Master in de robotica en geavanceerde bouw

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Master in Robotics and Advanced Construction (MRAC) probeert een nieuwe generatie interdisciplinaire professionals op te leiden die in staat zijn om onze groeiende behoefte aan een duurzamer en geoptimaliseerd bouwecosysteem onder ogen te zien. De master is gericht op het opkomende ontwerp en de marktkansen die voortvloeien uit nieuwe robotachtige en geavanceerde productiesystemen.

Door een mix van seminars, workshops en studioprojecten daagt het masterprogramma de traditionele processen in de bouwsector uit. Het onderzoekt hoe vooruitgang in robotica en digitale fabricagetools de manier verandert waarop we processen en ontwerptools voor dergelijke nieuwe productiemethoden bouwen en ontwikkelen.

Het MRAC biedt een internationale en multidisciplinaire omgeving waar ingenieurs, ontwerpers, architecten, vakmensen, academici en industriële partners de kans krijgen om de bouwsector te heroverwegen. De meester zal plaatsvinden in het Instituut voor geavanceerde architectuur van Catalonië, een creatieve ruimte die volledig is uitgerust met de meest recente productietechnologieën, in Barcelona, een internationaal knooppunt voor innovatie in een traditioneel rijke industriële regio.

MRAC01 MRAC01 OTF
Mate Master in robotica en geavanceerde bouw geaccrediteerd door School of Professional and Executive Development aan de Polytechnic University of Catalonia - European Higher Education Area (EHEA) Master in robotica en geavanceerde bouw Postgraduate Diploma in Open Thesis Fabrication. Beide geaccrediteerd door School of Professional en Executive Development aan de Polytechnische Universiteit van Catalonië - European Higher Education Area (EHEA)
Editie 3e editie 10e editie
credits 75 sp 120 ECTS
Looptijd

9 maanden - Van oktober 2020 tot juni 2021 // Fulltime

9 9 maanden - Van oktober 2020 tot juni 2022 // Parttime

15 maanden - van oktober 2020 tot februari 2022 // voltijds
Taal Engels Engels
Collegegeld

Niet-EU: 18.750 €

EU: 15.000 €

Niet-EU: 25.500 €

EU: 20.500 €

Toelating Technische, ontwerp- of architectuurdiploma, bachelor of hogere graad van andere gerelateerde beroepen. Technische, ontwerp- of architectuurdiploma, bachelor of hogere graad van andere gerelateerde beroepen.

Context en agenda

De bouwsector staat momenteel voor veranderingsbehoefte. Er moet een nieuwe benadering van de manier waarop onze omgeving is gebouwd, worden genomen. Groeiende steden dagen de sector uit om betere manieren te vinden om meer en tegen lagere kosten te bouwen. Bovendien duwen de beperkte middelen die we op deze planeet hebben ons naar een meer duurzame manier van bouwen, bewonen en hergebruiken van onze constructies. Bovendien duidt een aberratie van in massa geproduceerde steden op een behoefte aan een holistisch ontwerp dat de verschillende behoeften en wensen van de inwoners integreert.

Daarnaast heeft de bouwsector nog niet geprofiteerd van de digitale revolutie die zich in andere productiesectoren afspeelt, zoals in de automobiel- en ruimtevaarttechnische industrie. Terwijl studies voorspellen dat automatisering, robotica en AI de productiviteit mogelijk met 60% zullen verhogen in de bouwsector, openen ze ook nieuwe mogelijkheden voor ontwerp en voor betere bouwprestaties.

In deze context stelt IAAC een nieuw interdisciplinair programma voor waar toekomstige studenten kunnen verwachten te leren over de start van de kunst in robotica en geavanceerde productietechnologieën, evenals theorie en praktische hulpmiddelen voor computationeel ontwerp en kunstmatige intelligentie. Masterkandidaten worden vloeiend in het gebruik van deze technologieën door middel van voortdurende praktische experimenten, methodologie en een reeks workshops en pilootprojecten met onderzoeks- en industriepartners.

Wat je zult leren

Studenten leren robotica en geavanceerd productieproces manipuleren en integreren; creëer en genereer een parametrisch ontwerp voor massaaanpassing in de verbonden industrie 4.0; integratie van computervisie en sensorfeedback voor complexe materiaalsystemen en fabricageprocessen; verken het potentieel van computationele optimalisatie, kunstmatige intelligentie en machine learning, begrijp en integreer het potentieel van autonome robotsystemen, ontwikkel nieuwe toepassingen van augmented reality en verbonden mobiele apparaten en stel nieuwe digitale ontwerp- en bouwtechnologieën voor voor zowel prefabricage als bouw ter plaatse.

Door internationale onderzoekers en industriële partners uit allerlei verschillende gebieden en culturen bij elkaar te brengen, probeert IAAC een multidisciplinaire en multiculturele omgeving te creëren, een plek om de bouwsector te heroverwegen en de nieuwe generatie van professionals op te leiden die een positieve impact op onze toekomst kunnen hebben gebouwde omgeving en economie.

Wetenschappelijke gemeenschap

IAAC's Master in Robotics and Advanced Constructions (MRAC) missie is om een nieuwe generatie van professionals op te leiden die in staat zijn om de uitdagingen van een duurzamer en op maat gemaakt bouwecosysteem aan te gaan.

Om dit te doen, vertrouwt dit nieuwe programma op een wetenschappelijk comité bestaande uit zes leden, zowel uit het professionele als het academische woord, die worden gekozen uit de internationale topexperts van het vakgebied.

 • Sigrid Brell-Cokcan (Robots in Architecture; RWTH Aachen)
 • Kasper Stoy (ITU Robotics, Evolution and Art Laboratory)
 • Roland Snooks (Kokkugia; RMIT)
 • Fabian Scheurer (ontwerp tot productie)
 • Jose Daniel Garcia Espinel (Acciona Innovation)
 • Fabio Gramazio (ETH Zürich, DFab, Gramazio
 • Areti Markopoulou (Academisch directeur IAAC)

Academische structuur

Het masterprogramma in robotica en geavanceerde constructie is een innovatief educatief formaat dat interdisciplinaire vaardigheden en begrip biedt via een reeks klassenseminars die in de praktijk worden gebracht via praktische workshops. IAAC biedt studenten de mogelijkheid om individuele studieagenda's te maken en proefprojecten te ontwikkelen op basis van de kennis die is opgedaan tijdens de seminars en workshops verdeeld in 3 modules. Op deze manier stelt IAAC een experimentele leeromgeving samen voor de opleiding van professionals met zowel theoretische als praktische antwoorden op de toenemende complexiteit van de bouwsector.

De master biedt een flexibele structuur om zowel fulltime als parttime toewijding aan de master mogelijk te maken. Voltijdstudenten kunnen het programma voltooien in 1 academiejaar (oktober tot juli), terwijl deeltijdstudenten het in 2 academiejaren kunnen voltooien. Maandelijkse ontmoetingen met professionals en onderzoekers worden samengevat in één week seminarlezingen en hands-on workshops per maand en worden gecombineerd met online lessen en videoconferenties om studenten de mogelijkheid te bieden om vanuit het buitenland te studeren met een deeltijdbaan. Voltijdstudenten hebben de mogelijkheid om hun eigen studio- en afstudeerproject te ontwikkelen gedurende de 3 resterende weken van elke maand, terwijl deeltijdstudenten hun studie over 2 jaar kunnen verlengen om het studio- en afstudeerproject te voltooien en de mastergraad te behalen.

Studenten maken deel uit van een zeer internationale groep, inclusief docenten, onderzoekers en docenten van over de hele wereld, deze omgeving zal hen aanmoedigen om collectieve besluitvormingsprocessen te ontwikkelen en hun projectideeën te materialiseren.

De Master in Robotica en Advanced Construction biedt studenten de mogelijkheid om het programma in 4 verschillende modaliteiten voort te zetten: MRAC01 fulltime, MRAC01 parttime, MRAC01 OTF en MRAC02 * (wordt nog aangekondigd).

Het MRAC-programma bestaat uit de volgende elementen:

 1. Theorie en Context Verplicht Seminarie
 2. Software Verplichte Seminars
 3. Hardware Verplichte Seminaries
 4. workshops
 5. Onderzoeks- en ontwerpstudio's
 6. bezoeken

Het programma is als volgt opgebouwd:

Term 1 - Materialiseren met machines

Van mens naar robot, van digitaal naar fysiek - 23 ECTS fulltime of 15 ECTS parttime

Voortgang in de File to Factory-workflow maakt precieze en complexe constructies mogelijk. In dit nieuwe paradigma zal de architectuur massaal worden aangepast, constructieve logica wordt gecodeerd, nieuwe materialen worden geïntroduceerd en materialiteit wordt geprogrammeerd.

Tijdens deze eerste termijn verkennen de studenten de mogelijkheden die al worden geboden door digitale fabricage en computationeel ontwerp om controle te krijgen over het gehele materialisatieproces van digitaal naar fysiek, van de menselijke intentie tot de uitvoering van de robot. Er zal speciale aandacht worden besteed aan de uitdagingen en kansen die Robotic en Additive Manufacturing bieden voor de bouw.

Onderwerpen

 • TE - Digitized Production: Automatisering, geavanceerde en additieve productie in de bouw
 • TE - Computationeel ontwerp: parametrische modellen
 • TH - Marktkansen: behoeften en uitdagingen van de bouwsector
 • RT - Bedrijfs- en fabrieksbezoeken
 • WS - Robotic Manufacturing
 • WS - Additive Manufacturing (3D printen)
 • ST - Robotic Craft in Construction - Ontwerpstudio

Term 2 - Scannen en leren van machines

Robot naar mens, van fysiek naar digitaal - 23 ECTS fulltime of 15 ECTS parttime (studio is uitgesloten voor deeltijdstudenten)

Vooruitgang in gegevensverzameling (sensoren, drones, enz.) En analyse (optimalisatie-algoritme, AI, enz.) Maakt een betere integratie mogelijk van de bouwspecifieke uitdagingen zoals locatiebewaking en aanpasbaarheid, heterogene materialen, voorraadbeheer, assemblagetoleranties, wijzigen klimaatomstandigheden en teamcoördinatie.

Tijdens het tweede semester zullen studenten toenemende hoeveelheden gegevens integreren in hun werkstroom, met behulp van robotische detectie en digitale simulatie om nieuwe informatie over het bouwproces te krijgen. Fysisch computergebruik en analyse helpen nieuwe besluitvormingsprocessen te leiden, waaronder iteratieve logica, computationele optimalisatie en kunstmatige intelligentie.

Onderwerpen

 • TE - Fysisch computergebruik voor bouwprocessen: IIoT, I / O-protocollen en sensoren
 • TE - Computational intelligence: gegevensverwerking en digitale optimalisatie voor de gebouwde omgeving
 • TH - Technologiemogelijkheid: case study van digitalisering van de industrie en potentieel voor nieuwe toepassingen
 • RT - Bezoeken aan het technologisch onderzoekcentrum
 • WS - Aerial Drones voor bouwplaats- en stedelijke analyse
 • WS - Smart Robots: Adaptive Fabrication-proces
 • ST - Robotic Intelligence in Construction - Onderzoeksstudio

Term 3 - Mens-Machine-samenwerking

Robot met menselijke, gemengde realiteit - 29 ECTS fulltime of 15 ECTS parttime (studio is uitgesloten in de deeltijdstudenten)

Vooruitgang in mens-machine-interacties en gemengde realiteiten zorgen voor een naadloze samenwerking tussen mens en robot in fabrieks- en bouwlocaties, waarbij de voordelen van het beste van zowel de virtuele als de echte wereld worden benut.

Tijdens het derde semester breiden studenten hun vaardigheden en perspectieven uit naar nieuwe apparaten en strategieën die bestaande handmatige constructieve methoden combineren met de digitale en robotachtige methoden. Deze nieuwe digitale vakmensen in fabrieken en bouwlocaties zullen het scenario zijn dat studenten zullen gebruiken om het potentieel van collaboratieve robots en Augmented Reality voor de bouwsector te verkennen.

Onderwerpen

 • TE - Hybrid Realities-algoritme: fysieke simulaties en real-time workflow voor augmented reality
 • TE - Fysisch computergebruik voor mens-machine interacties: bewegingsdetectie, mobiele apparaten en nieuwe interfaces
 • TH - Maatschappelijke kans: hoe zullen we werken en samenwonen met robots? Culturele barrières en potentiëlen.
 • RT - bezoeken van Robotic Labs
 • WS - Samenwerkingsrobots voor mens-machine interactie in de fabricage
 • WS - Embedded-technologieën voor Augmented Construction Site
 • ST - Robotic Applications in Construction, Proefproject Thesis

Industriepartners

De Master wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met industriële partners. Gedetailleerde lijst met partners wordt aangekondigd.

Industry Partner-samenwerking binnen vorige IAAC-masteredities omvat:

 • Tecnalia (kabelrobot)
 • ABB (industriële robots)
 • Cricursa (gebogen glas)
 • Ceramica Cummella (Custom Ceramic)
 • Merefsa (siliconen)
 • de kerstman
 • Breinco (betonproduct)
 • Eurecat (Technologisch Centrum)
 • Ontwerp naar productie (bestand naar fabrieksproces)
 • TallFusta (prefabricage van hout)

Vorige projecten

IAAC is een toonaangevend onderwijs- en onderzoekscentrum over robotica en toekomstige constructies. Enkele van de nieuwste projecten van IAAC die deel uitmaken van de agenda van de MaRC, zijn hier te vinden:

 1. On-SiteRobotics
 2. Materiaal
 3. 3d afgedrukte brug
 4. Minibuilders

Opmerkingen: Dit programma kan worden gewijzigd op basis van technologie-updates en echte case-studies door industriële partners.

modaliteiten

Het programma biedt studenten de mogelijkheid om deze masteropleiding te volgen via zowel fulltime als parttime * modaliteiten. Specifieke datums hieronder:

 • Full-time programma: 9 maanden - van oktober 2020 tot juni 2021.
 • Parttime programma: 9 9 maanden - van oktober 2020 tot juni 2022.

Gekwalificeerde * studenten kunnen ook individuele modules aanvragen:

 • Term 1: 3 maanden - van oktober 2020 tot december 2020.
 • Termijn 2: 3 maanden - van januari 2021 tot maart 2021.
 • Termijn 3: 3 maanden - van april 2021 tot juni 2021.

Notitie:

 • Begrippen kunnen afzonderlijk worden behandeld (als het profiel en de vaardigheden van de kandidaat dit toestaan).
 • Studio en proefschrift kunnen alleen worden gedaan na het nemen van de 3 leervoorwaarden.
 • Seminaries en workshops die fysieke aanwezigheid vereisen, worden gedurende één week van elke maand gehouden. Met dit formaat kunnen mensen met parttime banen uit het buitenland de cursussen volgen.

Student profiel

De Master in Robotics and Advanced Construction (MRAC) is gericht op ingenieurs, ontwerpers, architecten en ambachtslieden die bereid zijn om de grenzen van robotica en geavanceerde productie te verleggen. Een undergraduate-diploma in een vakgebied met betrekking tot de bovengenoemde disciplines is vereist.

Nadat het masterprogramma met succes is afgerond, zullen IAAC-studenten lid worden van de IAAC Alumni Community. Dit is een actief en dynamisch netwerk van visionaire professionals over de hele wereld, die de principes en toepassingen van Advanced Architecture promoot, nieuwe academische en onderzoeksinitiatieven onderzoekt, toonaangevende bekroonde praktijken of succesvolle start-ups leidt en werkt voor internationaal gerenommeerde bedrijven en instellingen.

Het doel van IAAC is om afgestudeerden te vormen die, na de voltooiing van het programma, in staat zullen zijn hun verworven vaardigheden te ontwikkelen in een verscheidenheid van professionele omgevingen, gerelateerd aan de transformatie en het management van de bouwsector.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The IAAC (Institute for Advanced Architecture of Catalonia) is a center for research, education, production, and outreach, with the mission of envisioning the future habitat of our society and buildin ... Lees meer

The IAAC (Institute for Advanced Architecture of Catalonia) is a center for research, education, production, and outreach, with the mission of envisioning the future habitat of our society and building it in the present. Lees Minder