Master in digitale vertelling: spel en cultureel erfgoed

Algemeen

Beschrijving van opleiding

In het masterprogramma Digital Narration: Game and Cultural Heritage maak je verhalen en leer je hoe ze kunnen worden geïntegreerd in computerspellen en andere nieuwe digitale media, met name in de context van cultureel erfgoed. Na voltooiing van het programma heb je kennis opgedaan die je in staat stelt om binnen een breed scala aan beroepen te werken, en die je een basis biedt voor verdere studies op een hoger niveau.

Het masterprogramma start in het najaarssemester. Het wordt aangeboden in één academiejaar (twee semesters).

Aan het begin van het programma heb je goede mogelijkheden om contact te leggen met een externe opdrachtgever. Deze klant kan de vorm aannemen van een gamebedrijf, een onderzoeksproject of een overheidsinstantie (bijvoorbeeld een lokale, regionale of nationale organisatie die met cultureel erfgoed werkt). Alle vakken in het studieprogramma kunnen later worden geïntegreerd in een project dat in samenwerking met dezelfde externe partij wordt uitgevoerd. Mocht je samen met andere studenten al aan een spelproject zijn begonnen, dan kun je dit opnemen in de opleiding.

De focus van je studie

Het programma begint met een creatief project, dat idealiter wordt uitgevoerd in samenwerking met een externe klant, en de cursus "Academic Perspectives on Digital Narration and Transmedia". Parallel aan dit project bestudeer je de cursus “Verhalen in nieuwe media als onderzoeksgebied”, waar je meer leert over de relevante theorieën van dit onderzoeksgebied.

De laatste cursus van het herfstsemester is "Academic Problem Identification in Production in New Media", waar je je werk naar een hoger niveau tilt. Werkend binnen uw vakgebied, voert u een behoefteanalyse uit en maakt u een prototype volgens de wensen van de opdrachtgever. De klant is een feitelijke of een fictieve klant, afhankelijk van het soort project waarmee je hebt gekozen om mee te werken.

In het afstudeerproject van het voorjaarssemester zul je doorgaan met het verdiepen van een diepere kennis van theorie en methodologie - idealiter binnen het project en de specialisatie, ben je begonnen tijdens het herfstsemester.

Is dit programma geschikt voor mij?

Digital Narration: Game and Cultural Heritage is geschikt voor studenten met een educatieve of beroepsmatige achtergrond op het gebied van ontwikkeling van computerspellen, game-design, gamewetenschap en media of iets dergelijks. De belangrijkste overweging is dat je nieuwsgierig bent naar hoe games cultureel erfgoed kunnen promoten en communiceren naar een nieuw publiek en generaties. Het is ook handig als je een autonome aanpak hebt en open staat voor de discussie over nieuwe ideeën.

Na afronding van je studie

Na het succesvol afronden van je studie, kun je werken met vertelling in verschillende vormen binnen de game-industrie of binnen andere nieuwe vormen van digitale media. Een academische kwalificatie op geavanceerd niveau geeft u de vaardigheden om een groeiende markt te betreden en bij te dragen aan innovaties binnen nieuwe digitale technologie en nieuwe zakelijke kansen.

Dit programma geeft je een masterdiploma op het gebied van media, esthetiek en vertelling, en kan worden gecombineerd met andere geavanceerde studies op het gebied van ontwikkeling van computerspellen aan de University of Skövde . Er is ook de mogelijkheid om je studie nog een jaar voort te zetten om een masterdiploma in informatietechnologie te behalen.

Onderzoek binnen dit vakgebied

Onderzoek binnen dit vakgebied wordt uitgevoerd aan de University of Skövde .

131214_gamepad-video-game-controller-game-controller-controller-159393.jpegPixabay / Pexels

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma een bachelordiploma (equivalent aan een Zweeds bachelordiploma) met een major in media, esthetiek en vertelling of in computerspelstudies of vergelijkbaar.

Een andere vereiste is een bewijs van vaardigheden in het Engels equivalent van studies op hoger secundair niveau in Zweden, bekend als Engelse cursus 6 / Engelse cursus B. Dit wordt normaal gesproken gedemonstreerd door middel van een internationaal erkende test, bijv. IELTS of TOEFL of het equivalent.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for makin ... Lees meer

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for making sure that the agency performs according to official decisions. Lees Minder