Lees de Officiële Beschrijving

De Master in Robotics and Advanced Construction (MRAC) tracht een nieuwe generatie interdisciplinaire professionals op te leiden die in staat zijn om tegemoet te komen aan onze groeiende behoefte aan een duurzamer en geoptimaliseerd bouwecosysteem. De master richt zich op de opkomende ontwerp- en marktkansen die voortvloeien uit nieuwe robotische en geavanceerde productiesystemen.

Via een mix van seminars, workshops en studioprojecten daagt het masterprogramma de traditionele processen in de bouwsector uit. Het onderzoekt hoe de vooruitgang in robotica en digitale fabricagetools de manier verandert waarop we processen en ontwerphulpmiddelen voor dergelijke nieuwe productiemethoden bouwen en ontwikkelen.

Het MRAC biedt een internationale en multidisciplinaire omgeving waar ingenieurs, ontwerpers, architecten, vakmensen, academici en industriële partners de kans krijgen om de bouwsector te heroverwegen. De meester zal plaatsvinden in het Instituut voor geavanceerde architectuur van Catalonië, een creatieve ruimte die volledig is uitgerust met de meest recente productietechnologieën, in Barcelona, een internationaal knooppunt voor innovatie in een traditioneel rijke industriële regio.

9 maanden - van oktober 2019 tot juni 2020 // Fulltime

9 9 maanden - Van oktober 2019 tot juni 2021 // Deeltijd

15 maanden - van oktober 2019 tot februari 2021 // Voltijd Taal Engels Engels Collegegeld

Niet-EU: 16.000 €

EU: 12.800 €

Niet-EU: 23.000 €

EU: 18.500 €

Toelating Engineering, Design of Architecture degree, Bachelor of higher degree van andere gerelateerde beroepen. Engineering, Design of Architecture degree, Bachelor of higher degree van andere gerelateerde beroepen.

Context en agenda

De bouwsector staat momenteel voor veranderingsbehoefte. Er moet een nieuwe benadering van de manier waarop onze omgeving is gebouwd, worden genomen. Groeiende steden dagen de sector uit om betere manieren te vinden om meer en tegen lagere kosten te bouwen. Bovendien duwen de beperkte middelen die we op deze planeet hebben ons naar een meer duurzame manier van bouwen, bewonen en hergebruiken van onze constructies. Bovendien duidt een aberratie van in massa geproduceerde steden op een behoefte aan een holistisch ontwerp dat de verschillende behoeften en wensen van de inwoners integreert.

Daarnaast heeft de bouwsector nog niet geprofiteerd van de digitale revolutie die zich in andere productiesectoren afspeelt, zoals in de automobiel- en ruimtevaarttechnische industrie. Terwijl studies voorspellen dat automatisering, robotica en AI de productiviteit mogelijk met 60% zullen verhogen in de bouwsector, openen ze ook nieuwe mogelijkheden voor ontwerp en voor betere bouwprestaties.

In deze context stelt IAAC een nieuw interdisciplinair programma voor, waarbij potentiële studenten kunnen leren over de start van de kunst in robotica en geavanceerde productietechnieken, evenals theorie en praktische hulpmiddelen voor computationeel ontwerp en kunstmatige intelligentie. Masterkandidaten zullen vloeiend worden in het gebruik van deze technologieën door middel van continue hands-on experimenten, methodologie en een reeks workshops en proefprojecten met onderzoeks- en industriepartners.

Wat je zult leren

Studenten leren robotica en geavanceerd productieproces manipuleren en integreren; creëer en genereer een parametrisch ontwerp voor massaaanpassing in de verbonden industrie 4.0; integratie van computervisie en sensorfeedback voor complexe materiaalsystemen en fabricageprocessen; verken het potentieel van computationele optimalisatie, kunstmatige intelligentie en machine learning, begrijp en integreer het potentieel van autonome robotsystemen, ontwikkel nieuwe toepassingen van augmented reality en verbonden mobiele apparaten en stel nieuwe digitale ontwerp- en bouwtechnologieën voor voor zowel prefabricage als bouw ter plaatse.

Door internationale onderzoekers en industriële partners uit allerlei verschillende gebieden en culturen bij elkaar te brengen, probeert IAAC een multidisciplinaire en multiculturele omgeving te creëren, een plek om de bouwsector te heroverwegen en de nieuwe generatie van professionals op te leiden die een positieve impact op onze toekomst kunnen hebben gebouwde omgeving en economie.

Wetenschappelijke gemeenschap

IAAC's Master in Robotics and Advanced Constructions (MRAC) missie is om een nieuwe generatie van professionals op te leiden die in staat zijn om de uitdagingen van een duurzamer en op maat gemaakt bouwecosysteem aan te gaan.

Om dit te doen, vertrouwt dit nieuwe programma op een Wetenschappelijk Comité bestaande uit zes leden, afkomstig van zowel het professionele als het academische woord, die worden gekozen uit de beste internationale experts van het vakgebied.

 • Sigrid Brell-Cokcan (Robots in Architecture; RWTH Aachen)
 • Kasper Stoy (ITU Robotics, Evolution and Art Laboratory)
 • Roland Snooks (Kokkugia; RMIT)
 • Fabian Scheurer (ontwerp tot productie)
 • Jose Daniel Garcia Espinel (Acciona Innovation)
 • Fabio Gramazio (ETH Zürich, DFab, Gramazio
 • Areti Markopoulou (Academisch directeur IAAC)

Academische structuur

Het masterprogramma in robotica en geavanceerde bouw is een innovatief onderwijsformaat dat interdisciplinaire vaardigheden en begrip biedt door middel van een reeks klassenseminars die in de praktijk worden gebracht via praktijkgerichte workshops. IAAC biedt studenten de mogelijkheid om individuele studio-agenda's te maken en Pilot Thesis-projecten te ontwikkelen op basis van de kennis die is opgedaan tijdens de seminars en workshops opgesplitst in 3 modules. Op deze manier stelt IAAC een experimentele leeromgeving samen voor de training van professionals met zowel theoretische als praktische antwoorden op de toenemende complexiteit van de bouwsector.

De master biedt een flexibele structuur om zowel fulltime als parttime aan de master te kunnen werken. Voltijdstudenten kunnen het programma in 1 academiejaar (oktober tot juli) afronden, terwijl deeltijdstudenten het in 2 academische jaren kunnen afronden. Maandelijkse ontmoetingen met professionals en onderzoekers worden samengevat in één week seminariecolleges en hands-on workshops per maand en worden gecombineerd met online lessen en videoconferentieoverzichten om studenten de mogelijkheid te bieden om vanuit het buitenland te studeren met deeltijdbanen. Voltijdstudenten krijgen de mogelijkheid om hun eigen studio- en scriptieproject te ontwikkelen gedurende de 3 resterende weken van elke maand, terwijl deeltijdstudenten hun studie over 2 jaar kunnen uitbreiden om het studio- en afstudeerproject te voltooien en de master te behalen.

Studenten maken deel uit van een zeer internationale groep, inclusief docenten, onderzoekers en docenten van over de hele wereld, deze omgeving zal hen aanmoedigen om collectieve besluitvormingsprocessen te ontwikkelen en hun projectideeën te materialiseren.

De Master in Robotics en Advanced Construction biedt studenten de mogelijkheid om het programma in 4 verschillende modaliteiten te volgen: MRAC01 fulltime, MRAC01 part-time, MRAC01 OTF en MRAC02 * (wordt nog aangekondigd).

Het MRAC-programma omvat de volgende elementen:

 1. Theorie en Context Verplicht Seminarie
 2. Software Verplichte Seminars
 3. Hardware Verplichte Seminaries
 4. workshops
 5. Onderzoeks- en ontwerpstudio's
 6. bezoeken

Het programma is gestructureerd als volgt:

Term 1 - Materialiseren met machines

Van mens naar robot, van digitaal naar fysiek - 23 ECTS fulltime of 15 ECTS parttime

Voortgang in de File to Factory-workflow maakt precieze en complexe constructies mogelijk. In dit nieuwe paradigma zal de architectuur massaal worden aangepast, constructieve logica wordt gecodeerd, nieuwe materialen worden geïntroduceerd en materialiteit wordt geprogrammeerd.

Tijdens deze eerste termijn verkennen de studenten de mogelijkheden die al worden geboden door digitale fabricage en computationeel ontwerp om controle te krijgen over het gehele materialisatieproces van digitaal naar fysiek, van de menselijke intentie tot de uitvoering van de robot. Er zal speciale aandacht worden besteed aan de uitdagingen en kansen die Robotic en Additive Manufacturing bieden voor de bouw.

Onderwerpen

 • TE - Digitized Production: Automatisering, geavanceerde en additieve productie in de bouw
 • TE - Computationeel ontwerp: parametrische modellen
 • TH - Marktkansen: behoeften en uitdagingen van de bouwsector
 • RT - Bedrijfs- en fabrieksbezoeken
 • WS - Robotic Manufacturing
 • WS - Additive Manufacturing (3D printen)
 • ST - Robotic Craft in Construction - Ontwerpstudio

Term 2 - Scannen en leren van machines

Robot naar mens, van fysiek naar digitaal - 23 ECTS fulltime of 15 ECTS parttime (studio is uitgesloten voor deeltijdstudenten)

Vooruitgang in het verzamelen van gegevens (sensoren, drones, ...) en analyse (optimalisatie-algoritme, AI, ...) zorgt voor een betere integratie van de constructiespecifieke uitdagingen zoals monitoring van locaties en aanpassingsvermogen, heterogene materialen, voorraadbeheer, assemblagetoleranties, veranderende klimaatomstandigheden en teamcoördinatie.

Tijdens het tweede semester zullen studenten toenemende hoeveelheden gegevens integreren in hun werkstroom, met behulp van robotische detectie en digitale simulatie om nieuwe informatie over het bouwproces te krijgen. Fysisch computergebruik en analyse helpen nieuwe besluitvormingsprocessen te leiden, waaronder iteratieve logica, computationele optimalisatie en kunstmatige intelligentie.

Onderwerpen

 • TE - Fysisch computergebruik voor bouwprocessen: IIoT, I / O-protocollen en sensoren
 • TE - Computational intelligence: gegevensverwerking en digitale optimalisatie voor de gebouwde omgeving
 • TH - Technologiemogelijkheid: case study van digitalisering van de industrie en potentieel voor nieuwe toepassingen
 • RT - Bezoeken aan het technologisch onderzoekcentrum
 • WS - Aerial Drones voor bouwplaats- en stedelijke analyse
 • WS - Smart Robots: Adaptive Fabrication-proces
 • ST - Robotic Intelligence in Construction - Onderzoeksstudio

Term 3 - Mens-Machine-samenwerking

Robot met menselijke, gemengde realiteit - 29 ECTS fulltime of 15 ECTS parttime (studio is uitgesloten in de deeltijdstudenten)

Vooruitgang in mens-machine-interacties en gemengde realiteiten zorgen voor een naadloze samenwerking tussen mens en robot in fabrieks- en bouwlocaties, waarbij de voordelen van het beste van zowel de virtuele als de echte wereld worden benut.

Tijdens het derde semester breiden studenten hun vaardigheden en perspectieven uit naar nieuwe apparaten en strategieën die bestaande handmatige constructieve methoden combineren met de digitale en robotachtige methoden. Deze nieuwe digitale vakmensen in fabrieken en bouwlocaties zullen het scenario zijn dat studenten zullen gebruiken om het potentieel van collaboratieve robots en Augmented Reality voor de bouwsector te verkennen.

Onderwerpen

 • TE - Hybrid Realities-algoritme: fysieke simulaties en real-time workflow voor augmented reality
 • TE - Fysisch computergebruik voor mens-machine interacties: bewegingsdetectie, mobiele apparaten en nieuwe interfaces
 • TH - Maatschappelijke kans: hoe zullen we werken en samenwonen met robots? Culturele barrières en potentiëlen.
 • RT - bezoeken van Robotic Labs
 • WS - Samenwerkingsrobots voor mens-machine interactie in de fabricage
 • WS - Embedded-technologieën voor Augmented Construction Site
 • ST - Robotic Applications in Construction, Proefproject Thesis

Industriepartners

De Master wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met industriële partners. Gedetailleerde lijst met partners wordt aangekondigd.

Industry Partner-samenwerking binnen vorige IAAC-masteredities omvat:

 • Tecnalia (kabelrobot)
 • ABB (industriële robots)
 • Cricursa (gebogen glas)
 • Ceramica Cummella (Custom Ceramic)
 • Merefsa (siliconen)
 • de kerstman
 • Breinco (betonproduct)
 • Eurecat (Technologisch Centrum)
 • Ontwerp naar productie (bestand naar fabrieksproces)
 • TallFusta (prefabricage van hout)

Vorige projecten

IAAC is een toonaangevend onderwijs- en onderzoekscentrum over robotica en toekomstige constructies. Enkele van de nieuwste projecten van IAAC die deel uitmaken van de agenda van de MaRC, zijn hier te vinden:

 1. On-SiteRobotics
 2. Materiaal
 3. 3d afgedrukte brug
 4. Minibuilders

Opmerkingen: dit programma kan worden gewijzigd op basis van technologische updates en echte case-study's van partners uit de industrie.

modaliteiten

Het programma biedt studenten de mogelijkheid om deze masteropleiding te volgen via zowel voltijdse als deeltijdse * modaliteiten. Specifieke data hieronder gedetailleerd:

 • Full-time programma: 9 maanden - Van oktober 2019 tot juni 2020.
 • Deeltijdprogramma: 9 9 maanden - Van oktober 2019 tot juni 2021.

Gekwalificeerde * studenten kunnen ook individuele modules aanvragen:

 • Looptijd 1: 3 maanden - Van oktober 2019 tot december 2019.
 • Term 2: 3 maanden - Van januari 2020 tot maart 2020.
 • Term 3: 3 maanden - van april 2020 tot juni 2020.

Notitie:

 • Begrippen kunnen afzonderlijk worden behandeld (als het profiel en de vaardigheden van de kandidaat dit toestaan).
 • Studio en proefschrift kunnen alleen worden gedaan na het nemen van de 3 leervoorwaarden.
 • Seminaries en workshops die fysieke aanwezigheid vereisen, worden gedurende één week van elke maand gehouden. Met dit formaat kunnen mensen met parttime banen uit het buitenland de cursussen volgen.

Student profiel

De Master in Robotics and Advanced Construction (MRAC) is gericht op ingenieurs, ontwerpers, architecten en ambachtslieden die bereid zijn om de grenzen van robotica en geavanceerde productie te verleggen. Een undergraduate-diploma in een vakgebied met betrekking tot de bovengenoemde disciplines is vereist.

Na het succesvol afronden van het masterprogramma, zullen IAAC-studenten lid worden van de IAAC Alumni Community. Dit is een actief en dynamisch netwerk van visionaire professionals verspreid over de hele wereld, die de principes en toepassingen van geavanceerde architectuur promoten, nieuwe academische en onderzoeksinitiatieven onderzoeken, toonaangevende bekroonde praktijken of succesvolle startups leiden en werken voor internationaal gerenommeerde bedrijven en instellingen.

Het doel van IAAC is om afgestudeerden te vormen die na de voltooiing van het programma in staat zullen zijn om hun verworven vaardigheden te ontwikkelen in een verscheidenheid van professionele omgevingen, gerelateerd aan de transformatie en het beheer van de bouwsector.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 4 andere vakken van Institute for Advanced Architecture of Catalonia - IAAC »

Laatst bijgewerkt op March 26, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
9 - 18 maanden
Deeltijd
Voltijd
Prijs
12,800 EUR
(MRAC01: Non-EU 16.000 €, EU: 12.800 € ------ MRAC01 OTF: Non-EU 23.000 €, EU 18.500 €)
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum