Master in de wiskunde

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding in Wiskunde leert studenten geavanceerde en diepgaande kennis en vaardigheden op het gebied van (Toegepaste) Wiskunde en Statistiek. Studenten leren van gerenommeerde wetenschappers en ervaren beoefenaars uit het vakgebied wiskunde in kleine, beheersbare groepen. Specialisaties zijn mogelijk op de volgende aandachtsgebieden:

 • Toegepaste analyse
 • Toegepaste statistieken
 • Discrete wiskunde

De diepgaande specialisatie is gebaseerd op een eerdere algemene wiskundige basis voor alle drie de gebieden.

Studenten kunnen een aanvullende applicatiegerichte kwalificatie behalen door het volgen van de uitbreidingsvakken Informatica en Informatie- en Communicatie-engineering.

Deze opleiding biedt studenten de diepgaande kwalificaties die nodig zijn om te worden ingezet in de financiële en verzekeringssector, in hightechbedrijven, in de adviesbranche, op medisch en farmaceutisch gebied, maar ook in onderzoek en postsecundair onderwijs.

Main entrance University of Klagenfurt

© aau / Daniel Waschnig

Bijzonderheden

Praktische vorming en uitstekend lesgeven vormen de kern van de masteropleiding Wiskunde. Studenten kunnen interactief studeren en toegang krijgen tot cursussen zonder wachttijden te frustreren. Internationaal gerenommeerde wetenschappers delen hun geavanceerde kennis met hun studenten. Er is een uitgesproken praktische relevantie dankzij de uitbreidingsvakken Informatica en Informatie- en Communicatietechnologie.

De campus in Klagenfurt biedt uitstekende supervisie-arrangementen en kleine seminargroepen. Studenten kunnen persoonlijk contact opnemen met hun docenten en het is snel en gemakkelijk om vrienden te vinden en hier contacten te leggen!

Bestudeer doelstellingen

Na het afronden van hun studie kunnen afgestudeerden van de masteropleiding in de praktijk voorkomende problemen abstraheren, vervolgens wiskundige modellen formuleren, dit aanpakken met behulp van de technieken die ze hebben geleerd en de resulterende oplossingen bespreken in een interdisciplinaire context.

Ze kunnen dienovereenkomstig analyseren, simuleren, evalueren en implementeren met behulp van moderne symbolische en numerieke hulpmiddelen. Op academisch gebied heeft de opleiding voldoende bekendheid met moderne wiskundige methoden, zodat actuele onderzoeksvragen op de juiste manier kunnen worden beantwoord.

voorwaarden

Bacheloropleiding wiskunde of een opleiding van gelijke academische waarde aan een andere post-secundaire onderwijsinstelling.

Carrières en beroepsprofielen

Dankzij de expertise die tijdens de opleiding is opgedaan, kunnen afgestudeerden zelfstandig werken in een breed vakgebied.

Ze zijn gekwalificeerd voor werk op de volgende gebieden:

 • Ontwikkeling in technische bedrijven
 • Software ontwikkeling
 • HET
 • Bedrijfswiskunde en risicobeheer in de bank- en verzekeringssector
 • Dataveiligheid
 • Professionele activiteiten in onderwijsinstellingen
 • Omgevingstechnologie
 • Biomathematica op klinisch en farmaceutisch gebied
 • Civiele techniek

Lake and mountains at Worthersee Karnten Austria. View from Pyramidenkogel tower on lake and Klagenfurt the area.

Campus en studentenleven

Er is meer in het studentenleven dan colleges en examens. De universiteit van Klagenfurt ligt in het westen van Klagenfurt, vlakbij de Wörthersee. De universiteit is een van de weinige campusuniversiteiten in Oostenrijk en heeft uitstekende vervoersverbindingen met het centrum van Klagenfurt. Er zijn ook een groot aantal restaurants en huisvestingsmogelijkheden in de omgeving van de campus. Sinds 2007 is de campus ook de thuisbasis van het meest moderne Universitaire Sportinstituut (USI) van Oostenrijk, met een oppervlakte van 1156 m² voor sportieve activiteiten. De USI biedt een breed scala aan sporten op de campus, evenals een verscheidenheid aan sportkampen in heel Europa.

Welke andere campus biedt jou de kans om:

 • Binnen 30 minuten wandelen en skiën in de bergen?
 • Binnen twee uur zwemmen in de Italiaanse zeeën?
 • Binnen twee en een half uur op de Biënnale van Venetië zijn?
 • In drie uur door de oude binnenstad van Rovinj, Kroatië wandelen?
Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The Faculty of Technical Sciences has been in existence since 2007, with the Department of Informatics being founded as early as 1986 and the Department of Mathematics and Statistics being established ... Lees meer

The Faculty of Technical Sciences has been in existence since 2007, with the Department of Informatics being founded as early as 1986 and the Department of Mathematics and Statistics being established in 1974. The Faculty comprises nine departments at present. Lees Minder