Lees de Officiële Beschrijving

Overzicht

De Master of Landscape Architecture is een professionele kwalificatie, geaccrediteerd door het Landscape Institute, dat een route biedt naar een internationaal erkende kwalificatie in een snelgroeiend, wereldwijd beroep.

De MLA combineert een nadruk op individuele praktijk en een verkennende, experimentele aanpak, met een sterke professionele onderbouwing. Het is zowel een conversiecursus voor afgestudeerden van verwante vakgebieden als een laatste postdoctoraal studiejaar voor afgestudeerden in het landschap.

Het onderwerp wordt uitgereikt door Manchester Metropolitan University waar het al meer dan 40 jaar wordt onderwezen en tegenwoordig deel uitmaakt van de prestigieuze Manchester School of Architecture. Onze afgestudeerden zijn wereldleiders in het vak en hebben een indrukwekkende loopbaan in binnen- en buitenland. Alumni zijn onder andere James Corner van Field Operations, lead designer voor de New York Highline en Jason Prior van Aecom, verantwoordelijk voor de masterplannen van het Olympisch Park in Londen en Rio de Janeiro.

Binnen de Manchester School of Art hebben studenten toegang tot een indrukwekkend aanbod van bibliotheek-, IT-, workshop- en studiovoorzieningen in een bekroond gebouw op slechts een paar minuten lopen van het stadscentrum.

Kenmerken en voordelen van de cursus

 • Een tweejarig programma van 300 credits, geaccrediteerd door het Landscape Institute en leidend tot een internationaal erkende kwalificatie in een snelgroeiend beroep.
 • Het volledige tweejarige programma biedt een conversiecursus voor afgestudeerden van gerelateerde vakgebieden
 • Afgestudeerden van geaccrediteerde UK undergraduate landschapscursussen, of internationale equivalenten, kunnen direct toegang krijgen tot Deel 2 van de cursus voor hun laatste studiejaar
 • Deel 1 biedt een brede basis in de discipline en ondersteunt de ontwikkeling van kernontwerp- en communicatievaardigheden.
 • Deel 2 bevordert de verkenning van individuele ontwerppraktijken door middel van experimenteel studiowerk en individueel onderzoek.
 • Een geïntegreerde stage en mogelijkheden voor interdisciplinaire samenwerking.
 • Het onderwijs wordt gegeven door een ervaren groep van kernpersoneel, aangevuld met een breed scala aan artsen en academici.
 • Een studiereis en bezoeken ter plaatse geven studenten directe ervaring met een reeks landschapsprojecten, zowel geïmplementeerd als ter plaatse.
 • Het MLA-diploma wordt uitgereikt door de Manchester Metropolitan University .

Cursus details

De MLA legt de nadruk op een begrip van landschap als een dynamisch en adaptief fenomeen. Projecten bevorderen een focus op de raakvlakken tussen het landschap als een menselijke, culturele constructie en als een weerspiegeling van het onderliggende natuurlijke en ecologische proces. Ontwerpateliers verkennen thema's van mondiale relevantie door middel van de studie van een specifiek landschap van regionale schaal, gaandeweg tot de gedetailleerde schaal van materiële en technologische revolutie. Er is een focus op het toepassen van hedendaagse theoretische ideeën en technologieën om de uitdagingen van de onderzochte landschappen aan te pakken.

De cursus heeft zeer sterke koppelingen om te oefenen. Studenten worden gedurende de cursus blootgesteld aan een aantal beoefenaars en hun werk en krijgen individuele ervaring door een combinatie van een directe professionele betrokkenheid en een theoretische serie lezingen en seminars.

JAAR 1

Deel 1 biedt een brede basis van kennis en vaardigheden in landschapsarchitectuur voor studenten die willen converteren van gerelateerde vakgebieden en voor buitenlandse studenten die baat kunnen hebben bij de overgang naar een andere culturele en professionele context.

 • Via Atelier Units ontwikkelen studenten technieken van lezen en landschappen, en de ontwerp- en communicatievaardigheden die nodig zijn om transformaties voor te stellen.
 • Kerntekening en softwarevaardigheden worden ontwikkeld via gerichte ondersteuningssessies.
 • Landschapsstudies biedt een basis op kerngebieden van theoretische en technische kennis.

JAAR 2

Deel 2 biedt een laatste jaar van het onderwijs voor zowel afgestudeerden in het landschap en conversiestudenten en stimuleert een veel grotere mate van autonomie en de mogelijkheid om persoonlijke praktijk te ontwikkelen door zowel ontwerp als onderzoekgerelateerd werk. Een sterk professioneel element ligt het hele jaar ten grondslag. Belangrijkste punten:

 • Atelier Units moedigen studenten aan om theoretische ideeën en agenda's toe te passen op een specifieke landschapscontext en om individuele trajecten te ontwikkelen die zijn geworteld in hun persoonlijke sterke punten en interesses.
 • Een Vegetation Calendar loopt als een continue draad door de Deel 2 Atelier Units.
 • Studenten verwerven zowel directe persoonlijke ervaring als een theoretisch inzicht in de professionele context van het onderwerp.
 • Een dissertatie-eenheid biedt een kader voor meer gedetailleerd individueel onderzoek naar onderwerpen van persoonlijke en professionele interesse.

Toelatingseisen

Deel 1 Entry

Studenten die in aanmerking komen voor de MLA hebben normaal een minimum van een tweedeklas diploma in een nauw verwant onderwerp. De volgende disciplines zijn typisch, hoewel dit geen uitputtende lijst is en de geschiktheid van alle aanvragers zal worden beoordeeld via een combinatie van portfolio en interview:

 • Ontwerp voor de gebouwde omgeving, waaronder: Architectuur, Stedenbouw en -planning, Interieurontwerp, Tuinontwerp
 • Andere ontwerp- of kunstgerelateerde disciplines kunnen ook worden overwogen, waaronder: mode, film, grafische vormgeving, productontwerp, enz
 • Land- of installatiegerichte wetenschappen, waaronder: aardrijkskunde, tuinbouw, bosbouw of landbouw, ecologie, milieuwetenschappen en management
 • Engineering, waaronder in het bijzonder: Civiele, hydrologische en structurele engineering

Internationale studenten met een nauw verwante kwalificatie uit hun land komen mogelijk in aanmerking voor deelname aan Deel 2, maar in de meeste gevallen is een 2-jarige opleiding vereist om zich aan te passen aan de specifieke professionele en culturele context van het vakgebied in het VK .

Directe deel 2 invoer

Kandidaten met een minimum van een tweede-klas diploma in een geaccrediteerde UK undergraduate Landscape Architecture-cursus worden normaal gesproken rechtstreeks geaccepteerd in deel 2 van de MLA. Kandidaten uit andere landen met een IFLA erkende undergraduate kwalificatie van een gelijkwaardige standaard kunnen ook in aanmerking komen voor directe toegang in jaar 2.

Kandidaten uit andere zeer nauw verwante disciplines (voornamelijk architectuur en stedenbouw) kunnen worden overwogen, op voorwaarde dat er bewijs is van een niveau 6 begrip en kennis van aanvullende vakgebieden specifiek voor landschapsarchitectuur.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 44 andere vakken van Manchester Metropolitan University »

Laatst bijgewerkt op November 2, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
2 - 4 jaar
Deeltijd
Voltijd
Prijs
1,542 GBP
Britse en EU-studenten: voltijds: £ 1542 per 30 credits per jaar. Part-time: £ 1542 per 30 bestudeerde studiepunten per jaar. Niet-EU- en Channel Island-studenten: voltijds: £ 2584 per 30 credits per jaar. Part-time: £ 2584 per 30 studiepunten bestudeerd
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019