Master in duurzame ontwikkeling

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Deze tweejarige masteropleiding is bedoeld voor studenten die willen bijdragen aan het ontwerpen van de oplossingen die nodig zijn om te komen tot een milieuvriendelijke en sociaal verantwoordelijke samenleving. In dit programma leer je hoe je de processen die verband houden met verandering kunt analyseren en je zult het korte- en langetermijnbeheer van deze processen op lokaal en mondiaal niveau overwegen.

Multidisciplinair perspectief

Dit programma is geschikt voor kandidaten die vanuit een multidisciplinair perspectief maatschappelijke duurzaamheidsvraagstukken willen bestuderen en oplossen. Het programma is met name interessant voor studenten die bereid zijn hun perspectieven te verbreden door samenwerking en interactie met studenten die de programmeerkennis van andere natuur- en sociaalwetenschappelijke disciplines inbrengen.

Gespecialiseerd in een van de vier tracks

Na toelating tot deze masteropleiding kun je een van de vier specialisatietrajecten kiezen op basis van je interesses in het vakgebied. Naast het werken aan de door jou gekozen track, werk je in onderzoeksteams met medestudenten uit de andere tracks. Sporen:

 • Energie en materialen
  De transitie naar duurzaam gebruik van energie en materialen.
 • Milieuveranderingen en ecosystemen
  Het passend gebruik van land en water.
 • Earth System Governance
  Regelen van de sociale veranderingen die nodig zijn voor een milieuvriendelijke samenleving.
 • Internationale ontwikkeling
  Duurzame ontwikkeling en leven in het Zuiden.

Onderzoek naar duurzame ontwikkeling

Onze opleiding is nauw gelieerd aan het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling, onderdeel van Utrecht University . Het instituut doet onderzoek naar een breed scala aan vraagstukken die verband houden met duurzame ontwikkeling. De oorzaak- en gevolgketens die economische activiteiten, ecologische waarden en innovatie met elkaar verbinden, vormen het vertrekpunt voor een groot deel van het onderzoek. Ons onderzoeks- en onderwijzend personeel is actief lid van internationale netwerken en loopt voorop in hun vakgebied.

Doel van het programma

Duurzame ontwikkeling is de studie van wetenschappelijke oplossingen en maatschappelijke interventies voor een milieuvriendelijke samenleving. Deze tweejarige masteropleiding leidt de wetenschappers van de toekomst op. Als afgestudeerde van dit programma kun je bijdragen aan innovatieve milieuoplossingen en helpen bij het opbouwen van een duurzame samenleving.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder