Master in economie en economisch beleid: gezondheidseconomie en management

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Lees meer over deze opleiding, ontmoet studenten en medewerkers van de University of Bologna en ontdek de diensten en mogelijkheden voor internationale studenten.

Schrijf u in voor onze Virtuele Open Dagen op 1-5 februari 2021: www.opendays.unibo.it

148620_148496_VOD_940X420_meet_your_future.pngUniversity of Bologna","author_url":"","source":""}" />

COVID-19 INFO EN UPDATES

Covid 19 - Lees de maatregelen die door de University of Bologna zijn aangenomen om de activiteiten veilig te laten hervatten.

Over het programma

Health Economics & Management (HEM) is een 2-jarig Master Level-curriculum van de Laurea Magistralis in Economia e Politica Economica dat op unieke wijze economie, management en recht combineert om zo'n vooruitziende en sociaal verantwoordelijke topmanager van particuliere en openbare organisaties te vormen opereren in de zorgsector.

De relevantie voor de samenleving van de gezondheidszorg is veel groter dan het toenemende economische belang van deze sector in de economie. Een dergelijke relevantie vereist dat personeel en leidinggevenden in zorginstellingen zich bewust zijn van fundamentele economische compromissen, wettelijke en regelgevende beperkingen, ethische kwesties die van invloed zijn op de organisatorische logica in deze sector.

5 redenen om je in te schrijven voor de opleiding

  1. Een gedegen kennis verwerven van gezondheidseconomie en -beleid, gezondheidszorgbeheer, gezondheidswetgeving en regelgeving
  2. Doe ervaring op in het veld door middel van workshops, stages en actief leren
  3. Een multidisciplinaire omgeving met internationale studenten en professoren
  4. Speciale mogelijkheden voor internationale mobiliteitsuitwisseling
  5. Vind je carrièrepad in de gezondheidszorg

Toelatingseisen

Per opleiding zijn er specifieke inschrijvingsprocedures. Op href = "https://corsi.unibo.it/2cycle/HealthEconomicsManagement/how-to-enrol vindt u gedetailleerde informatie over hoe u zich kunt aanmelden, collegegeld en deadlines

Studiebeurzen en subsidies

Universitaire studenten kunnen tijdens hun studie economische steun krijgen van de regio Emilia Romagna, de University of Bologna en andere externe instanties.

href = "https://www.unibo.it/en/services-and-opportunities/study-grants-and-subsidies

Collegegeld vrijstellingen

Kijk op onze website om te weten welke documenten vereist zijn om volledige vrijstellingen en speciale subsidies aan te vragen.

href = "https://www.unibo.it/TuitionFees

Laatst bijgewerkt op jan 2021

Over de school

The Alma Mater Studiorum, the oldest university in the Western world, paves the way for innovation through an increasingly rich program catalog, cutting-edge research, and a constant and increasingly ... Lees meer

The Alma Mater Studiorum, the oldest university in the Western world, paves the way for innovation through an increasingly rich program catalog, cutting-edge research, and a constant and increasingly broad international perspective. Lees Minder
Bologna , Cesena , Forli , Ravenna , Rimini , Buenos Aires + 5 Meer Minder