Master in ecologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het programma breidt een succesvolle Quantitative Ecology Module uit, geleid door prof. Jan Lepš, actief sinds 2011.

Studenten worden getraind in modern ecologieonderzoek. De cursussen zijn gericht op ecologische theorie en analyse, evenals interpretatie van ecologische gegevens met behulp van moderne computationele benaderingen. De werkbelasting is ongeveer vijf cursussen per semester.

Er wordt veel nadruk gelegd op het eigen onderzoek van de studenten; bijna de helft van de credits wordt toegekend voor een onderzoeksproject dat gedurende de gehele twee studiejaren wordt uitgevoerd, en vormt de basis van de masterproef. De beste projecten zullen waarschijnlijk worden gepubliceerd met de student als de eerste auteur. De docenten en scriptiebegeleiders leiden hoogwaardig onderzoek, vaak in nauwe samenwerking met het Biology Centre van de Tsjechische Academie van Wetenschappen.

Studenten ontwikkelen hun kritisch denken, verwerven een sterke statistische basis, uitmuntende veldvaardigheden, leren hoe ze hun onderzoek kunnen presenteren of hoe ze succesvolle subsidies kunnen schrijven. Daarnaast zijn er verschillende excursies en praktische natuurbehoudscursussen inbegrepen, waardoor de ervaring en vaardigheden van de student worden verruimd. Afgestudeerden zijn klaar om een ​​doctoraat in de ecologie te volgen aan een universiteit of onderzoeksinstelling over de hele wereld.

Master Thesis

Een groot deel van je studie (bijna de helft van de studiepunten) wordt gevormd door werk aan een onderzoeksproject, waarvan de resultaten worden gerapporteerd in een masterproef en mogelijk gepubliceerd in een gerenommeerd wetenschappelijk tijdschrift.

Voorbeelden van Thesisonderwerpen zijn:

  • Predator vs. parasitoids - geen vijandvrije ruimte voor rupsen?
  • Stedelijke omgevingen en het hitte-eiland-effect bij aquatische ongewervelden
  • Trofische specialisatie van herbivoorinsecten in bosvoedselwebben
  • De rol van niet-mycorrhiza-plantensoorten in de structuur van de gemeenschap van arbusculaire mycorrhiza-schimmels
  • Weide hemiparasieten als ecosysteemingenieurs
  • Restauratie van graslanden op voormalig akkerland

Toelatingsprocedure

Aanvragers moeten hun bachelorstudie hebben afgerond bij het begin van de masterstudie (dwz toepassing en voorwaardelijke acceptatie is mogelijk voordat een bachelordiploma is behaald). Toelatingsprocedure is gebaseerd op een motivatiebrief en een online interview. Informeer alstublieft meer informatie via het formulier op deze pagina.

Honoraria en beurzen

Er is geen collegegeld, maar er zijn verschillende administratieve kosten: 20 € / jaar voor studie in het Engels en 20 € inschrijfgeld.

Studenten met uitstekende studieresultaten en het presenteren van hun projectresultaten op een conferentie of het publiceren ervan in Impact Factor-tijdschriften kunnen een bonusscheepvaart krijgen van ongeveer 400 - 1200 €.

Studie

De studie duurt twee jaar verdeeld in vier semesters. Tijdens deze periode moeten studenten 120 ECTS-credits behalen. Aan het eind moet de masterproef op basis van een onderzoeksproject worden ingediend en verdedigd in een commissie van docenten. De commissie evalueert ook de kennis van studenten tijdens een eindexamen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Science is a successor of the Faculty of Biological Sciences founded in 1991. FS offers undergraduate, graduate and post-graduate study in an array of biological disciplines, and since ... Lees meer

The Faculty of Science is a successor of the Faculty of Biological Sciences founded in 1991. FS offers undergraduate, graduate and post-graduate study in an array of biological disciplines, and since 2007 has extended to include several other fields of science (chemistry, physics, mathematics, informatics). Lees Minder
Ceske Budejovice