Master in de moleculaire wetenschappen en software-engineering (MSSE)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

MSSE

De Master of Molecular Science and Software Engineering (MSSE) is een tweejarige, parttime, online professionele graad die wordt aangeboden door het College of Chemistry in samenwerking met het College of Engineering. MSSE brengt de immense intellectuele bronnen van UC Berkeley naar u toe, waar u ook bent. Het wordt gegeven door dezelfde wereldberoemde faculteit die de UC Berkeley resident graduate-programma's doceert. MSSE is ontworpen om studenten formeel op te leiden op het snijvlak van computationele wetenschap (met de nadruk op moleculaire wetenschap), software-engineering, machine learning, data science, leiderschap en management, zodat ze software-ondernemingen kunnen ontwikkelen, innoveren en leiden.

Ontwikkeling van de volgende generatie wetenschappelijke leiders 134219_Bioengineering_Schmitz071.jpg

De leiders van vandaag zijn echte vrouwen en mannen uit de renaissance. MSSE bereidt je voor om een leider in innovatie te worden door middel van uniek ontworpen cursussen en samenwerkingsprojecten die je trainen om in multidisciplinaire teams te werken, computersimulaties te ontwerpen en te ontwikkelen , complexe datasets te beheren, te integreren en te interpreteren, middelen te beheren en goed te denken.

Net toegevoegd!

142979_infosession-nov-image_11_12-01.jpg

Inleiding tot MSSE-informatiesessie

Missie ০ Curriculum ০ Faculteit ০ Toelatingsproces ০ Applicatievereisten ০ Bootcamps ০ Capstone-project

Donderdag 12 november 2020
17: 00-18: 00 uur PST

RSVP hier voor UC Berkeley's Master of Molecular Science and Software Engineering (MSSE) informatiesessie op donderdag 12 november 2020, en we zullen je een e-mail sturen om je bij ons aan te sluiten.

De UC Berkeley Graduate Division is open en accepteert aanvragen voor het MSSE Fall 2021-cohort! Dit is het moment om meer te leren over ons online, interdisciplinaire masterprogramma ✨

Deze informatiesessie zal zich concentreren op een overzicht van het MSSE-programma en curriculum, inclusief een Q&A waar u antwoord kunt krijgen op uw prangende vragen.

We kijken ernaar uit om met je mee te zoomen !


Dank aan allen die bij ons zijn gekomen voor de MSSE Program Overview Info-Session op 9.29.2020

Als je de sessie hebt gemist, kun je hier een opname van de sessie bekijken.

140939_SeptInfosessionFlyerwithtimeupdate-01.pngOver het programma

Het Masters in Molecular Science and Software Engineering (MSSE) -programma staat op het snijvlak van computationele wetenschap, software engineering, data science, leiderschap en ondernemerschap. MSSE is een uniek programma dat kritische denkers de praktische vaardigheden biedt die nodig zijn om geavanceerde computermodellen te ontwikkelen om grootschalige uitdagingen op te lossen. MSSE leert software engineering vanuit een wetenschappelijke computercontext en bereidt je voor om een leider en innovator te worden in de ontwikkeling van nieuwe technologieën, in plaats van een gebruiker. Het doet dit door middel van een reeks cursussen die elk nieuwe concepten en vaardigheden bieden en tegelijkertijd de eerder verworven concepten consolideren. MSSE-cursussen zijn, net als de expertisegebieden van een effectief lid van het wetenschapsteam, met elkaar verbonden en worden niet als silo's gegeven. Ze leren je de theorie en geven je ook veel praktische ervaring en, belangrijker nog, ze bieden oefeningen die niet gebaseerd zijn op speelgoedproblemen, maar op echte.

Ons programma combineert de immense intellectuele middelen van het College of Chemistry, het College of Engineering en het Fung Institute aan UC Berkeley, met online cursussen gemaakt door werelddeskundigen en toegewijde docenten in de opleiding van de volgende generatie leiders in wetenschappelijk computergebruik en software techniek. Bovendien hebben we het geluk een nauwe relatie te hebben met het Lawrence Berkeley National Lab (LBNL) en zijn expertise, apparatuur en faciliteiten van wereldklasse, waaronder Cori, een van de snelste supercomputers ter wereld.

Bij MSSE geloven we dat vooruitgang in wetenschap en technologie voortkomt uit de rijke combinatie van ideeën die alleen een goed opgeleide multidisciplinaire en diverse gemeenschap kan creëren. Daarom is een van de centrale missies van MSSE het gebruik van de kracht van internet om het bereik van de buitengewone educatieve inhoud op UC Berkeley uit te breiden om de betrokkenheid van vrouwen en ondervertegenwoordigde minderheden als leiders van de volgende generatie op het gebied van computationele wetenschap en software engineering te vergroten. .

134040_ScreenShot2020-04-07at8.14.48PM.png

Waarom het MSSE-programma?

MSSE biedt studenten een unieke kans om online leren te integreren met praktische toepassingen via projecten die zijn ontworpen in samenwerking met de industrie en overheidslaboratoria.

Onze graad biedt de formele voorbereiding in elementaire computationele wetenschapspraktijken, van algoritmen tot software die meestal ontbreekt in het undergraduate of graduate curriculum. Ons programma integreert numerieke benaderingen voor het oplossen van complexe problemen met software best practices om studenten in staat te stellen effectieve wetenschappelijke en technische leiders te worden. Onze studenten studeren af met het vermogen om zeer geavanceerde theorie, modellen, algoritmen en data-analyse te vertalen naar softwarekaders die anderen kunnen gebruiken of waarop ze kunnen voortbouwen.

MSSE biedt:

 • Computationele tools om comfortabel te werken binnen een reeks wetenschappelijke domeinen, waaronder moleculaire simulatie, materiaalkunde, data science en machine learning.
 • Software engineering praktijken om software frameworks te ontwikkelen die anderen kunnen gebruiken of waarop ze kunnen voortbouwen.
 • Tools voor statistiek en machine learning om geavanceerde analysemodellen te ontwikkelen voor de interpretatie en integratie van grote, complexe datasets.
 • Leiderschap, management en ondernemersvaardigheden met een ethische focus.
 • Praktische vaardigheden door middel van projecten gebaseerd op real-life, multidisciplinaire toepassingen.

MSSE Curriculum

Het 2-jarige MSSE-deeltijdprogramma bestaat uit in totaal vier semesters (2 herfst en 2 lente) met elk twee modules van 8 weken. Het programma begint en eindigt met bootcamps op de campus. Alle andere MSSE-cursussen worden online gegeven voor in totaal 28 eenheden.

134315_MSSE-Curriculum-cropped.png

Kosten van het MSSE-programma?

Het door het academische jaar 2021 (herfst 2020 en lente 2021) goedgekeurde collegegeld en vergoedingen bedragen $ 41,222 (USD) per jaar met verzekering of $ 35,540 (USD) zonder verzekering, ongeacht de ingezetenschap. De kosten zijn exclusief de kosten van levensonderhoud en eventuele persoonlijke kosten die nodig kunnen zijn om het programma te voltooien. De vergoeding kan in de daaropvolgende jaren worden verhoogd op basis van de goedkeuring van het kantoor van de president van de University of California.

Kijk voor meer informatie op de pagina Financiële ondersteuning van de Graduate Division. https://grad.berkeley.edu/financial/

Geschiktheid en toepassingsprocedures van MSSE

verkiesbaarheid

Het programma is bedoeld voor pas afgestudeerden en individuen met meerdere jaren professionele ervaring. Kandidaten moeten het volgende aantonen om in aanmerking te komen voor het programma.

 • BA of BS in een natuurwetenschappelijke of technische discipline van een geaccrediteerde instelling.
 • Afschrift van elke postsecundaire school die ooit is bezocht.
 • Voorafgaande cursussen in lineaire algebra en multivariabele calculus, en chemie, materialen of natuurkunde.
 • Voorafgaande blootstelling aan programmeermethodologie.
 • Een minimum grade-point average (GPA) van 3.0 (B) op een 4.0 schaal.
 • Minimale TOEFL-score van ten minste 90 voor de internetgebaseerde test (IBT) of 570 voor het papieren formaat (PBT) of ten minste een 7 op een 9-puntsschaal voor de IELTS, indien van toepassing.
 • Drie aanbevelingsbrieven.

Toepassing

Alle aanvragen moeten worden ingediend via UC Berkeley's online Graduate Application for Admission and Fellowships-site voor toelating tot afgestudeerden. Zorg ervoor dat alle e-mailadressen, evenals uw eigen e-mailadres, correct zijn ingevoerd. De applicatie heeft verschillende secties, waaronder twee essays. Aanvragers moeten voldoen aan alle onderdelen van de aanvraag om in aanmerking te komen.

Datum van aanmelding najaar 2021

UC Berkeley Graduate Division begint met het accepteren van aanvragen voor het Fall2021-cohort van MSSE-masterstudenten op dinsdag 8 september 2020 tot en met maandag 25 januari 2021.

Admission Decisions

Aanvragers die toegang voor het herfstsemester wordt aangeboden, worden meestal eind februari of begin maart op de hoogte gebracht. Kandidaten aan wie geen toelating wordt aangeboden, worden door het programma op de hoogte gebracht terwijl de toelatingscommissie haar beslissingen neemt.

132809_UCB_MSSEwalkway.jpegUniversity of California, Berkeley","author_url":"","source":""}" />
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

The University of California was founded in 1868, born out of a vision in the State Constitution of a university that would "contribute even more than California's gold to the glory and happiness of a ... Lees meer

The University of California was founded in 1868, born out of a vision in the State Constitution of a university that would "contribute even more than California's gold to the glory and happiness of advancing generations." Lees Minder

Accreditaties

AACSB Accredited