Master in de internationale politiek (Leuven)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

KU Leuven Master in de internationale politiek (MIP) van de KU Leuven tot doel studenten de theoretische en methodologische vaardigheden bij te brengen die nodig zijn om bestuur te bestuderen in een globaliserende wereld . Met een expliciete focus op internationale politiek, is het programma gericht op studenten die geïnteresseerd zijn in internationale diplomatie, vredesprocessen, conflictbeheersing, ontwikkelingscoördinatie, mondiale milieupolitiek en internationale politieke economie. Het biedt ook gespecialiseerde cursussen over regionale politieke ontwikkelingen in Europa, China, Rusland, Eurazië en het Midden-Oosten.

Het MIP-programma biedt studenten de mogelijkheid om te studeren aan een van Europa's oudste en meest gerenommeerde universiteiten en biedt hen de mogelijkheid om op alle niveaus internationale zaken te doen. Het programma wordt zowel gepromoot als ondersteund door de Faculteit Sociale Wetenschappen en verheugen zich op regelmatige interactie met ontwikkelingen binnen en buiten de politieke instellingen in Brussel.

Sterke punten

  • Het programma wordt gegeven door internationale academici die gepassioneerd zijn over hun vakgebied en in de voorhoede staan van het huidige onderzoek in de politieke wetenschappen en internationale betrekkingen.
  • Het programma biedt een verscheidenheid aan lesmethoden die de communicatie en professionele vaardigheden versterken: interactieve klassendiscussies, groepswerk, presentaties, gastcolleges en simulaties.

Raadpleeg onze website voor recente informatie over dit programma.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

KU Leuven will host an online open day on 1 december. For more information, please visit www.kuleuven.be/online-open-day.

KU Leuven will host an online open day on 1 december. For more information, please visit www.kuleuven.be/online-open-day. Lees Minder
Ga naar de website van de school