Master in de wiskundige ingenieurswetenschappen (Leuven)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Zonder wiskundige tools zouden er geen internetzoekmachines zijn, geen weersvoorspelling, geen beveiliging in het bankwezen. Wiskundige modellen en technieken spelen een belangrijke rol bij automatische piloottechnologieën, de analyse van complexe data, het ontwerp van stillere auto's, de optimalisatie van windparken en, medische scanners. In de hedendaagse wereld is wiskunde een cruciaal onderdeel van veel toepassingen vanwege de toenemende complexiteit en hogere eisen van klanten en sociaal-economische omstandigheden.

Waar gaat het programma over?

Hoe werkt een stuurautomaat? Hoe bepaal je de waarde van financiële producten zoals opties? Hoe kunnen we afwijkingen in hersenbeelden vinden die worden veroorzaakt door epileptische aanvallen? Wiskundige technieken zijn cruciaal gebleken voor de efficiënte behandeling van de onderliggende gegevens die deze vragen beantwoorden, en zorgen voor een snelle en nauwkeurige simulatie en optimalisatie. De Master in Mathematical Engineering zal u voorzien van de fundamentele expertise die nodig is om gegevens te verwerken, optimaliseren en controleren voor de toepassing van oplossingen voor hedendaagse problemen.

De nadruk ligt niet op abstracte wiskundige theorie, maar op de toepassing, het ontwerp, de analyse, de implementatie en het gebruik van wiskundige modellen en algoritmen om wiskundige problemen uit de industrie op te lossen.

Programmaoverzicht

Het primaire onderdeel van het programma is het technische basisonderwijs, dat een verscheidenheid aan geavanceerde onderwerpen behandelt in wiskunde, procesbesturing, systeemidentificatie, numerieke optimalisatie, numerieke simulatie van differentiaalvergelijkingen, wetenschappelijke software, cryptografie en projectgebaseerd leren, waar studenten een probleem oplossen dat vereist een combinatie van de kennis en vaardigheden die tijdens het kernonderwijs worden aangeleerd.

Ten tweede kiezen de studenten uit een reeks keuzevakken als aanvulling op het basisonderwijs. Door cursussen uit meerdere tracks te selecteren, krijgt u een breed overzicht van de wiskundige technieken en toepassingen in de ingenieurswetenschappen. De keuzevakken omvatten technische cursussen over wiskundige benaderingen, evenals cursussen die worden gegeven aan andere masterprogramma's die zich richten op modellering en de toepassing van deze wiskundige technieken.

Sterke punten

  • Een breed scala aan keuzevakken biedt de vrijheid om een individueel studieprogramma te ontwikkelen dat is afgestemd op jouw interesse.
  • De master wordt ondersteund door hoogwaardig onderzoek dat heeft geleid tot verschillende spin-off bedrijven die verschillende toepassingen in de echte wereld vervullen.
  • Het programma wordt georganiseerd door de afdelingen Computerwetenschappen en Elektrotechniek en studenten kunnen gebruik maken van de computerinfrastructuur van beide afdelingen.
  • Studenten zullen vertrouwd raken met verschillende onderzoeksgebieden die hun blik en vaardigheden verbreden.

Is dit het juiste programma voor mij?

  • Je hebt een basisopleiding in wiskunde en wetenschappen gevolgd.
  • Je bent bekend met de technische aanpak van probleemoplossing.
  • Je bent geïnteresseerd in het overbruggen van wiskundige modellen en ontwerpmethodes die gebruikt worden in industrie en dienstverlening.

Carrièremogelijkheden

Veel kleine, dynamische, jonge bedrijven zijn actief op het gebied van wiskundige engineering, maar zelfs grote spelers op het gebied van materialen, scheikunde, auto-industrie, ruimtevaart, biomedische industrie en financiën zijn door de steeds toenemende complexiteit steeds meer geïnteresseerd in wiskundige engineering. van wiskundige modellen en steeds strengere milieunormen en comfortverwachtingen.

Veel van onze jonge afgestudeerden beginnen hun carrière op de R & D-afdelingen van hightechbedrijven of laten zich inschrijven in een van de Ph.D. programma's. Welke optie ze ook kiezen, onze afgestudeerden bevinden zich in het centrum van een veelgevraagde industrie met gewilde vaardigheden en capaciteiten.

Start je carrière, tijdens je studie

Tijdens je bachelor- en masteropleiding kun je alvast je eigen profiel vormgeven door te kiezen voor een bepaalde specialisatie, studeren in het buitenland (Erasmus), stage lopen of een eigen bedrijf starten.

Het Student Career Center zet je graag op weg naar je eerste werkervaring. Het centrum coacht je ook bij het zoeken naar een interessante baan en helpt je bij sollicitatiegesprekken. Voor studenten die een eigen zaak willen starten heeft de KU Leuven ook Lcie, de KU Leuven gemeenschap die studenten stimuleert met innovatieve en ondernemende ideeën.

Weet je niet waar je moet beginnen? De databases van het Student Career Center bevatten aanbiedingen voor banen, vrijwilligerswerk, innovatieprojecten en studentenbanen. Je kunt ook een van de evenementen bezoeken die worden georganiseerd door het Career Center.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked ... Lees meer

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked among the top 100 in the world. Lees Minder
Ga naar de website van de school