Master in de rechten (LLM)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Internationaal recht

Het doel van specialisatie van de opleiding is om specialisten in internationaal recht voor te bereiden die in staat zullen zijn om problemen in verband met internationale wettelijke regelgeving te conceptualiseren, identificeren, begrijpen, analyseren en oplossen, gemotiveerde, logische en juridisch onderbouwde argumenten en oplossingen voor deze problemen en de manieren ontwikkelen om voorkomen dat, wat een effectieve toepassing van het internationale recht zou waarborgen, het werk van staten en internationale organisaties zou verbeteren. Specialisatie speelt in op de behoefte aan professionele, hooggekwalificeerde specialisten die in staat zijn om de strategieën en doelstellingen van het buitenlands beleid van elk land te ontwikkelen en te implementeren, de belangen van staten of bedrijven in internationale fora vertegenwoordigen en beschermen, zorgen voor effectieve internationale samenwerking tussen de staten en internationale organisaties en samenhang tussen internationaal en nationaal recht. Het studieprogramma richt zich ook op de uitdagingen van globalisering waarbij de grens tussen internationaal en nationaal langzaam verdwijnt en internationale kwesties steeds relevanter worden op traditionele gebieden.

De studies beginnen aan Mykolas Romeris University en omvatten 1 verplichte studie in het buitenland semester via het Erasmus-programma. Studenten kunnen kiezen uit partneruniversiteiten die overeenkomstige vakken aanbieden. Dit programma combineert alle essentiële aspecten van internationaal publiek- en privaatrecht en het recht van de Europese Unie. Tot nu toe is het het enige internationale rechtsprogramma dat internationale stages aanbiedt om de opgedane kennis en vaardigheden te oefenen.

Internationale mobiliteitsmogelijkheden

De internationale mobiliteit is vereist. De opleiding omvat een verplichte studie in het buitenland semester (III semester). Het IV-semester is gewijd aan stage (aanbevolen in het buitenland). Voor de semesters in het buitenland en de stage kunnen studenten een Erasmus + -beurs aanvragen.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerd aan het internationaal recht, kunnen individuen werken als advocaten, diplomaten, internationale bedrijfsleiders, beleidsmakers, in internationale rechtsafdelingen van overheidsinstellingen, in internationale arbitrage- en gerechtelijke instanties als advocaten of rechters, internationale organisaties, instellingen van de Europese Unie, juridische afdelingen van internationaal opererende advocatenkantoren en ondernemingen, internationale onderzoeksbureaus en de niet-gouvernementele sector.

Toelatingseisen

Bachelor in de rechten of een gelijkwaardige eerste universitaire graad met een minimale studieduur van 3 jaar.

Engelse taalvaardigheid - het niveau niet lager dan B2 (volgens het door de Raad van Europa goedgekeurde gemeenschappelijk referentiekader voor taal). Verre taaltest Engels wordt georganiseerd voor degenen die geen IELTS- of TOEFL-certificaten hebben.

____________________________________________________________________

Recht, technologie en bedrijfsleven

Programma beoogt hooggekwalificeerde professionals voor te bereiden met een breed scala aan multidisciplinaire competenties op het gebied van recht, technologie en bedrijfsleven.

Het juridische domein wordt beïnvloed door IoE (Internet of Everything), dus het is van vitaal belang voor een advocaat om het technologiedomein te begrijpen. Dit programma beoogt dergelijke technologieën te dekken (maar niet beperkt tot): kunstmatige intelligentie, big data-analyse, hergebruik van open data, block-chain, crowdsourcing, semantische en andere nieuwste disruptieve technologieën, ook gamification .

De onderwerpen van het programma zijn gericht op GDPR, IP, Cybersecurity, Cybercrime and Forensics, Fintech, Regtech, AI & Law, Semantic Legal Web, Robotics en anderen.

De studies zullen verschillen van andere programma's, omdat studenten zullen deelnemen aan hackathons , meetups , workshops , internationale en regionale competities , en ze een unieke kans krijgen om hun eigen legaltech startup en MRU Legaltech startup zone te creëren. Deelname aan het programma is flexibel, omdat al het materiaal online wordt verstrekt. Natuurlijk raden we ten zeerste aan om al je tijd te reserveren voor dit fantastische avontuur, om zoveel mogelijk voordelen uit het programma te halen.

Desalniettemin zullen de studies worden gegamifieerd, dus je wordt een van de eerste studenten, die leert hoe gamification op verschillende gebieden en domeinen kan worden gebruikt.

Programma is ontworpen op basis van marktbehoeften:

- Advocaten hebben nieuwe technologische en zakelijke competenties nodig;

- technologische ontwikkelingen hebben invloed op de markt voor juridische dienstverlening;

- Opkomende legaltech-startups hebben speciaal opgeleide advocaten nodig.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden van het programma zullen kunnen werken met de nieuwste juridische technologieën; Adviseren over juridische kwesties, juridische strategieën en tactieken voor de ontwikkeling van juridische diensten; Ontwikkelen, implementeren en commercialiseren van innovaties in de publieke en private juridische sector; Onderzoek verrichten op legaltech-gebied.

Toelatingseisen

Bachelor in de rechten of een gelijkwaardige eerste universitaire graad met een minimale studieduur van 3 jaar.

Engelse taalvaardigheid - het niveau niet lager dan B2 (volgens het door de Raad van Europa goedgekeurde gemeenschappelijk referentiekader voor taal). Verre taaltest Engels wordt georganiseerd voor degenen die geen IELTS- of TOEFL-certificaten hebben.

Aanvraagprocedure en vereiste documenten

Volg 4 stappen:

 1. Vul het online aanvraagformulier in op apply.mruni.eu
 2. Upload de vereiste documenten.
 3. Beveilig uw registratie door de aanvraagkosten te betalen.
 4. Dien uw aanvraag in.

Vereiste documenten:

 1. Educatieve documenten.
  1. Voor bachelorstudenten die op zoek zijn naar een diploma: een gewaarmerkte kopie van het diploma van het secundair onderwijs of een diploma van het hoger onderwijs met het transcript van academische archieven. Documenten moeten officieel in het Litouws of het Engels worden vertaald.
  2. Opmerking: Aanvullende educatieve documenten (zoals de resultaten van staatsexamens of pre-universitair onderwijs) kunnen vereist zijn in het land waar de aanvrager woonachtig is .
  3. Voor Masters die op zoek zijn naar een graad: gewaarmerkte echte kopieën van universitair transcript en diploma (een kandidaat moet een universitair bachelordiploma of een gelijkwaardig eerste universitair diploma hebben met een studieduur van minimaal 3 jaar). Documenten moeten officieel in het Litouws of het Engels worden vertaald.
 2. Document dat de resultaten van de Engelse taalvaardigheid bewijst.
  1. Voor bachelorzoekende studenten: minimaal niveau B1; beoordelingen van Engelse taalvaardigheidscertificaten gelijk aan niveau B1: TOEFL-paper 477-510, TOEFL IBT 53-64, IELTS 4.5-5.0, PTE-niveau
  2. Voor studenten die op masterdiploma hebben gestudeerd: minimaal niveau B2, beoordelingen van taalvaardigheidscertificaten voor het Engels, gelijk aan niveau B2: TOEFL-paper 513-547, TOEFL IBT 65-78, IELTS 5,5-6,0.
  3. Opmerking: als u geen IELTS of TOEFL hebt, bestaat de mogelijkheid om de online taaltest op Engels te volgen, georganiseerd door de universiteit. U zou deze optie moeten kiezen bij het invullen van de applicatie. Er is geen extra vergoeding voor deze test.
 3. Paspoort kopie.
 4. Pasfoto type foto.
 5. Notariële sponsorbrief van ouders / sponsors en de brief van een bank over hun financiële mogelijkheden (met inkomens van de laatste 3 maanden).
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Located just 20 minutes from the center of Vilnius, Mykolas Romeris University (MRU) is one of largest and most international universities in Lithuania, currently having around 7,000 students from 58 ... Lees meer

Located just 20 minutes from the center of Vilnius, Mykolas Romeris University (MRU) is one of largest and most international universities in Lithuania, currently having around 7,000 students from 58 countries. The university offers programs fully taught in English for international students at all levels - from Bachelor’s to PhDs in the field of Social Sciences. Lees Minder