Master in de journalistiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

 • CRICOS-code: 0100573
 • Intake: februari
 • Duur: 2 jaar
 • Locatie: Perth
 • Studiemodus: voltijds
 • Indicatief tarief eerste jaar: AUD $ 29.200

124370_curtin--journalism-1600x1067.jpg

Cursus beschrijving

In de wereld van de hedendaagse journalistiek zijn organisaties op zoek naar werkklare professionals met multidisciplinaire kennis en de technische vaardigheden van de journalistiek. Als het belangrijkste journalistiekprogramma van West-Australië heeft Curtin de ervaring en branche-connecties om u de beste postdoctorale ervaring te bieden voor een carrière in de journalistiek. Je leert de vaardigheden van onderzoek, productie en publicatie van journalistiek voor hedendaagse mediaformaten en verwerft cruciale kennis in mediarecht en ethiek. Je hebt mogelijkheden om je journalistiek te publiceren en / of uit te zenden via de mediaplatforms van Curtin. Je kunt ook stage lopen bij een lokale mediaorganisatie. Deze cursussen zijn geschikt voor professionals uit alle disciplines die een loopbaanverandering overwegen en voor het oefenen van journalisten die hun kwalificaties willen verbeteren. Je kunt je inschrijven voor een diploma, diploma of masteropleiding en je studie 'stapelen' om door te gaan naar de volgende kwalificatie. Studenten die de masteropleiding tot een hoge standaard hebben afgerond, kunnen een doctoraatsniveau aanvragen.

Toelatingseisen

Voor toelating tot deze cursus moet u beschikken over:

 • een bachelor diploma of gelijkwaardig in een niet-gerelateerd veld van een erkende instelling OF
 • een diploma of diploma journalistiek. (Aanvragers komen mogelijk in aanmerking voor erkenning voor erkend leren.) EN
 • voldoen aan de Engelse taalvaardigheidseisen van Curtin.

De toekomst van de journalistiek

Journalistiek is een dynamische en snelle industrie die de afgelopen decennia veel is veranderd. Dit heeft geleid tot veel nieuwe niche- en boetiekmedia-startups, die uiteenlopende werkgelegenheidskansen hebben gecreëerd. Veel afgestudeerden van de journalistiek van Curtin vinden werk bij grote mediaorganisaties. We willen bekwame multimedia-journalisten produceren die gedijen in de hedendaagse digitale omgeving en die de fundamentele vaardigheden van onderzoek, interviewen, schrijven en uitzenden kunnen demonstreren.

Industries

 • Media
 • Communicatie tussen bedrijven en de publieke sector
 • Publieke relaties
 • Publishing

Brekend nieuws: Curtin werkt samen met Seven West Media

Curtin heeft een formele veldwerkovereenkomst getekend die hoogpresterende studenten journalistiek de mogelijkheid biedt om stage te lopen bij het grootste mediabedrijf van West-Australië, Seven West Media. Seven West Media bezit Channel 7, PerthNow, Community Newspaper Group; en The West Australian, The Sunday Times en 20 regionale WA-kranten. Het initiatief draagt bij aan de journalistieke stageplaatsen die Curtin heeft met het ABC, Channel 9, Channel 10, GWN en WAtoday .

Ga voor meer informatie naar curtin.edu/master-journo

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Curtin is an innovative, global university known for its high-impact research, strong industry partnerships and commitment to preparing students for jobs of the future.

Curtin is an innovative, global university known for its high-impact research, strong industry partnerships and commitment to preparing students for jobs of the future. Lees Minder
Perth , Dubai , Moka , Singapore , Miri + 4 Meer Minder