Master in de ingenieurswetenschappen: chemische technologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Graduate Taught (niveau 9 nfq, credits 90)

De chemische industrie in Ierland is een van de sterkste exportsectoren en is wereldwijd representatief voor de chemische procesindustrie. Kansen voor werkgelegenheid bestaan op een breed scala van gebieden, waaronder: de farmaceutische industrie, de petrochemische en energie-industrie, de ICT-industrie met inbegrip van medische hulpmiddelen en de zware chemische industrie. De MEngSc in Chemical Engineering biedt geavanceerd niveau onderwijs voor studenten met primaire graden in chemische engineering / technologieprogramma's. In dit programma verbeter je je conceptuele en praktische vaardigheden in zowel de fundamentele als de toegepaste principes van de chemische engineering. Het programma behandelt geavanceerde onderwerpen in de chemische technologie en omvat uitgebreid projectwerk in zowel ontwerp (met zowel individuele als teamelementen / inspanningen) en in een geïndividualiseerd onderzoeksproject.

Curriculaire informatie kan worden gewijzigd.

Wie zou moeten solliciteren?

Full-time optie geschikt voor:

 • Binnenlandse (EER) aanvragers: Ja
 • Internationale (niet-EER) aanvragers die momenteel buiten de EER-regio wonen. Ja

Beschrijving van de cursus

Chemical Engineering omvat vele industriële ontwikkelingsgebieden, van speciale fijnchemicaliën tot farmaceutische producten tot olie- en gastechniek. De onderwijsmethoden van het programma zijn zeer interactief en gevarieerd met bijdragen van een combinatie van industriële beoefenaars en vooraanstaande onderzoekers in hun vakgebied. Onze afgestudeerden zullen de komende jaren een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling, het ontwerp en de werking van chemische processen in de industrie op internationaal niveau.

 • Het programma wordt geleverd door een zeer onderzoeksintensieve school met 151-200 in de QS World Subject Rankings en Top 6 in Ierland / UK Employer and Research rankings en ontving in 2013 € 6,12 miljoen aan onderzoeksfinanciering.
 • Het programma behandelt geavanceerde onderwerpen in chemische technologie en omvat uitgebreid projectwerk in zowel ontwerp (met zowel individuele als teamelementen / inspanningen) en in een geïndividualiseerd onderzoeksproject.
 • Gelegenheid om modules te nemen op een aantal actuele gebieden, waaronder hernieuwbare energie, koolstofafvang, klimaatverandering, nanotechnologie, enz.

Visie en waardenverklaring

Afgestudeerden van dit programma zullen hun carrière bevorderen door een grondig begrip van geavanceerde onderwerpen in de chemische technologie en aanverwante onderwerpen in andere belangrijke technische gebieden. Op deze manier zullen ze zich voorbereiden op het innemen van verantwoordelijke posities binnen de chemische engineeringpraktijk, evenals het leren van een hele reeks geavanceerd technisch materiaal en het uitvoeren van geavanceerde ontwerp- en onderzoeksprojecten. Met name de nieuwste stand van de techniek op verschillende gebieden van door onderzoek aangestuurde procestechnologie, variërend van materialen tot experimenteel ontwerp, naast geavanceerde transportverschijnselen, zal de ontwikkeling van een zeer grondig fundamenteel begrip van de geavanceerde chemische-engineeringpraktijk mogelijk maken . De leeromgeving is een ondersteunende en door onderzoek geleide, met open projecten als hoeksteen van het in onderzoek ingebedde onderwijsethos. Beoordeling vindt plaats via uitdagende projecten en schriftelijk en mondeling examen. Op deze manier zullen belangrijke professionele waarden om de afgestudeerde voor te bereiden op leidende rollen in de industrie, voortbouwend op fundamenteel geavanceerd begrip, doordrongen zijn.

Programma-uitkomsten

 • Verbetering van technische vaardigheden in geavanceerde aspecten van chemische technologie. In het bijzonder de toonaangevende onderzoeksactiviteiten van de School of Chemical
 • Afgestudeerden zullen de komende jaren een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling, het ontwerp en de werking van chemische processen in de industrie op internationaal niveau.
 • Gevoel van onafhankelijkheid en zelfstartende vaardigheden bevorderd door het uitvoeren van een semester lang geavanceerd onderzoeksproject, op een veeleisend en open einde.
 • De mogelijkheid om een uitgebreid, op een groep gebaseerd en open ontwerpproject uit te voeren, volgens de strenge norm van de IChemE.
 • De mogelijkheid om een open Design-of-Experiments-analyse uit te voeren, om suites van experimenten op te zetten en te analyseren en voor proces- en productoptimalisatie.
 • Kritisch denken en industrieel relevante problemen oplossen.
 • Tijd- en inspanningsmanagementvaardigheden, in termen van multi-tasking en prioriteren van workflows, op individuele basis en in groep.

Carrière

Je carrièremogelijkheden bij het afstuderen van dit programma zijn voorbeeldig. Verwacht wordt dat de afgestudeerden de komende jaren een belangrijke rol zullen spelen bij de ontwikkeling, het ontwerp en de werking van chemische processen in de industrie op internationaal niveau.

Afgestudeerden kunnen deelnemen aan een brede selectie van mogelijke industrieën, waaronder fijne chemicaliën (bijv. Proctor en Gamble), zware chemicaliën (bijv. CRH), farmaceutische producten (bijv. Pfizer, Lilly, Merck), olie en gas (bijv. Conoco Philips, Exxon, Shell, Chevron) , evenals advies en zaken.

Welke modules kan ik nemen?

Fase 1 - Kern
 • Chemisch
 • Chem
 • Milieutechniek, CHEN40010
 • Geavanceerde scheidingsprocessen, CHEN40150
 • Geavanceerde warmteoverdrachts- en vloeistofmechanica, CHEN40160
 • Geavanceerd experimenteel ontwerp, CHEN40210
 • Chem Proc Sust
 • Chemical Engineering Project, CHEN40450
 • Procescontrole, CHEN40560
 • Geavanceerd procesontwerp, CHEN40620
Fase 1 - Optie
 • Bioreactor-modellering en -regeling, CHEN40060
 • Geavanceerde karakteriseringstechnologie, CHEN40510

Vergoedingen, financiering en beurzen

MEngSc Chemical Engineering (T218) Voltijds
 • EU: vergoeding per jaar - € 8085
 • niet-EU: vergoeding per jaar - € 25600

*** Tarieven zijn onderhevig aan verandering.

Houd er rekening mee dat UCD een aantal afgestudeerde beurzen aanbiedt voor voltijdse, zelffinancierende internationale studenten, die een aanbod hebben voor een plaats in een UCD-opleiding.

Toelatingseisen

 • Een Chemical Engineering-graad voor bachelor (NFQ niveau 8) met een minimale onderscheiding van de tweede klasse of internationale gelijkwaardigheid.
 • Aanvragers wier eerste taal niet Engels is, moeten ook de Engelse taalvaardigheid van IELTS 6.5 aantonen (geen band minder dan 6,0 in elk element), of gelijkwaardig.
 • Studenten die voldoen aan de academische toelatingseisen van het programma, maar niet aan de Engelse taalvereisten, kunnen het programma betreden na succesvolle voltooiing van UCD's International Pre-Master's Pathway programma's.
 • Dit zijn de minimale toelatingseisen - voor sommige programma's kunnen aanvullende criteria worden gevraagd.

getuigenis

Afgestudeerd profiel - Mary Taiwo Ajide

"Met mijn eerste graad in chemische technologie in mijn thuisland, Nigeria, ben ik altijd gepassioneerd geweest om mijn kennis internationaal te verbeteren op het gebied van chemische technologie. De in Nigeria georganiseerde beurs in Nigeria opende me voor de vele mogelijkheden dat het behalen van een masterdiploma in Chemical Engineering aan de UCD brengt. Afstuderen met een graad in MEngSc aan de UCD, de topuniversiteit in Ierland en gerangschikt in de top 1% van instellingen voor hoger onderwijs wereldwijd, heeft bijgedragen aan mijn vacatures van Ierland en Australië De onderwijs-, leerideologie en filosofie bij UCD hebben bijgedragen aan mijn ontwikkeling en ontwerp van chemische processen in de industrie op internationaal niveau. Ik ben zeer dankbaar voor de vooruitgang in mijn carrière die UCD mij heeft geboden. Ik geloof dat de extra kennis en vaardigheden verworven van UCD hebben bijgedragen aan mijn prestaties in het uitvoeren van baanbrekend ontwerp en onderzoek p rojects en zal me blijven helpen leidende rollen in de industrie te verdienen. "

Faciliteiten en middelen

De UCD School of Chemical and Bioprocess Engineering is de thuisbasis van een ultramodern microscopielaboratorium van 5 miljoen euro met FIB-SEM, een Cryo-TEM en een hoogwaardige XPS / AES / SIMS-faciliteit, evenals een faciliteit scala aan analytische tools, waaronder AFM, FTIR, UV-Vis en chromatografie (HPLC / GC-MS). Laboratoriumfaciliteiten beschikbaar voor projectwerk omvatten meerfasestromingsapparatuur, membraanreactors, vacuümdruk-zwenkadsorptie voor gasscheidingen, Atomic Layer Deposition en Chemical Bath Deposition-apparaten, een reeks foto-elektrochemische faciliteiten, waaronder zonnesimulatoren en potentiostatica voor zonnecelwerk, en voorbereidende laboratoria voor de synthese van eigen materialen en toegang tot plasmadepositiesystemen met bijbehorende analytische hulpmiddelen (bijv. ellipsometrie).

Laatst bijgewerkt op nov 2019

Over de school

Welcome to the College of Engineering and Architecture. The College, with over 320 staff and almost 2,200 students (including 626 international students), is the largest and most comprehensive in Irel ... Lees meer

Welcome to the College of Engineering and Architecture. The College, with over 320 staff and almost 2,200 students (including 626 international students), is the largest and most comprehensive in Ireland. There are six Schools in the College, covering the Engineering disciplines of Chemical, Civil, Electrical, Electronic, Biosystems, Food, Mechanical and Materials Engineering, together with Architecture, Landscape Architecture, Planning and Environmental Policy. Through the Schools, we offer a wide range of undergraduate and taught masters programmes and are committed to the on-going development of both discipline-specific and interdisciplinary teaching and research. Lees Minder