Master in de toegepaste economische wetenschappen: economisch beleid (M.Sc.)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Economische beleidsvorming in particuliere ondernemingen, openbare organisaties en overheden vereist een grondige economische analyse. Welke middelen zijn beschikbaar om deze analyses uit te voeren? Wat zijn de implicaties van dit beleid voor de verschillende belanghebbenden? In deze masteropleiding krijg je een beter begrip van de besluitvorming op de achtergrond op beleidsniveau. Je leert ook de impact van economische beslissingen op strategische kwesties in overheden, bedrijven en huishoudens te beoordelen.

De Faculteit Bedrijfskunde en Economie heeft meerdere accreditaties en biedt hoogwaardig, studentgericht onderwijs met de nadruk op projectmatige activiteiten en autonome probleemoplossing. Er is voldoende ruimte voor projectwerk en interactieve vormen van leren, zoals seminars, tutorials en teamwork. De faculteit is gevestigd in het centrum van Antwerpen, een stad in het hart van Europa met een rijk cultureel erfgoed.

Programma-inhoud

De Master in economisch beleid heeft een studielast van 60 ECTS-credits. Het eenjarige studieprogramma is voltijds en loopt van eind september tot juli. Examens vinden plaats in januari en juni.

128927_CampusDrieEikenpreview_CampusDrieEikenGebouw05.jpg

Het gemeenschappelijke deel bestaat uit 4 cursussen van elk 6 ECTS en de masterproef van 15 ECTS:

  • Toegepaste econometrie
  • Toegepaste welzijnseconomie
  • Graduate Seminar in Economics
  • Macro-economie

Verder kiezen studenten een van de 2 keuzemodules , gericht op zeer specifieke onderwerpen. Elke module staat voor 21 ECTS:

  • Module 1: Internationale economie en financiën
  • Module 2: Economics of Public Policy Issues

Carriere

Tegen de tijd dat je het masterprogramma Economisch beleid hebt afgerond, heb je de expertise verworven die nodig is om een breed scala van economische problemen waarmee beleidsmakers te maken hebben, aan te pakken . Carrièremogelijkheden zijn te vinden in consultancy-, bank- en verzekeringssectoren, evenals in industriële en commerciële bedrijven. Afgestudeerden zijn vaak in dienst van overheden, zowel nationaal als internationaal. Een ander carrièrepad is economisch onderzoek.

Waarom kiezen voor UAntwerp ?

“De Master of Economic Policy heeft een kwantitatieve benadering. Ik kon in mijn scriptie methodologie en modellen gebruiken die een jaar eerder ver buiten mijn bereik leken. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik elk seminarie kan bezoeken of elke academische paper kan lezen en niet alleen het uitgangspunt begrijp, maar ook daadwerkelijk kan bijdragen aan de discussie. ”

Kathleen Brown | VS | Master in het economisch beleid

127157_EconomicPolicy_Fotofiche_1180op361_Bijlagea_banner_economicpolicy.jpg

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of o ... Lees meer

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of our student population comes from abroad. Lees Minder