Master in de modewereld

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze cursus wordt gegeven in de Engelse taal.

De Master in Fashion Business is ontworpen voor professionals en afgestudeerden die vaardigheden op hoog niveau willen verwerven in nieuwe technologieën die worden toegepast op modecommunicatie. De bakermat van de mode dankzij Pitti-evenementen, Florence wordt wereldwijd erkend als het centrum van de Italiaanse mode-industrie en het productieproces als geheel, van de grondstof tot het tentoongestelde mode-object. De cursus integreert geavanceerde technologieën, traditionele technieken en ambachten ten gunste van innovatieve producten en communicatiediensten. Bovendien is Sara Maino (Vogue Italia Senior Editor) de wetenschappelijke coördinator van de school.

Carrièremogelijkheden

Aan het einde van de Master kan de Fashion Business Manager werken voor mode-evenementen, public relations, modebedrijven, advertenties en persbureaus. Studenten kunnen een baan vinden als Brand Expert, Fashion Promoter, Fashion Marketing Expert, Creative in advertenties en Consultant voor nieuwe media.

Doelwit

De Master in Fashion Business verwelkomt afgestudeerden van universiteiten en academies op het gebied van mode, communicatie en marketing, evenals jonge professionals met relevante ervaring in het veld.

Methodologie en structuur

Het primaire doel is de ontwikkeling van creatieve en communicatieve vaardigheden door middel van een kritische, analytische en transversale benadering van het modesysteem.

De cursus omvat de studie en analyse van culturele, historische en sociaal-economische elementen die de wereld van de hedendaagse mode bepalen. De structuur van het programma biedt studenten kansen om voor Italiaanse modemerken te werken aan echte cases en om, samen met ontwerpers en professionals in het hedendaagse modesysteem, de kennis van het gehele proces van de communicatie-industrie te verdiepen. De cursus besteedt bijzondere aandacht aan geïntegreerde strategieën die betrokken zijn bij het gebruik van nieuwe media en sociale media.

Studenten onderzoeken kritisch de teamwerkmethodologie en de onderwerpen design en management. Het thema mode wordt in al zijn vormen onderzocht: geschiedenis, communicatie, marketing, semiotiek, visuele communicatie.

De studie van mode-evenementen en hun communicatie via het persbureau is bijzonder belangrijk: de cursus onderzoekt tentoonstellingen, modeshows, showroomevenementen en andere met de nadruk op de rollen en interacties van alle betrokken professionals, zoals PR, stylisten en fotografen. De verworven vaardigheden omvatten de organisatie van evenementen en hun effectieve communicatie door middel van een strategische aanpak en gedetailleerde kritische analyse.

De cursus behandelt ook het Italiaanse ontwerpsysteem vanuit verschillende perspectieven: van visuele merchandising tot productieprocessen, van businessplan tot de professionele presentatie van het product / evenement aan de klant.

Het Final Project biedt deelnemers de mogelijkheid om hun eigen project te ontwikkelen en presenteren op de internationale tentoonstelling Pitti in Florence.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design.

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design. Lees Minder