Je wordt opgeleid om een ​​ontwerper te worden in duurzame innovatie en om de vereiste vaardigheden te ontwikkelen om creativiteit te stimuleren in een multidisciplinair team.

Om deel te nemen aan het eerste jaar van het programma, worden alle soorten van het secundair onderwijs geaccepteerd. Voor de inschrijving op het niveau van het 2de, 3de of 4de jaar, is de verscheidenheid aan achtergronden dankzij vroegere studiepaden van onze studenten een verrijkende factor voor duurzame innovatie en het onderwijs dat daarmee samenhangt. Alvorens onze instelling te betreden en op basis van het individuele niveau van de student, stelt The SDS voor cursussen te upgraden op het gebied van tekentechnieken.

LEREN DOOR TE DOEN

Bij The SDS wordt Design onderwezen door "doen", met een verantwoordelijke houding tegenover de grote kansen voor duurzame ontwikkeling. Corporate bedrijven werken met onze instelling samen om echte projecten van duurzame innovatie te ontwikkelen. De projectteams zijn samengesteld uit studenten van elk studie-niveau met hun multidisciplinaire (architectuur, ontwerp, engineering, marketing, sociale wetenschappen, ...) en multiculturele achtergronden (internationale studenten).

NIEUWE METHODEN

Ontwerpdenken, zuinige innovatie, kennisontwerp, sociale innovatie, zijn enkele van onze pedagogische methoden. Internationale uitwisselingsperioden zijn ook een essentieel onderdeel van ons ontwerponderwijs.

DENKEN DOOR TE TEKENEN

Tekenen is het eerste hulpmiddel van een ontwerper. Tekening maakt verbeeldingskracht mogelijk, ontwikkelt een transversale dialoog tussen verschillende functieprofielen, verbetert de vertegenwoordiging van merkculturen en van de wereld, het helpt de ontwerper ook te denken, met een tekenpen in zijn hand, over nieuwe creatieve verhalen voor de toekomst.

DUURZAAM DESIGN

Hoe kunnen storyboards worden ontworpen voor de toekomst, met een verantwoorde focus op maatschappelijke, ecologische, economische en culturele aandachtspunten van de wereld (de 4 pijlers van duurzame ontwikkeling)? Eco-ontwerp, analyse van de levenscyclus van producten, bio-mimetica, ... zijn nieuwe creatieve methoden.

SOCIALE WETENSCHAPPEN

Als de definitie van ontwerp is 'hoe de mensheid te helpen een beter leven op onze planeet te hebben', is kennis van anderen het meest centrale begrip voor een ontwerper. Gebruikerssociologie, antropologie, semiotiek, .... zijn fundamentele kennis van alle ontwerpprocessen.

LEREN DOOR TE DOEN

Wat is er aantrekkelijker voor een toekomstige professionele ontwerper dan deel uit te maken van een team, waarmee de vraag naar duurzame innovatie voor een groot bedrijf wordt geconfronteerd vanaf het eerste jaar van studies? Leren door te doen omvat het ontmoeten van het echte professionele leven, het opbouwen van een professioneel netwerk voor toekomstige stages en vacatures, het bespreken met mensen vanuit verschillende generaties perspectieven ...

PROTOTYPING

Tegenwoordig is de productie van producten binnen handbereik. Met mock-up en analoge prototyping (met traditionele tools) en numerieke tools (in het fablab van onze instelling, 3D-printers, lasersnijders), kunnen de vormen van getekende producten worden bevestigd. Prototyping is ook mogelijk via elektronische constructies van interactieve objecten.

INNOVATIEMETHODEN

Ontwerpdenken, zuinige innovatie, kennisontwerp, bio-mimetica, sociale innovatie, open innovatie, zijn enkele van de essentiële methoden om te leren, om ze toe te passen op verschillende vormen van conceptie. Bij The SDS ontwerpen we zelfs onze eigen ontwerpmethodologie!

DIGITALE HULPMIDDELEN

Na het manueel tekenen neemt het numerieke gereedschap het over. CAO en DAO in 2D en 3D zijn fundamenteel om objecten in hun ruimtelijke context te representeren, te bedenken, te illustreren en te animeren. Het numerieke hulpmiddel is ook essentieel voor de communicatie tussen de verschillende profielen van videomakers.

ANDERE METHODEN

Engineering, marketing, architectuur, sociologie, ... .zijn naast het ontwerpen van de grote acteurs van innovatie. De taal van de andere beroepen begrijpen en spreken, de toegevoegde waarde van verschillende perspectieven ontvangen, in gekruiste teams werken, op een transversale en pluridisciplinaire manier, om de verschillende culturen van de wereld te mengen, .... de vele manieren om creativiteit te stimuleren.

ACADEMISCHE UITWISSELING

Bij The SDS is het mogelijk om deel te nemen aan een internationaal uitwisselingsprogramma. Onze school is geassocieerd lid van het grootste wereldwijde netwerk van kunst- en ontwerpscholen en universiteiten (meer dan 200 scholen in 48 landen): Cumulus Association.

STAGE

In Frankrijk of in het buitenland openen stages nieuwe perspectieven. Onder de belangrijkste partnerbedrijven van The Sustainable Design School, kunnen sommige stageplaatsen voorstellen bij hun internationale dochterondernemingen. Evenzo zoeken internationale instellingen en NGO-partners regelmatig stagiairs op voor veldwerk.

  • 1e jaar TEKENING

Na afronding van BAC alle series of equivalent voortgezet onderwijs

  • 2de jaar FUNDAMENTALEN

Na het beëindigen van MANAA of BAC (of gelijkwaardig) 1

  • 3e jaar - REALISATIE VAN PROJECTEN

Na voltooiing van de 2-jarige technische opleiding. Voorbeelden: BTS, DUT, DEUG

  • 4de jaar - PROJECTMANAGEMENT

Na Bachelor of Master (Master 1 of Master 2)

  • 5de jaar - RANG IN DUURZAME INNOVATIE

Masterniveau - Ontwerper in duurzame innovatie

Opleiding te volgen in:
  • Engels
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2020
Duration
1 - 4 jaar
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2020
Aanmeldingslimiet

sep 2020