Master in economie (MEcon)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Factsheet MEcon

In onze factsheet vind je een overzicht van de belangrijkste informatie over de masteropleiding Economics.

 • Masteropleiding: Economics (MEcon)
 • Graad: Master of Arts HSG (MA HSG )
 • Start programma: herfstsemester (kalenderweek 38)
 • Duur: 1,5 - 2 jaar / 3 - 4 semesters, voltijd
 • Credits: 90 ECTS
 • Programmataal: Duits (Engelse verplichte vakken) of Engels
 • Programma loopt sinds: 2004, hervormd in 2010 en 2019
 • Accreditatie: EQUIS, AACSB
 • Programmavenster: 1 oktober tot 31 maart

MEcon biedt een uitgebreide opleiding in economie op basis van de kerngebieden macro- en micro-economie en econometrie.

De masteropleiding Economie (MEcon) biedt diepgaande theoretische en empirische kennis om de sociale en economische uitdagingen van onze tijd te analyseren. Gegevensanalyse is een centraal onderdeel geworden van ontwikkelde economieën als gevolg van de voortschrijdende digitalisering. Daarom is het verwerken en analyseren van Big Data de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. MEcon biedt u de nodige tools om economische beleidsproblemen te analyseren met behulp van state-of-the-art methoden en om succesvolle strategieën te ontwikkelen. Je bent dus goed voorbereid op verantwoordelijke functies bij het betreden van de arbeidsmarkt.

Waarom kiezen voor MEcon aan de Universiteit van St. Gallen?

 • Internationaal studeren
 • Brede carrièreperspectieven
 • Individuele profilering
 • Diepgaande methodetraining en digitalisering
 • Direct contact met gerenommeerde faculteit
 • Integratief onderwijs

Doelen

 • Met MEcon ontwikkel je een duidelijk begrip van de centrale economische en sociale relaties.
 • Je verwerft diepgaande methodologische en theoretische kennis voor empirisch onderzoek en kan deze kennis al tijdens je studie toepassen.
 • Je leert omgaan met grote hoeveelheden data. Je maakt kennis met verschillende tools voor gegevensverwerking en kunt de gegevens analyseren en interpreteren in een economische context.
 • Je leert je economische kennis te gebruiken om reële economische en sociale problemen op te lossen (incentive theory, corporate governance, globalisering, vergrijzende samenlevingen, werkloosheid, welvaartsstaat, groei, etc.).
 • Daarnaast worden uw management- en communicatieve vaardigheden getraind.

Carriere vooruitzichten

Een MEcon-opleiding biedt je interessante perspectieven en diverse carrièremogelijkheden.

MEcon biedt de kennis en vaardigheden die nodig zijn om economische processen te begrijpen en te analyseren en om oplossingen voor economische problemen te ontwikkelen. Deze expertise opent gevarieerde loopbaantrajecten in een breed scala van vakgebieden: de publieke sector, internationale organisaties, adviesbureaus, banken en verzekeringsmaatschappijen, maar ook academische loopbaantrajecten.

Als je een academische carrière nastreeft, biedt de academische opleiding in MEcon een uitstekende voorbereiding op de Ph.D. programma in economie en financiën aan de universiteit van St. Gallen.

leerplan

De MEcon biedt de nodige tools voor economische carrières en onderzoek in het digitale tijdperk.

Duur en structuur

De MEcon is ontworpen als een voltijds studieprogramma voor een standaardduur van 3 semesters. De studieperiode kan worden verlengd tot 8 semesters. In totaal verdien je 90 ECTS-credits, die zijn onderverdeeld in kernstudies, contextstudies en masterscriptie. Het programma kan alleen worden gestart in het najaarssemester.

Core Studies

In de masteropleiding Economics zijn de kernstudies onderverdeeld in drie delen: verplichte vakken, kernkeuzevakken en onafhankelijke keuzevakken. Het verplichte gebied omvat in totaal zeven cursussen, vier in de kernvakken micro- en macro-economie en drie methodevakken. Het kerngebied van keuzevakken biedt een verscheidenheid aan specialisaties. Drie van de tien kernvakken (12 ECTS-studiepunten) moeten worden gevolgd. Daarnaast kunnen nog meer cursussen worden geselecteerd uit het brede aanbod van cursussen van MEcon en andere programma's. In het zelfstandige keuzevak kun je je studieprofiel verder aanscherpen.

Contextuele studies

Contextuele studies hebben tot doel de studenten, naast hun specifieke vakcompetenties, sociaal, historisch en cultureel bewustzijn te geven om hen te begeleiden op hun toekomstige paden. Het biedt ook vaardigheidscursussen aan, waarin je presentatie- en onderhandelingstechnieken of programmeertalen leert kennen. De contextuele studies worden aangeboden voor alle opleidingen op masterniveau.

Masterproef

In je masterproef ga je grondig in op een wetenschappelijke vraag. Je past de theorieën en empirie die je in de kerncursussen hebt geleerd rechtstreeks toe. De masterscriptie wordt gewogen met 18 ECTS-credits en kan in het Duits of Engels worden geschreven.

Taal

De MEcon kan worden bestudeerd in een flexibele mix van Duitse en Engelse taal. De verplichte vakken worden in het Engels gegeven, kernkeuzevakken en zelfstandige keuzevakken kunnen ook in het Duits worden gevolgd.

MEcon toelatingscriteria

 • Erkende graad van een Zwitserse universiteit met ten minste 180 ECTS-studiepunten.
 • Taalvereisten in de instructietaal Engels.

Raadpleeg onze website voor meer details en de meest actuele informatie over de toelatingscriteria.

Toepassing

 • De opleiding start in het najaarssemester. De aanvraag wordt online gemaakt. De aanvraagkosten bedragen CHF 250, -.
 • Aanmeldingsperiode: 1 oktober - 31 maart

Studeer internationaal: Double Degree-programma's

We werken samen met gerenommeerde scholen over de hele wereld. Met onze Double Degree-programma's kun je internationale ervaring opdoen, je perspectief verbreden en je MEcon-diploma aanvullen met een tweede masterdiploma van vooraanstaande businessuniversiteiten.

Let op: je kunt je pas aanmelden voor de volgende double degree-programma's als je bent begonnen met het MEcon-programma aan de Universiteit van St. Gallen. Een directe aanmelding voor het double degree-programma is niet mogelijk.

 • Double Degree-programma met Stockholm School of Economics (SSE)
 • Double Degree Program DM Europe
 • CEMS-master in internationaal management (CEMS MIM)
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

With success: the University of St.Gallen has constantly been ranked among the top business schools in Europe. The Master's Program in Strategy and International Management is ranked 1st worldwide in ... Lees meer

With success: the University of St.Gallen has constantly been ranked among the top business schools in Europe. The Master's Program in Strategy and International Management is ranked 1st worldwide in the Financial Times Masters in Management Ranking. The Master in Banking and Finance is ranked 6th in the FT Masters in Finance Ranking. International accreditations by EQUIS, AACSB and AMBA underline our commitment to a holistic curriculum that meets the highest academic standards. We aim to develop students both in professional and personal terms by providing them with an education along humanist lines. Lees Minder

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited