Master in de voedingswetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master of Science and Engineering, Food Science

59251_pexels-photo-264537.jpeg

ISA Lille biedt een major in Food Science, onderwezen in het Engels of in het Frans, in het duurzaam beheer van voedselproductie, kwaliteit, veiligheid en industriële omgeving.

Het doel van dit programma is om toekomstige managers in de voedingsindustrie te trainen om in een globaliseringscontext om te kunnen gaan met de milieu-impact van deze sector.

Ons Food Science-programma combineert theorie en praktijk door bezoeken ter plaatse, studiereizen, experimenten met voedseltechnologie, serious games, onderzoeks- en industriële projecten en professionele onderdompelingen.

Daarnaast besteden ISA Lille-studenten 40% van hun tijd ondergedompeld in professionele ervaringen. Deze ervaringen omvatten werken aan industriële projecten of stages doen in bedrijven of onderzoekslaboratoria, in Frankrijk en in het buitenland.

Cursus Doelstellingen

De algemene doelstelling van deze major is om studenten:

  • een internationaal overzicht van voedselveiligheidsvoorschriften en -normen, met aandacht voor lokale en internationale specifieke kenmerken
  • hulpmiddelen om voedingsmiddelenbedrijven te helpen bij het opzetten van systemen (HACCP, BRC, IFS, SQF, ISO 22000, FSSC 22000, ISO 14001 en ISO 9001) en het uitvoeren van audits (voorbereiding op het interne examen voor certificering van de auditor)
  • een overzicht van theorieën, concepten en methodologieën van bedrijfsresourcesplanningsystemen
  • een praktisch beeld van het management van de voedingsindustrie, door middel van lezingen en seminars door professionals uit de sector
  • methoden om projecten in een internationale context te beheren, met multicultureel personeel

stages

De actieve leermethode is gebaseerd op praktisch werk in laboratoria, case studies, industriële projecten en stages in bedrijven. Zoals bij alle ISA-programma's (bachelors en masters), zullen alle studenten verschillende professionele ervaringen hebben.

Projectmanagement en interculturele activiteiten stellen studenten in staat hun vaardigheden te ontwikkelen om in een team te werken en om transversale vaardigheden te versterken.

Industriële projecten: deze groepsprojecten moeten gedurende de twee jaar van het programma worden uitgevoerd. De studenten gaan met specifieke industriële of onderzoekgerichte vraagstukken om

Food Science Stages: deze individuele professionele ervaringen zijn vereist in het eerste jaar (2 tot 3 maanden) en in het tweede jaar (6 maanden), hetzij in een bedrijf of een lab, in Frankrijk of in het buitenland. Food Science Stages zijn een stapsgewijs proces dat is gericht op het geven van de verantwoordelijkheden van de student.

Careers

ISA Lille biedt u de mogelijkheid om in contact te staan ​​met meer dan 200 bedrijven en uw netwerk te creëren voor stages en toekomstige banen.

ISA Lille organiseert elk jaar een Bedrijfs- en Carrièredag. Dit evenement geeft onze studenten de kans om hun eigen netwerk te ontwikkelen door vertegenwoordigers van de industrie en partnerbedrijven te ontmoeten.

85% van de ISA Food Science afgestudeerden zijn werkzaam binnen 6 maanden na afstuderen en krijgen diverse banen in Productie, Supply Chain, R

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

ISA Lille is a French Graduate School of Agriculture and Bioengineering offering undergraduate courses and master’s programs specializing in Agricultural Science, Food Science, Environmental Science a ... Lees meer

ISA Lille is a French Graduate School of Agriculture and Bioengineering offering undergraduate courses and master’s programs specializing in Agricultural Science, Food Science, Environmental Science and Economics, Marketing & Management, both in French and in English. Lees Minder