Master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie (Leuven)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

KU Leuven Master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie van de KU Leuven tot doel afgestudeerden op te leiden tot evidence-based praktijk in kinesitherapie en om expertise te ontwikkelen in een specifiek domein van revalidatie en kinesitherapie.

Deze opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met andere Vlaamse universiteiten en is zeer gespecialiseerd. Alle kandidaten voor de master Revalidatiewetenschappen en Fysiotherapie beginnen met het volgen van het voorbereidingsprogramma.

Structuur

Het eerste jaar van de masteropleiding Revalidatiewetenschappen en Fysiotherapie (Leuven) biedt een algemene, op onderzoek gebaseerde benadering van fysiotherapie en revalidatiewetenschappen. Je wordt getraind in brede onderzoeksmethodologieën en hun vitale toepassingen in het veld.

In het tweede jaar van de masteropleiding verschuift de focus naar kennis en vaardigheden gerelateerd aan een van de aangeboden majors. Lessen over geavanceerde theorieën en vaardigheden worden gecombineerd met een stageperiode van drie maanden binnen de gekozen major. De aangeboden majors zijn onder meer:

  • Musculoskeletale revalidatie (manuele therapie of sportfysiotherapie)
  • Neurologische revalidatie
  • Pediatrische revalidatie
  • Revalidatie bij interne aandoeningen
  • Revalidatie in de geestelijke gezondheidszorg

Om internationale en professionele erkenning te krijgen (bijv. IFOMPT), hebben sommige majors naast de 120 die vereist zijn voor de masteropleiding studiepunten nodig.

Sterke punten

  • Een van de weinige programma's in het veld die een MSc-graad biedt waar evidence-based practice en sterk onderzoek worden gecombineerd. Onze onderzoekscentra staan bovenaan de 17e plaats op de wereldwijde QS-ranglijst, 2e in Europa.
  • Uitstekende faciliteiten door nauwe samenwerking met Universitaire Ziekenhuizen Leuven.
  • Een flexibel programma waarmee u de inhoud van uw curriculum op maat kunt ontwerpen, afhankelijk van de competenties die u wenst te verwerven. Internationale mogelijkheden: de faculteit is zeer actief op internationaal niveau; studenten hebben de mogelijkheid om desgewenst (een deel van) de stage van de opleiding te lopen bij een instelling in het buitenland.

Meer informatie vind je op de website van de faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen en de website van de Master Revalidatiewetenschappen en Fysiotherapie .

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

KU Leuven is the highest ranked university of Belgium.

KU Leuven is the highest ranked university of Belgium. Lees Minder
Ga naar de website van de school