen van moderne besturingsmethoden van bovengenoemde systemen. Kan besturingssystemen ontwerpen, implementeren en programmeren voor industriële en automatiseringstechnologieën, transportsystemen en stroomtoepassingen.

Specialisatie Informatie- en communicatietechnologieën

De afgestudeerde van de specialisatie zal kennis opdoen, met name op de volgende gebieden:

 • Communicatie- en multimediasystemen.
 • Ruimtetechnologie, microgolftechnologie, communicatie en computernetwerken en functioneel beveiligde systemen.

Voorwaarden voor toelating tot masterstudie

Kandidaten voor masterstudies aan de faculteit Elektrotechniek aan de Universiteit van West-Bohemen in Pilsen (FEE) zijn afgestudeerd aan een bachelorstudie en worden toegelaten op basis van de resultaten van deze studie.

Toelating zonder examen

Aanvragers kunnen worden toegelaten zonder een toelatingsexamen op basis van een score-evaluatie. Punten worden toegekend voor:

 • het gewogen gemiddelde behaald in bachelorstudies,
 • gedocumenteerde professionele activiteiten tijdens bachelorstudies,
 • resultaat van het staatsexamen en verdediging van de bachelorscriptie.

Op basis van de toegekende punten wordt 60 - 70% van de studenten toegelaten.

Toelating op basis van een interview

Het toelatingsgesprek moet worden ingevuld door de volgende kandidaten:

 • die een gewogen bachelorstudiegemiddelde van meer dan 2,5 hebben behaald,
 • die een aanvraag indienen voor het bestuderen van takken van elektronica en toegepaste informatica en telecommunicatie- en multimediasystemen,
 • die zijn afgestudeerd bacheloropleidingen buiten de faculteit Elektrotechniek van de Universiteit van West-Bohemen in Pilsen.

Het doel van het toelatingsgesprek is om de vereisten van de kandidaat voor het bestuderen van de betreffende tak en zijn / haar complexe beoordeling te verifiëren.

Buitenlanders die een aanvraag indienen om in de Tsjechische taal te studeren, moeten een certificering van het Tsjechische taalexamen indienen - niveau B1 volgens SERR.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Faculty of Electrical Engineering is a part of the University of West Bohemia in Pilsen, which was established on September 28, 1991, with a history going to the year 1949. According to the main resea ... Lees meer

Faculty of Electrical Engineering is a part of the University of West Bohemia in Pilsen, which was established on September 28, 1991, with a history going to the year 1949. According to the main research and development activities, the Faculty is divided into five departments and one R&D center: Department of Applied Electronics and Telecommunication (KAE), Department of Electrical Power Engineering and Environmental Engineering (KEE), Department of Technologies and Measurement (KET), Department of Electromechanics and Power Electronics (KEV), Department of Theory of Electrical Engineering (KTE), Regional Innovation Centre for Electrical Engineering. In the field of educational activities, the faculty provides university education in bachelor, master and doctoral study programs. It also provides its services in the field of life-long education. In the field of research, development, and innovation, the faculty focuses on solving basic and applied research projects. The Faculty has long-term experience in solving a number of national and international grant projects and contract research projects. The Faculty has been demonstrating in the long term the ability to successfully apply the results of its research and development activities in practice - this can be documented by a number of industrial applications that have been created on the basis of long-term cooperation with significant companies beyond the Pilsen region. Lees Minder