Master in digitale communicatiestrategie

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

Digitale communicatiemiddelen zijn steeds meer betrokken bij marketing- en communicatiestrategieën, en ze vragen inderdaad om specifieke vaardigheden. Daarom wordt er steeds meer gevraagd naar professionals die met zo'n brede, steeds veranderende context kunnen omgaan.

Na een intensief traject van 7 maanden in de klas - plus 3 van de stage - gaan deelnemers op de arbeidsmarkt van digitale communicatie, in bedrijven of agentschappen. Ze worden geconfronteerd met verschillende thema's die verband houden met het beheer van de relatie tussen merk en consumenten, waarbij alle merk- en communicatiekanalen worden behandeld. In het bijzonder biedt de cursus een hoog gekwalificeerde knowhow als: Social Media Manager, Social Media Specialist, Community Manager, Digital PR Manager, Digital Consultant, Digital Content Strategist.

De cursus wordt aangeboden in samenwerking met het digitale bureau DOING.

Doel - Afgestudeerden op artistiek of humanistisch gebied, hetzij technisch hetzij economisch; professionals met minstens 2 jaar ervaring in de sector.

Methodologie en structuur - De mastercursus biedt lezingen, bezoeken en workshops en is gestructureerd in disciplinaire gebieden en multidisciplinaire lessen. De lessen bieden studenten de juiste en meest actuele technieken voor specifieke vaardigheden in digitale communicatie.

Tijdens de workshops ontwikkelen studenten echte projecten volgens de briefings van bedrijven. Elke workshop is bedoeld om de portfolio's van studenten te verrijken, om deze aan bedrijven en bureaus te presenteren en stages en professionele samenwerkingsverbanden te activeren.

Een actieve deelname aan evenementen in de industrie, het gecoördineerde en constante beheer van de officiële sociale media-pagina's van de Master-opleiding - Facebook: IED Master Digital, Twitter: IEDMasterDMM - en de betrokkenheid bij andere workshops is vereist.

De cursus vraagt ​​om een ​​deeltijdfrequentie, maar een consequente toewijding aan de georganiseerde activiteiten, het persoonlijk bijwerken van markttrends en de ontwikkeling van zowel individuele als teamwerken zijn fundamenteel.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder