Master in duurzaam ondernemen en innovatie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Als onderdeel van deze tweejarige masteropleiding Sustainable Business and Innovation, leer je over duurzaamheidsuitdagingen en de technologische en andere opties die bedrijven kunnen gebruiken om milieuvriendelijker en sociaal vriendelijker te werken. Door de academische literatuur en theorie, praktijkvoorbeelden en business case studies te bekijken, verwerft u inzicht in het gedrag van organisaties, inclusief processen van organisatieverandering en innovatie.

Toenemende maatschappelijke vraag

Bedrijven worden steeds meer geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen en kansen op het gebied van milieukwesties zoals klimaatverandering, energie en water, en sociale kwesties zoals arbeids- en mensenrechten, corruptie en transparantie. Belanghebbenden in deze bedrijven - waaronder overheden, aandeelhouders, zakelijke klanten, lokale gemeenschappen, consumenten, werknemers en ngo's - eisen dat bedrijven zich meer gaan richten op duurzaamheid voor zichzelf en de gemeenschappen die ze beïnvloeden. Als afgestudeerde met de kennis en vaardigheden om duurzame bedrijfspraktijken te ontwikkelen, heb je uitstekende carrièremogelijkheden in meerdere sectoren en industrieën.

Het ontwikkelen van duurzame samenlevingen

Tijdens je studie leer je over onderwerpen als duurzame ontwikkeling, duurzaamheidsinnovaties, levenscyclusanalyse, eco-efficiëntie en schonere productie, milieubeheersystemen, duurzaamheidsrapportage, organisatieverandering en management voor duurzaamheid. Als afgestudeerde van dit programma begrijpt u hoe u bedrijven en organisaties kunt helpen bij het verduurzamen van samenlevingen. De inhoud van de cursus wordt omkaderd door levenscyclusdenken, systeemdenken en langetermijndenken. Als je een duurzaamheidsveranderaar wilt worden in functies als duurzaamheidsfunctionaris of duurzaamheidsdirecteur bij een bedrijf, overheidsinstantie of andere organisatie, biedt dit programma je de perfecte voorbereiding.

Onderzoeksinstituut

Het programma Duurzaam Ondernemen en Innovatie is nauw gelieerd aan de BISS-onderzoeksgroep van het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling van Utrecht University . Onderzoek uitgevoerd aan het Copernicus Instituut heeft betrekking op een breed scala van kwesties die verband houden met duurzame ontwikkeling en innovatie. Het uitgangspunt van al het onderzoek is de bronimpactketen die economische activiteiten koppelt aan ecologische waarden. Onderzoek naar duurzaam ondernemen en innovatie in het Copernicus Instituut is een samenwerking tussen de innovatiestudies, milieubeheer en energie en hulpbronnen van de groep.

Doel van het programma

Als student van de masteropleiding Sustainable Business and Innovation ga je:

  • de kennis en vaardigheden opdoen om met bedrijven in contact te komen en hen te helpen om duurzamer te worden
  • inzicht verwerven in hoe een bedrijf moet worden beheerd, rekening houdend met de implicaties die beslissingen zullen hebben voor het milieu en de samenleving van vandaag en de toekomst; en
  • leren om duurzaamheid te verbinden met bedrijfsstrategieën om integrale en langetermijnoplossingen voor milieu- en sociale uitdagingen te ontwikkelen

Dit programma is een ideale master voor jou als je een student bent die een natuurwetenschappelijke achtergrond wil aanvullen met kennis van sociale wetenschappen op het gebied van duurzaamheid en de huidige bedrijfspraktijken.

Carriere vooruitzichten

Als afgestudeerde Sustainable Business and Innovation heb je de perfecte training om te werken in bedrijven die geïnteresseerd zijn in het veranderen van hun bedrijfsstrategie naar een meer duurzame richting.

Als afgestudeerde start u waarschijnlijk een carrière in milieuadvies, zaken en management, of maatschappelijk verantwoord ondernemen. U kunt ook milieuambtenaar worden bij een niet-gouvernementele of overheidsinstantie, of in het bedrijfsleven in binnen- of buitenland. Bovendien ben je goed geplaatst om te promoveren op het gebied van Governance for Corporate Sustainability.

Carrière perspectieven

Wat uw precieze functie ook zal zijn, we zullen u opleiden tot agent voor duurzaamheidsverandering in commerciële organisaties, industrieën, ngo's en overheidsinstanties. Misschien wilt u ook doorgaan met onderzoek aan een universiteit.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder