Master in de sociale wetenschappen in organisatiepsychologie en onderwijsmanagement (OPEM)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

121923_rsz_121865_majorfeature_1.jpg

Belangrijkste kenmerken van MSocSc in OPEM

 • Biedt het beste van twee werelden: een baanbrekend en praktisch programma dat training in “Psychology Management” biedt in de onderwijscontext.
 • Een eye-opener voor de wereld: veel mogelijkheden om deel te nemen aan diverse ervaringsgerichte leeractiviteiten, zoals regionaal bezoek, internationale conferentie, en studeren in het buitenland kansen in topuniversiteiten zoals Bath en Oxford.
 • Een flexibele cursus in loopbaan- en studiemodus: studenten die voltijds werken, kunnen kiezen voor de weekendmodus.
 • Een toegewijd onderwijsteam met gerenommeerde wetenschappers en ervaren beoefenaars
 • Lingnan Universit y: een top 10 liberal arts college in Azië (Forbes 2015) en een van de top 100 universiteiten in Azië (QS Asia University Rankings 2018)

Programma Hoogtepunten

Een effectieve Pathway om leider te worden in de onderwijssector

Het OPEM-programma wordt mede gelanceerd door de School of Graduate Studies en de Afdeling Toegepaste Psychologie. Het programma combineert effectief de onderscheidende gebieden van psychologie en management binnen de onderwijscontext die beoogt te voldoen aan de professionele opleidingsbehoeften van het personeel in het Greater Bay-gebied.

Ons curriculum is afgestemd om studenten een interdisciplinaire leeromgeving te bieden. Afgezien van divers klassikaal leren, zullen buitenlandse leerervaringen aan de beste universiteiten in de VS en het VK beschikbaar zijn. Onze studenten krijgen met name de mogelijkheid om op uitwisseling te gaan aan de Universiteit van Bath en de International Postgraduate Summer School aan de Universiteit van Oxford te volgen. Dit alles houdt studenten op de hoogte van de nieuwste ontwikkeling van onderwijsmanagement.

Een baanbrekend en praktisch programma voor schoolbeheerders

Inzicht in psychologie is cruciaal voor schoolbestuurders. Van het bemiddelen van geschillen tot het toewijzen van middelen, het managementteam van een instituut heeft human resource vaardigheden en effectieve communicatie nodig om het team te leiden bij het aanpakken van problemen en het wegnemen van barrières tussen personeelsleden. OPEM is een praktisch programma dat beoogt de lacunes in de studieomvang van bestaande cursussen voor toegepaste psychologie en onderwijsmanagement in Hong Kong aan te vullen, door een cursus aan te bieden die gespecialiseerd is in people management in een onderwijsomgeving op alle niveaus. Het programma omvat managementonderwerpen van de basisschool tot het hoger onderwijs, waardoor het een geschikte keuze is voor verder studeren voor personen die momenteel een leidende rol spelen of willen spelen in hun respectieve onderwijsomgeving.

Een uitstekend platform om studenten uit te rusten met state-of-the-art organisatorische psychologie kennis die gemakkelijk kan worden toegepast in educatieve instellingen

School is zeker een goed voorbeeld van een complex, dynamisch sociaal systeem. Met zoveel mensen die in deze omgeving werken, stelt het begrip van psychologie een opvoeder in staat om een betere omgeving te ontwerpen en de sociale interactie tussen individuen te verbeteren. Het OPEM-programma biedt een uitstekend platform om studenten uit te rusten met state-of-the-art psychologie-kennis van de organisatie die gemakkelijk kan worden toegepast in educatieve instellingen. In verschillende psychologiemodules leren studenten nuttige strategieën voor het verbeteren van motivatie, effectieve communicatietechnieken, conflictoplossing en counselingvaardigheden, enzovoort. Deze attributen zullen zeker voldoen aan de behoefte aan moderne leiders in het onderwijs.

121924_rsz_121866_oxfordpic2019_2.jpg

Werkgelegenheid en carrièremogelijkheden

Het programma is zorgvuldig samengesteld voor, maar niet beperkt tot, managers, senior docenten, hoofden van vakpanels, opdrachtgevers en alle niveaus van beheerders van onderwijsinstellingen. OPEM-afgestudeerden konden een breed scala aan loopbanen in leidinggevende functies volgen, met name in de onderwijssector, van beleidsmakers en schoolbestuurders tot leidinggevende posities in secundaire en tertiaire instituten, niet-gouvernementele organisaties, denktanks en de overheid en het professionele veld van personeelszaken. Studenten die voltijds werken, kunnen kiezen voor de weekendmodus.

Doelstellingen van het programma

Het OPEM-programma heeft tot doel:

 • Studenten uitrusten met brede kennis, begrip van organisatiepsychologie in onderwijsmanagement (bijv. De rol van leiderschap in schoolomgevingen)
 • Zorg voor studenten om kritische denkers en probleemoplossers te worden die problemen in het onderwijsbeheer met een holistische aanpak kunnen aanpakken
 • Bied een breed scala aan ervaringsleermogelijkheden voor kritische analyse en voer reflectieve praktijkevaluatie van onderwijsmanagement uit in een bredere beleidscontext
 • Voer eigentijdse beleidsanalyses en organisatieonderzoek uit in het onderwijs door middel van contacten met beoefenaars en de bredere beleidsgemeenschap

Wijze van studie en duur

 • 1 jaar Full-time modus
 • 1 jaar Fulltime - Weekendmodus
 • 2-jarige deeltijdmodus

Programma Curriculum

Studenten zijn verplicht om 9 vakken met een totaal van 30 studiepunten te voltooien (inclusief drie verplichte vakken in het cluster Organisatiepsychologie, vijf keuzevakken in het cluster Onderwijsmanagement en één Capstone-project) *.

A. Organisatiepsychologiecluster (volg alle cursussen - 9 studiepunten in totaal)

 • PSY513 Organisatiepsychologie 3
 • PSY515 Onderzoeksmethoden in arbeidspsychologie 3
 • PSY605 Coaching en counseling op de werkplek 3

B. Education Management Cluster (kies 5 keuzevakken - 15 studiepunten in totaal)

 • MIH501 Globalisering, beleid en samenleving 3
 • MIH504 Internationalisering en kwaliteitsbeheer in het hoger onderwijs 3
 • MIH505 Een effectieve leeromgeving voor studenten creëren 3
 • MIH506 Branding en marketing van onderwijs 3
 • MIH601 Internationalisering van onderwijs: institutionele strategie en ontwikkeling 3
 • MIH605 Management van talenten en financiën in onderwijsinstellingen 3
 • MOP601 Regionale studie over onderwijsbeheer in Groot-China en Oost-Azië 3
 • MOP603 Onderwijsmanagement Zomerschool 3
 • MOP604 Conflictbeheer bij openbare organisaties 3
 • MOP605 Gidsstudie in onderwijsmanagement 3

C. Capstone Project (Verplicht - 6 studiepunten)

 • MOP602 Project voor toegepast onderwijsbeheer 6

* Het aanbieden van keuzevakken is afhankelijk van voldoende vraag en beschikbaarheid van de faculteit.

Afstudeer eisen

 • Verkrijg 30 credits
 • Behaal een minimale CGPA van 2,67
 • Voldoe aan alle programmavereisten

Toelatingseisen

1. Een bachelordiploma met ten minste tweederangs honours van een erkende tertiaire instelling. *

2. Een aanvrager wiens diploma van een niet-Engelstalige tertiaire instelling is, moet deze behalen

 • IELTS: minimale algemene score van 6,5, of
 • TOEFL: minimumscore van 550 (papieren test) of 213 (computer-gebaseerde test) of 79 (internet-gebaseerde test), of
 • een gelijkwaardige score in een erkende test **.

* Equivalente kwalificaties en ervaringen kunnen per geval worden bekeken.

** Aanvragers kunnen gelijkwaardige beoordelingen ter overweging indienen. Indien nodig kunnen interviews worden afgenomen.

Aanvraagperiode

1 oktober 2020-15 juni 2021

Collegegeld

HKD $ 150.000 voor AY2122

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, wh ... Lees meer

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, when our forerunner, the Christian College in China, was founded in Guangzhou, and to 1967, when the institution, as Lingnan College, was re-established in Hong Kong. In 2015, Lingnan University was named as one of the “Top 10 Liberal Arts College in Asia” by Forbes. Lees Minder