Master in de moleculaire wetenschappen en software-engineering (MSSE)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De Master of Molecular Science and Software Engineering (MSSE) is een tweejarige, parttime, online professionele graad die wordt aangeboden door het College of Chemistry in samenwerking met het College of Engineering. MSSE brengt de immense intellectuele bronnen van UC Berkeley naar u toe, waar u ook bent. Het wordt gegeven door dezelfde wereldberoemde faculteit die de UC Berkeley resident graduate-programma's doceert. MSSE is ontworpen om studenten formeel op te leiden op het snijvlak van computationele wetenschap (met de nadruk op moleculaire wetenschap), software-engineering, machine learning, data science, leiderschap en management, zodat ze software-ondernemingen kunnen ontwikkelen, innoveren en leiden.

Ontwikkeling van de volgende generatie wetenschappelijke leiders

De leiders van vandaag zijn echte renaissancevrouwen en -mannen. MSSE bereidt je voor om een leider in innovatie te worden door middel van uniek ontworpen cursussen en samenwerkingsprojecten die je trainen om in multidisciplinaire teams te werken, computersimulaties te ontwerpen en te ontwikkelen, complexe datasets te beheren, integreren en interpreteren, middelen te beheren en op je voeten te denken. 134219_Bioengineering_Schmitz071.jpg © University of California, Berkeley

Over het programma

Het Masters in Molecular Science and Software Engineering (MSSE) -programma staat op het snijvlak van computational science, software engineering, data science, leiderschap en ondernemerschap. MSSE is een uniek programma dat kritische denkers de praktische vaardigheden biedt die nodig zijn om geavanceerde computermodellen te ontwikkelen om grootschalige uitdagingen op te lossen. MSSE leert software engineering vanuit een wetenschappelijke computercontext en bereidt je voor om een leider en innovator te worden in de ontwikkeling van nieuwe technologieën, in plaats van een gebruiker. Het doet dit door middel van een reeks cursussen die elk nieuwe concepten en vaardigheden bieden, terwijl de eerder verworven cursussen worden geconsolideerd. MSSE-cursussen zijn, net als de expertisegebieden van een effectief wetenschapsteamlid, met elkaar verbonden en worden niet als silo's gegeven. Ze leren je de theorie en geven je ook veel praktische ervaring en, belangrijker nog, ze bieden oefeningen die niet zijn gebaseerd op speelgoedproblemen, maar op echte problemen.

Ons programma combineert de immense intellectuele middelen van het College of Chemistry, het College of Engineering en het Fung Institute aan UC Berkeley, met online cursussen gemaakt door werelddeskundigen en toegewijde docenten in de opleiding van de volgende generatie leiders in wetenschappelijk computergebruik en software engineering. Bovendien hebben we het geluk dat we een nauwe relatie hebben met het Lawrence Berkeley National Lab (LBNL) en zijn expertise, apparatuur en faciliteiten van wereldklasse, waaronder Cori, een van de snelste supercomputers ter wereld.

Bij MSSE geloven we dat vooruitgang in wetenschap en technologie zal voortkomen uit de rijke combinatie van ideeën die alleen een goed opgeleide multidisciplinaire en diverse gemeenschap kan creëren. Daarom is een van de centrale missies van MSSE het gebruik van de kracht van internet om het bereik van de buitengewone educatieve inhoud op UC Berkeley te vergroten en de betrokkenheid van vrouwen en ondervertegenwoordigde minderheden als leiders van de volgende generatie in computationele wetenschap en software-engineering te vergroten .

134040_ScreenShot2020-04-07at8.14.48PM.png

MSSE Webinar Infosessie, 21 mei 2020 RSVP

135273_MSSEWebinarInfoSession05212020.jpg

Wij van het UC Berkeley Master of Molecular Science and Software Engineering (MSSE) programma nodigen u graag uit voor onze volgende Webinar-informatiesessie op donderdag 21 mei 2020 . Tijdens onze tijd samen zullen we een overzicht van het programma delen terwijl we u de gelegenheid bieden om u een beter idee te geven van de missie, het curriculum en de wereldberoemde faculteit van MSSE .

U kunt zich aanmelden voor de sessie door RSVPing en we zullen u de link e-mailen om in te voeren.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfkz3eP-MbjwuhoOXIAJU-y0H-H0HPlPLf-WHAAhwG51epn3Q/viewform

Waarom het MSSE-programma?

MSSE biedt studenten een unieke kans om online leren te integreren met praktische toepassingen via projecten die zijn ontworpen in samenwerking met de industrie en overheidslaboratoria.

Onze graad biedt de formele voorbereiding in elementaire computationele wetenschapspraktijken, van algoritmen tot software die meestal ontbreekt in het undergraduate of graduate curriculum. Ons programma integreert numerieke benaderingen voor het oplossen van complexe problemen met software best practices om studenten in staat te stellen effectieve wetenschappelijke en technische leiders te worden. Onze studenten studeren af met het vermogen om zeer geavanceerde theorie, modellen, algoritmen en data-analyse te vertalen naar softwarekaders die anderen kunnen gebruiken of waarop ze kunnen voortbouwen.

MSSE biedt:

 • Computationele tools om comfortabel te werken binnen een reeks wetenschappelijke domeinen, waaronder moleculaire simulatie, materiaalkunde, data science en machine learning.
 • Software engineering praktijken om software frameworks te ontwikkelen die anderen kunnen gebruiken of waarop ze kunnen voortbouwen.
 • Tools voor statistiek en machine learning om geavanceerde analysemodellen te ontwikkelen voor de interpretatie en integratie van grote, complexe datasets.
 • Leiderschap, management en ondernemersvaardigheden met een ethische focus.
 • Praktische vaardigheden door middel van projecten gebaseerd op real-life, multidisciplinaire toepassingen.

MSSE Curriculum

Het 2-jarige MSSE-deeltijdprogramma bestaat uit in totaal vier semesters (2 herfst en 2 lente), elk met twee modules van 8 weken. Het programma begint en eindigt met bootcamps op de campus. Alle andere MSSE-cursussen worden online gegeven voor in totaal 28 eenheden.

134315_MSSE-Curriculum-cropped.png

Kosten van het MSSE-programma?

Het jaarlijkse collegegeld en de vergoedingen voor het programma 2020-21 bedragen $ 33.960, ongeacht de restwaarde. Financiële ondersteuning en studieleningen zijn beschikbaar via de kantoren van financiële hulp.

Kijk voor meer informatie op de pagina Financiële ondersteuning van de Graduate Division. https://grad.berkeley.edu/financial/

Geschiktheid en toepassingsprocedures van MSSE

verkiesbaarheid

Het programma is bedoeld voor pas afgestudeerden en individuen met meerdere jaren professionele ervaring. Kandidaten moeten het volgende aantonen om in aanmerking te komen voor het programma.

 • BA of BS in een natuurwetenschappelijke of technische discipline van een geaccrediteerde instelling.
 • Afschrift van elke postsecundaire school die ooit is bezocht.
 • Voorafgaande cursussen in lineaire algebra en multivariabele calculus, en chemie, materialen of natuurkunde.
 • Voorafgaande blootstelling aan programmeermethodologie.
 • Minimum Grade Point Average (GPA) van 3.0 (B) op een 4.0-schaal.
 • Minimale TOEFL-score van ten minste 90 voor de internetgebaseerde test (IBT) of 570 voor het papieren formaat (PBT) of ten minste een 7 op een 9-puntsschaal voor de IELTS, indien van toepassing.
 • Drie aanbevelingsbrieven.

ToepassingAlle aanvragen moeten worden ingediend via de online Graduate Application for Admission and Fellowships-site van UC Berkeley voor toelating tot afgestudeerden. Zorg ervoor dat alle e-mailadressen, evenals uw eigen e-mailadres, correct zijn ingevoerd. De applicatie heeft verschillende secties, waaronder twee essays. Aanvragers moeten aan alle secties van de aanvraag voldoen om in aanmerking te komen.

Admission Decisions

Aanvragers die toegang voor het herfstsemester wordt aangeboden, worden meestal eind februari of begin maart op de hoogte gebracht. Kandidaten aan wie geen toelating wordt aangeboden, worden door het programma op de hoogte gebracht terwijl de toelatingscommissie haar beslissingen neemt.

132809_UCB_MSSEwalkway.jpeg
Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

The University of California was founded in 1868, born out of a vision in the State Constitution of a university that would "contribute even more than California's gold to the glory and happiness of a ... Lees meer

The University of California was founded in 1868, born out of a vision in the State Constitution of a university that would "contribute even more than California's gold to the glory and happiness of advancing generations." The College of Chemistry is comprised of the Department of Chemistry and the Department of Chemical and Biomolecular Engineering. Both disciplines provide the opportunity and means for meeting major scientific and technological challenges, such as addressing climate change, increasing the world's food supply, synthesizing new materials, and discovering and delivering important drugs. The College prides itself on a balanced approach to science, with research areas ranging from experimental to theoretical. Faculty in both departments are engaged in teaching and research in a wide range of applications and subdisciplines. Lees Minder