Master in duurzaam ondernemen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

69575_solar-panels-1794467_640.jpg

Ooit beschouwd als een carrière in duurzaamheid en management? Deze masteropleiding leert je alles wat je moet weten over duurzaam ondernemen.

De wereldeconomie ondergaat een transformatie naar een duurzame samenleving waarin de belangen van mensen, de planeet en de winst samen de drijvende kracht zijn, in plaats van neoklassieke industriële economische systemen. Voor deze transformatie zijn academische professionals nodig die kunnen aantonen dat duurzaam ondernemen de sleutel is. Ons programma leidt deze professionals op.

Ben je geïnteresseerd in:

 • een nieuw perspectief ontwikkelen?
 • circulaire bedrijfsmodellen?
 • leren van echte ondernemers?
 • uw leiderschaps- en managementvaardigheden en academische kennis over duurzaamheid ontwikkelen?

Kom dan naar Campus Fryslân in Leeuwarden in de masteropleiding Sustainable Entrepreneurship!

Student profiel

Het SE-programma trekt zeer gemotiveerde studenten aan die een breed scala aan interesses hebben en zich niet willen beperken tot een enkele academische discipline. Ze delen een verlangen om onze planeet te helpen redden voor toekomstige generaties door kennis en vaardigheden bij te dragen aan een verschuiving naar duurzame bedrijfsmodellen. Het programma spreekt mensen aan die op zoek zijn naar een intellectuele uitdaging in combinatie met persoonlijke groei.

Programma

1 jaar

Ons programma duurt 12 maanden (één jaar) voltijds. We coachen uw academische, leiderschaps- en ondernemerschapsambities in vier blokken van elk 10 weken. Tijdens deze 12 maanden word je een expert in alle elementen van het succesvolle bedrijfsmodel van duurzaam ondernemen.

Je leert hoe je ontwerp ontwerpt (blok 1), implementeert (blok 2) en met succes beheert (blok 3). In blok 4 ontwikkel je je duurzame ambities in je persoonlijke Leiderschapsproject.

Vanaf de eerste dag wordt u ontvangen door een van onze regionale, nationale of internationale bedrijven uit het netwerk van Campus Fryslân. Je kunt ook een van de uitdagingen van de VN op het gebied van duurzaamheid of een persoonlijke duurzaamheidsuitdaging aannemen. Wij zijn een internationaal programma. Duurzame uitdagingen zijn relevant voor alle landen, regio's, steden, bedrijven of mensen. We staan ​​open voor bedrijven of uitdagingen die gedurende het hele programma als uw gastheer zullen dienen.

Waarom Leeuwarden?

In het Leadership-project voer je onafhankelijk academisch onderzoek uit volgens je eigen ontwerp, met de nadruk op het oplossen van een probleem dat relevant is voor een duurzaamheidsuitdaging voor bedrijven. U kunt kiezen uit een van de twee opties in het Leadership-project; A. Het databaseproject B. Het casestudyproject

Afhankelijk van uw individuele ondernemerschapsambities en leiderschapsprofielen, werkt u met regionale, nationale of internationale duurzame organisaties. Je ontwikkelt en presenteert je leiderschapsproject voor supervisors, peers en stakeholders op de Circular Minds Conference.

Toelatingseisen

 • Beoordelingsgesprek: u wordt uitgenodigd voor een intake. De intake is een kans voor u om eventuele openstaande vragen te stellen en om u beter te leren kennen.
 • Taaltoets: voldoende Engelse taalvaardigheid (IELTS 6.5 naar vergelijkbaar).
 • Vooropleiding: om in aanmerking te komen voor toelating tot deze master, moet u een academisch bachelordiploma hebben van een onderzoeksuniversiteit, in de wetenschap of de sociale wetenschappen, bijvoorbeeld economie, bedrijfskunde, psychologie, politieke wetenschappen, techniek of scheikunde.
 • Schriftelijk verzoek: uw aanvraag moet vergezeld gaan van een motivatiebrief

Registratie procedure

Zowel de Universiteit als de Nederlandse overheid verkrijgen hun informatie bij Studielink, dus het is belangrijk dat de informatie die u uploadt in Studielink actueel en nauwkeurig is.

Nadat je je hebt aangemeld voor het programma via Studielink, ontvang je een automatische e-mail waarmee je toegang hebt tot het Online Application System (OAS) van de University of Groningen (UG). OAS is de registratiesoftware van de UG, waar u alle documentatie die u nodig hebt kunt uploaden om het programma te kunnen aanvragen.

Vooruitzichten op de arbeidsmarkt

Onze arbeidsmarktanalyse toont aan dat de werkgelegenheidsperspectieven in functies op het gebied van bedrijfskunde uitstekend zijn. In de categorieën van algemeen managers, managers en overheidsfunctionarissen in het bijzonder, is er een steeds toenemende behoefte aan afgestudeerden van bedrijfsprogramma's met een focus op duurzaam ondernemerschap.

Duurzaamheid is relevant voor loopbanen in multinationals zoals Akzo Nobel, FrieslandCampina en Heineken, maar ook in snelgroeiende niches in biobased en hightech sectoren. Beleidsinstituten in het hele land vragen ook steeds vaker nieuwe medewerkers om hun persoonlijke loopbaanambities te definiëren in lijn met duurzame samenlevingen. Internationale organisaties zoals de Verenigde Naties, de Wereldbank of de OESO beschouwen diepgaande kennis en vaardigheden als een voorwaarde voor traineeprogramma's.

Kortom: ons programma bereidt zich voor op een zinvolle carrière met het perspectief van het daadwerkelijk oplossen van werelduitdagingen.

Vacature voorbeelden

 • Beleidsbepaler
 • Projectleider
 • Interne consultant
 • MKB-consultant
 • Sustainability officer
 • Duurzaam ondernemer

Onderzoek

Centre for Sustainable Entrepreneurship (CSE)

De CSE is van mening dat we onze waardevolle systemen in balans kunnen houden en behouden. Duurzame ondernemers genereren nieuwe bedrijfsmodellen die de sociale en milieueffecten aanzienlijk verminderen en tegelijkertijd de kwaliteit van samenlevingen verbeteren. De CSE wil een circulaire samenleving creëren. Dit vertaalt zich in nieuwe programma's voor universiteitsstudenten, bedrijfsleiders en academische wetenschappers, die we voorzien van alle kennis en competenties die ze nodig hebben om duurzaam ondernemen succesvol te maken.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Groningen provides top-quality and highly ranked educational programmes to Bachelor, Master and PhD students from all over the world. Students of the University of Groningen contribu ... Lees meer

The University of Groningen provides top-quality and highly ranked educational programmes to Bachelor, Master and PhD students from all over the world. Students of the University of Groningen contribute to groundbreaking and societally relevant research. Lees Minder