Master in de toegepaste cognitieve psychologie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Met de master Applied Cognitive Psychology pas je de meest actuele kennis van cognitie toe op situaties en oplossingen voor problemen die zich in het dagelijks leven voordoen. Je past kennis van menselijke cognitieve, sensorische en motorsystemen toe in praktijksituaties.

Verwerkingsinformatie

Tijdens dit eenjarige programma leer je over het verwerken van informatie, vooral over hoe je die informatie kunt gebruiken om klanten te adviseren over het verbeteren van de communicatie. Die kennis is handig om bijvoorbeeld bewegwijzering of reclame effectiever te maken of om producten gebruiksvriendelijker te maken.

Je leert ook oplossingen te bedenken voor een breed scala aan problemen die kunnen optreden in de beroepspraktijk. Mensen veranderen hun omgeving drastisch met behulp van steeds complexere technologie, zoals internet, sociale media, robotica en automatisering. Om een ​​leefomgeving te ontwerpen die goed geschikt is voor menselijke cognitieve vaardigheden, moeten we een goed begrip hebben van hoe mensen kennis en hun vaardigheden verwerken bij het toepassen ervan.

Internationale oriëntatie

Deze masteropleiding is internationaal georiënteerd, van de literatuur die in de klas wordt gebruikt tot de mogelijkheid om stage te lopen en een scriptie te schrijven in het buitenland, en van de mogelijkheid om keuzevakken te volgen aan buitenlandse universiteiten tot deelname aan internationale zomerscholen, onderzoeksconferenties of workshops.

Leren werken in multidisciplinaire teams

Zowel onze docenten als onze studenten hebben zeer diverse achtergronden. Tijdens de opleiding leer je veel om in multidisciplinaire teams te leren werken. Nauwkeurige en zorgvuldige communicatie is essentieel voor dat proces.

Het doel van het programma

Na afronding van de masteropleiding ben je een echte academische professional die wetenschappelijke kennis kan toepassen in de dagelijkse praktijk, bijvoorbeeld door als onafhankelijk adviseur op te treden bij ergonomische problemen. Als lid van een interdisciplinair team draag je samen met ontwerpers, beleidsmakers, technici, computerwetenschappers en bedrijfsexperts bij aan het oplossen van deze problemen. U kunt ook adviseren over de zintuiglijke aspecten van marketingcommunicatie. Als persoon met een masterdiploma heb je ook uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden ontwikkeld om met allerlei soorten publiek te communiceren.

Mogelijke loopbaantrajecten

Deze masteropleiding bereidt je voor op een baan op universitair niveau. Je kunt een academische of professionele carrière nastreven na het behalen van je studie.

Op weg naar de banenmarkt

Potentiële professionele loopbanen zijn onder meer:

  • Consultant
  • Toegepast onderzoeker

Potentiële werkgevers zijn onder meer:

  • Ontwerpindustrie
  • Gezondheidszorg
  • ICT-sector
  • Marketing en reclame
  • Spoorwegmaatschappijen
  • telecommunicatie
  • Luchthavens / luchtvaart
  • Industriële productontwikkeling

Academische carriere

Een andere mogelijke carrièreoptie is een loopbaan in onderwijsonderzoek.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder