Master in de ingenieurswetenschappen: bedrijfskunde en informatiesystemen (Leuven)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

In onze moderne samenleving kan geen enkele organisatie functioneren zonder informatiesystemen. In het programma Master of Business en Information Systems Engineering, word je getraind in zowel bedrijfsmanagement als informatiesystemen in een internationale context.

Waar gaat de 'Master of Business and Systems Engineering' over?

Als bedrijfsingenieur in informatiesysteemtechniek bent u nog steeds een veelzijdige bedrijfsingenieur: u kunt verschillende bedrijfsprocessen (marketing, productie en logistiek, financiën, enz.) Analyseren en optimaliseren. U begrijpt hoe een bedrijf werkt en u houdt rekening met de economische, organisatorische en menselijke aspecten van het bedrijf. Als bedrijfsingenieur in informatiesysteemtechniek, vertaalt u deze bedrijfsadministratie-elementen ook in informatiesystemen die het besluitvormingsproces ondersteunen. U kunt beslissingen over informatietechnologie overwegen tegen de achtergrond van het bedrijf als geheel, hun strategische gevolgen voorspellen en (algemene) managementtaken uitvoeren.

Het masterprogramma deelt een aantal cursussen met de Master in de bedrijfseconomie: handelsingenieur. Verder bevat het programma een aantal verplichte vakken over informatietechnologie en een optioneel onderdeel naar keuze. Met dit optionele onderdeel kun je je specialiseren in een bepaald aspect van ICT:

Optionele componenten:

 • ontwerp, infrastructuur en big data
 • data science
 • informatiesystemen, engineering en technologie en ondernemerschap
 • informatiesysteemtechniek en mens-machine communicatie
 • informatiesystemen engineering en productie / logistiek
 • informatiesystemen engineering en marketing
 • informatiesystemen engineering en accountancy / financiën / risico

Projecten, stages of de masterproef geven je de kans om ervaring op te doen in de bedrijfsomgeving die later je professionele habitat wordt. En voor degenen onder u die graag over grenzen kijken, biedt de faculteit heel wat mogelijkheden om een ​​deel van uw opleiding bij een partnerinstelling in het buitenland te volgen. Meer informatie is beschikbaar op de website.

Sluitingsdatum voor 2018-2019

 • 1 maart 2018 (voor niet-EER burgers)
 • 1 juni 2018 (voor EER-burgers)

KU Leuven maakt gebruik van een online aanvraagsysteem. U kunt uw aanvraagformulier downloaden en indienen via www.kuleuven.be/application. Studenten met een Vlaamse opleiding kunnen terecht op www.kuleuven.be/studentenadministratie.

Bezoek de website van de potentiële studenten voor meer informatie.

Meer nuttige informatie over het programma voor 2018-2019 is hier beschikbaar.

COLLEGEGELD

Voor meer informatie over ons collegegeld, surf naar www.kuleuven.be/collegegeld

Is dit het juiste programma voor mij?

 • U wilt de ins en outs van bedrijven en de relevante processen begrijpen en optimaliseren.
 • Je hebt voldoende IT-kennis - zonder noodzakelijkerwijs een expert te zijn - en je bent erg geïnteresseerd in de bedrijfswereld, zodat je bedrijfsactiviteiten en de digitale wereld kunt verbinden.
 • Je geniet van het detecteren van problemen en het aanbieden van oplossingen met betrekking tot de informatiesystemen in organisaties, rekening houdend met de nieuwste digitale ontwikkelingen.
 • Je hebt uitstekende abstracte redeneervaardigheden, goede communicatieve vaardigheden en een levendige interesse in innovatieve ontwikkelingen.
 • Als je eenmaal bent afgestudeerd, ben je een echte professional op het gebied van informatietechnologie op academisch niveau. Je combineert diepgaande kennis van informatietechnologie met een grondig begrip van en affiniteit met bedrijfskunde. Je kunt onderzoeksvragen voor jezelf formuleren, onderzoeksmethoden en -paden beschrijven, informatie verzamelen en de verzamelde gegevens analyseren en interpreteren.

Carrièrepaden

Informatietechnologie heeft een revolutie teweeggebracht in de zakenwereld. Bedrijfstechnici en informatiesystemen beginnen hun carrière meestal in bedrijfs- en / of IT-consulting. Ze kunnen ook meer traditionele managementtaken op zich nemen, omdat ze het vermogen hebben om te ontwerpen, te beheren

en verbetering van bedrijfsprocessen, services en beslissingen in een digitale wereld. Met een verscheidenheid aan vaardigheden, zijn ingenieurs voor bedrijfs- en informatiesystemen zeer gewild bij een breed scala aan bedrijven voor verschillende functies en sectoren in België en het buitenland.

Typische functietitels zijn business analist, analytics specialist, business intelligence analist, big data specialist, operations manager, fintech specialist, customer intelligence director, fraude-expert, compliance officer, IT-manager en chief information officer.

Meer informatie op: Master of Business and Information Systems Engineering - KU Leuven

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked ... Lees meer

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked among the top 100 in the world. Lees Minder

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
Ga naar de website van de school