Master in duurzaam beheer van biologische hulpbronnen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De University of Skövde biedt een uniek masterprogramma met een focus op hoe we onze biologische hulpbronnen op een duurzame manier kunnen beheren.

Het programma biedt diepgaande kennis over de impact van ons beheer van biologische hulpbronnen op ecosystemen en biodiversiteit.

Het masterprogramma start in het najaarssemester. Het wordt aangeboden in één academiejaar (twee semesters).

Constituerende cursussen in het studieprogramma

Het programma begint met het introduceren van geavanceerde theorieën over de effecten die het beheer en behoud van biologische hulpbronnen hebben op ecosystemen en biodiversiteit. Je bestudeert hoe fundamentele ecologische theorieën voor het behoud en beheer van biologische hulpbronnen kunnen worden gecombineerd met toegepaste kennis over de huidige benaderingen van behoud en beheer voor zowel aquatische als terrestrische populaties.

Je studeert ook een methodologiecursus biowetenschappen en een praktische cursus om praktische vaardigheden binnen de biowetenschappen te ontwikkelen en verbindingen te leggen met de arbeidsmarkt. Een aanvullende cursus methodologie in multivariate analyse biedt geavanceerde kennis over biowetenschappelijke methoden.

Het programma wordt afgesloten met een individueel masterproject van 22,5 studiepunten. Tijdens je studie zet je de opgedane kennis zelfstandig in om een relevant onderzoeksprobleem in de biowetenschappen op te lossen. Het programma is nauw verbonden met het onderzoek van de docenten van het programma. Alle lessen worden in het Engels gegeven.

Carrièremogelijkheden

Een masterdiploma in biowetenschappen biedt kansen om te werken bij overheidsinstanties, maar ook bij andere organisaties en particuliere adviesbureaus. Je kunt werken met zaken als bosbouw, landbouw, visserij, jacht en natuurbehoud.

Mogelijkheden voor verdere studies

Een masterdiploma bereidt je voor op derde cyclus (PhD) studies of andere soorten onderzoek bij publieke onderzoekslaboratoria.

Onderzoek binnen dit vakgebied

Binnen de School of Bioscience voert de onderzoeksgroep Ecologische Modellering (onderdeel van het Systems Biology Research Center) onderzoek uit dat op verschillende manieren aansluit op het programma. Ons onderzoek richt zich op menselijke impact en het gebruik van ecosysteemdiensten, met behulp van wiskundige tools, computersimulaties en de analyse van ecologische gegevens / eco-informatica om te bestuderen hoe veranderingen in ecologische systemen de overleving en verspreiding van organismen beïnvloeden, en hoe we de de biologische hulpbronnen van onze planeet op een duurzame manier.

131208_pexels-photo-2280568.jpegChokniti Khongchum / Pexels

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma is een bachelordiploma (equivalent aan een Zweeds bachelordiploma) met een major in biowetenschappen (of equivalent) vereist. Daarnaast is minimaal een cursus van 7,5 studiepunten in de biowetenschappen met een focus op ecologie (of equivalent) vereist, binnen of buiten de graad in de biowetenschappen.

Een andere vereiste is bewijs van vaardigheden in het Engels equivalent van studies op hoger secundair niveau in Zweden, bekend als Engelse cursus 6 / Engelse cursus B. Dit wordt normaal gesproken gedemonstreerd door middel van een internationaal erkende test, bijv. IELTS of TOEFL of het equivalent.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for makin ... Lees meer

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for making sure that the agency performs according to official decisions. Lees Minder