Master in de modewereld

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Deze cursus wordt gegeven in de Engelse taal

Vijf zijn de onderscheidende kenmerken van de huidige manager in de mode-industrie: grondige kennis van het systeem, een geavanceerde merkstrategie, marketing- en communicatiecompetenties, instinct voor bedrijfsontwikkeling gecombineerd met een ondernemersvisie. De masteropleiding Fashion Business omvat al deze gebieden en biedt de deelnemers een perfecte balans van knowhow, of ze nu willen werken binnen bedrijven of hun eigen persoonlijke project willen lanceren en ontwikkelen. Het dompelt deelnemers onder in de diepe complexiteit van het modesysteem en zijn processen. Het geeft theoretische en praktische kennis van merk- en communicatiestrategie. Het versterkt het instinct voor zaken en de ondernemersvisie. Het vormt de professionals van morgen die hun talenten versterken en hun vaardigheden versterken. Het geeft hen alle business intelligence op het gebied van mode die ze nodig hebben om op te vallen in de markt.

Studenten worden professionals met een grondige kennis van het modesysteem en verwerven de vaardigheden om hun eigen modeproject te ontwikkelen, te leren hoe ze een bedrijf kunnen starten, een merk kunnen lanceren, de markt kunnen benaderen met hun producten.

In eerdere edities zijn projecten ontwikkeld in samenwerking met: Adidas, Colmar, Luisaviaroma.com, 120% lino, Emilio Cavallini, The Bridge, Archivio, Roda .

Master in Fashion Business Florence

Doelwit

Deze master is bedoeld voor afgestudeerden die een diploma hebben behaald in communicatie, economie, modeontwerp of styling, en voor jonge professionals die bereid zijn een sterke, solide opleiding in modemanagement te ontwikkelen.

Methodologie en structuur

Deelnemers werken samen met bedrijven aan echte projecten, ervaren de uitdagingen en kansen van de huidige markt en ontwikkelen creatieve oplossingen door middel van oefeningen met rollenspellen en simulaties. De lessen zijn als volgt verdeeld: hoorcolleges, integratieve cursussen, labactiviteiten, projectontwikkeling in focusgebieden en bezoekende bedrijven. De cursus wordt afgesloten met een slotevenement georganiseerd door studenten en een eindproject. De faculteit bestaat uit professionals en helpt studenten in contact te komen met de verschillende mogelijkheden die de lokale realiteit biedt, waardoor een directe link ontstaat tussen projecten en omliggende activiteiten. De masteropleiding is opgebouwd uit verschillende modules:

  • Inleidend modegerelateerd cultureel gebied
  • Zeer specifieke business management en Made in Italy module
  • Projectgebied gericht op het werken aan echte businesscases
  • Het eindproject wordt uitgevoerd door studenten, individueel of in groepen, die werken aan een case study of een echte opdracht gegeven door een bedrijf
Carrièremogelijkheden

Het Final Project biedt deelnemers de mogelijkheid om hun eigen project te ontwikkelen en presenteren op de internationale tentoonstelling Pitti in Florence.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design.

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design. Lees Minder