Master in duurzaamheidsmanagement

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De Master in Sustainability Transition Management heeft als doel deelnemers uit te rusten met tools en kennis om internationaal een professionele carrière te ontwikkelen in de wereldwijde duurzaamheidsarena.

De COVID-19-uitbraak heeft ons leven en onze werkgewoonten veranderd. Onder druk om de komende recessie en de hoge werkloosheid het hoofd te bieden, zouden regeringen de broodnodige milieuregelgeving en monitoringsystemen kunnen terugdraaien, waardoor bedrijven bijvoorbeeld een teveel aan giftige verontreinigende stoffen of CO2-emissies in het milieu vrijkomen. Om deze wereldwijde uitdaging het hoofd te bieden, is het hard nodig om de focus op duurzaamheid te houden, om te helpen bij de overgang van de tragische realiteit van de pandemie en alle sociale problemen die deze aan het licht heeft gebracht, naar een veel betere toekomst waarin individuen, bedrijven en instellingen werken. samen om het sociale en natuurlijke welzijn te verbeteren.

Het programma is geworteld in de Sustainability Transition kader, dat vijf belangrijke overgang identificeert Pathways in de industrie, energie, stedelijke systemen, landbouw, en mobiliteit. De programma's zullen zich richten op al deze vijf pijlers, waardoor de deelnemers een systematisch beeld krijgen van hoe duurzaamheid kan worden vertaald in tastbare economische, ecologische en sociale resultaten.

De master is een hybride programma, 80% online en 20% aanwezig. De online lessen vinden twee avonden per week plaats (dinsdag en donderdag 18:00 - 21:00 uur CET) en op zaterdag (09:00 - 13:00 uur CET). Elke sessie duurt ongeveer 3 uur. De residentiële lessen vinden plaats op Bologna Business School , een week op de campus in juni 2021 en een week in oktober 2021. Tijdens de residentiële lessen zullen de deelnemers in samenwerking met het zakelijke netwerk laboratoria, bedrijfsbezoeken en evenementen bijwonen.

Italië is de juiste plek om uw vaardigheden op het gebied van duurzaamheidstransitie te verbeteren en een nieuwe mentaliteit te ontwikkelen die klaar is voor het "nieuwe normaal".

140125_pexels-photo-3727464.jpeg

Vereisten

Voor de registratie is het noodzakelijk:

 • Een bachelordiploma (moet zijn behaald op de uiterste inschrijvingsdeadline)
 • Engelse taalvaardigheid

Toelating tot het programma is afhankelijk van de positieve beoordeling van uw individuele interview en Engelse toets als het niet de moedertaal van de kandidaat is.

Aanmeldingsprocedure

Deze master staat open voor alle aanvragers met een bachelordiploma behaald vóór de inschrijvingsdeadline van elke ronde.

Er zijn drie toelatingsrondes, de eerste ronde staat open voor aanvragen tot 8 mei 2020, de tweede ronde staat open voor aanvragen tot 8 juli 2020 en de derde ronde staat open voor aanvragen tot 28 september 2020.

Applicatie stappen:

 • Voltooi de online registratie op https://studenti.unibo.it
 • Betaal de aanmeldingskosten van 60 euro

Documenten om todatascience @ BBS .unibo.it te verzenden:

 • CV
 • Diploma met bijbehorend cijferlijst
 • Fotokopie van uw identiteitsbewijs of paspoort
 • Motivatiebrief
 • Referentiebrief (s) (optioneel maar geadviseerd)
 • Ondertekende kopieën van uw inschrijvingsoverzicht en ontvangstbewijs voor het inschrijfgeld (beide te downloaden van 'studenten online' na registratie)
 • GMAT- of GRE-certificaat (optioneel)
 • TOEFL / IELTS / CAE-certificaat (optioneel)

Het selectieproces vindt plaats op de Bologna Business School . De selecties voor de eerste ronde vinden plaats op 13 oktober 2020 en de selecties voor de tweede ronde vinden plaats op 3 december 2020.

In overeenstemming met het aantal beschikbare plaatsen wordt toelating tot het programma verleend volgens de positie op de lijst van gekwalificeerde kandidaten, opgesteld op basis van de totale score toegekend aan het einde van het toelatingsproces.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

BBS (est. in 2000) is the business school of the University of Bologna (est. A.D. 1088). BBS ranks among the most innovative business schools in Europe and is one of the most reputable institutions in ... Lees meer

BBS (est. in 2000) is the business school of the University of Bologna (est. A.D. 1088). BBS ranks among the most innovative business schools in Europe and is one of the most reputable institutions in Italy. Lees Minder