Lees de Officiële Beschrijving

Voor experts in de wetenschap

Waarom PAIR bestuderen?

De nieuwe rol van de staat na de wereldwijde financiële crisis, het nieuwe tijdperk van digitalisering, de vraag naar meer efficiëntie in de publieke sector, vraagt ​​om meer transparantie en burgerparticipatie, nieuwe wereldwijde en regionale banden en niet in de laatste plaats de ontwikkeling van Europese integratie - politiek en bestuur een fundamentele verandering. De onderzoeksgebieden van managementgeoriënteerde politieke en administratieve wetenschappen aan de Zeppelin University verwijzen naar deze verandering. Ons masterprogramma Politiek, administratie

107841_150930_unbenannt_3122.jpg

Daarom biedt het onderzoek een grondige theoretische en toegepaste kennis van managementgerichte politieke en bestuurlijke wetenschappen met een sterke internationale en vergelijkende oriëntatie. Op deze manier kunt u maatschappelijk relevante kwesties onderzoeken en werken met innovatieve wetenschappelijke methoden. Wat maakt de meester zo speciaal in PAIR?

De masteropleiding aan de Zeppelin University biedt je niet alleen de mogelijkheid om je kennis in managementgeoriënteerde politieke en administratieve wetenschappen te verdiepen, maar vult ook je studie aan met inhoud uit de rechtsgebieden wetenschappen, economie en communicatiewetenschap. De basis voor deze interdisciplinaire aanpak is al in het begin van het onderzoek in de stichtingsmodule gelegd. In de verdere loop van je studie kun je ook minor worden in Corporate Management

Daarnaast is theorie- en methodetraining een belangrijk onderdeel van het PAIR-studieprogramma. Je hebt de mogelijkheid om je onderzoeks- en methodologische vaardigheden individueel te verdiepen. Op de voorgrond is de beoordeling van de toepasbaarheid van verschillende onderzoeksontwerpen en -methoden met betrekking tot verschillende vragen en de praktische toepassing van verschillende onderzoeksbenaderingen.

Studeren aan de Zeppelin University wordt ook gekenmerkt door het feit dat je de mogelijkheid hebt om aan een wetenschappelijk begeleid onderzoeksproject te werken. De module "Onderzoeksproject" is expliciet gericht op masterstudenten die vooral geïnteresseerd zijn in wetenschappelijk werk en onderzoeksgerichte beroepen.

Met ons aanbod StudentStudies kunt u uw onderwerpen en vragen de inhoud van uw studie maken.

In het PAIR-masterprogramma kun je je studieprogramma's verdiepen in de volgende specialisatiegebieden:

Specialisatie in Master PAIR

TRACK I: Internationale Betrekkingen

Dit zijn de vragen in het nummer Internationale Betrekkingen

 • Welke internationale organisaties bepalen beleidsbeslissingen op internationaal niveau? Welke functie en legitimiteit hebben deze organisaties en hoe worden ze beheerd en beheerd?
 • Hoe kunnen de effectiviteit en het succes van ontwikkelingssamenwerkingsprojecten worden beoordeeld en wat zijn de redenen voor deze successen of mislukkingen? En welke actoren en instellingen hebben het meest baat bij deze maatregelen?
 • Hoe is internationaal recht en de internationale handelstransacties ontstaan ​​en welke impact heeft dit op de werkwijze van internationale en nationale organisaties?
 • Hoe functioneren de instellingen van de Europese Unie en welke impact hebben zij als wereldspelers en in relatie tot de lidstaten van de EU?
 • Welke rol speelt het maatschappelijk middenveld bij het "regeren in afgebakende gebieden", dwz als politieke problemen over de nationale grenzen moeten worden opgelost? Welke functies en legitimiteit hebben NGO's in dit verband?

TRACK II: Politieke instellingen

Dit zijn de vragen in de track Political Institutions

 • Waarom kunnen dezelfde problemen in verschillende landen niet met dezelfde concepten worden opgelost? Hoe verschilden de politieke en administratieve systemen van afzonderlijke natiestaten?
 • Welke actoren en instellingen definiëren politiek? Waarom zijn sommige actoren krachtiger dan anderen?
 • Waarom kiest de burger wanneer hij kiest? Hoe beïnvloeden politieke campagnes en politieke communicatie het stemgedrag van burgers?
 • Hoe ziet een "eerlijke" verdeling van goederen eruit? Welke ideeën over rechtvaardigheid bestaan ​​er en welk beleid is er om die ideeën te realiseren?
 • Welke is de beste onderhandelingsstrategie voor distributieconflicten? En kunnen onderhandelingsresultaten worden voorspeld? Welke factoren beïnvloeden deze resultaten?

TRACK III: Openbare goederen

Deze vragen zijn het onderwerp van het nummer Public Goods

 • Waar liggen de legitieme grenzen tussen wat de staat kan en moet doen en wat is de verantwoordelijkheid van de particuliere sector en het maatschappelijk middenveld? Welke limieten van de privatisering, maar ook welke kansen op publiek-private samenwerking moeten worden overwogen?
 • Hoe kunt u belangrijke taken uitvoeren: moderne infrastructuur aanbieden, sociale diensten verlenen en zorgen voor openbare veiligheid? Hoeveel kunnen deze services kosten en wie moet er verantwoordelijk voor zijn?
 • Hoe kunnen de prestaties van publieke organisaties worden verbeterd? En hoe kan iemand de kwaliteit van openbare diensten het beste beoordelen? Zijn er significante verschillen in het beheer van publieke of private bedrijven?
 • Hoe beïnvloeden nieuwe media en digitalisering de besluitvorming, machtsverhoudingen en innovatie in de publieke sector? Welke benaderingen van eGovernment, eParticipation of Open Government hebben een kans van slagen?
 • Welke rol spelen de topfunctionarissen in Europa en Duitsland in het formuleren van politieke beslissingen? En omgekeerd, hoe beïnvloeden politieke partijen en belangengroepen het werk van overheidsdiensten?

107832_646_ZU_Zehn_9050.jpg

Wat zijn de speerpunten van onze professoren?

De afdelingen van het departement van staat en sociale wetenschappen zijn betrokken bij een breed scala van onderwerpen. Hier is een overzicht van onderzoeksprojecten betreffende de leergang PAIR: administratieve modernisering; Theorieën en werkingsmodi van global governance; Verkiezingen en kiesstelsels; Politisering van de ministeriële bureaucratie; Theorieën van rechtvaardigheid en "onvoorwaardelijk basisinkomen"; Communicatie in sociale conflicten en strategisch gedrag in besluitvormingsprocessen, analyse van debattenstructuren; Transparantie en digitalisering bij overheid en administratie ("open overheid", "open gegevens"), participatie van het publiek en planningsprocedures; Leiderschapsculturen in de publieke sector en diversiteitsonderzoek in de publieke sector.

Gedetailleerde beschrijvingen van de belangrijkste onderzoeksgebieden zijn te vinden op de respectieve stoelpagina's.

Wat doen onze studenten en afgestudeerden op het gebied van PAIR?

Of het nu een politieke universitaire groep is, coaching voor middelbare scholieren of internationale politiek: onze studenten zijn betrokken bij tal van projecten op het gebied van politiek en sociale zaken. Een overzicht is hier te vinden (link naar projecten op het gebied van politiek / sociale zaken). En als je wilt weten welk carrièrepad afgestudeerden hebben afgelegd, kun je hier verder lezen. Na hun masterstudies zullen de afgestudeerden van het PAIR-programma zich op nationaal en internationaal niveau bevinden op een breed scala van professionele gebieden van wetenschap en onderzoek, de publieke sector, de adviessector, het verenigingslandschap en in privébedrijven.

108035_646_ZU_Zehn_9050-min.jpg108039_150923_unbenannt_2473-min.jpg108040_150930_unbenannt_3122-min.jpg108041_Bodensee1-min.jpg108042_seecampus-003-min.jpg108043_IMG_0059-min.JPG108044_14524516_949018905231374_6513041131058687100_o-min.jpg

Opleiding te volgen in:
Duits
Zeppelin University

Zie 3 andere vakken van Zeppelin University »

Laatst bijgewerkt op January 22, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
1 - 2 jaar
Voltijd
Prijs
17,520 EUR
Deadline
Vraag informatie aan
More info about deadlines in program description.
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Einddatum
Juni 30, 2019
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
More info about deadlines in program description.

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
More info about deadlines in program description.
Einddatum
Juni 30, 2019