Master in de ingenieurswetenschappen: bedrijfskunde en informatiesystemen (Leuven)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Als business- en informatiesysteemingenieur ben je in staat om diverse bedrijfsprocessen te analyseren en optimaliseren, zoals marketing, productie en logistiek, financiën etc. Als multidisciplinaire, toekomstgerichte manager vertaal je businesselementen naar informatiesystemen die het besluitvormingsproces ondersteunen . U kunt beslissingen over informatietechnologie afwegen tegen de achtergrond van het bedrijf als geheel, de strategische gevolgen ervan voorspellen en uw managementtaken zorgvuldig uitvoeren.

Structuur

De masteropleiding deelt vakken met de Master of Business Engineering. Het programma bevat een aantal verplichte vakken over informatietechnologie en een optioneel onderdeel naar keuze. Met dit optionele onderdeel kun je je specialiseren in een bepaald aspect van ICT of in een zakelijk domein:

  • Architectuur, infrastructuur en big data
  • Data Science
  • Information Systems Engineering and Technology Entrepreneurship
  • Information Systems Engineering en Human / Computer Communication
  • Information Systems Engineering en Productie / Logistiek
  • Information Systems Engineering en Marketing
  • Information Systems Engineering en Accountancy / Finance / Risk

Sterke punten

  • Met een verscheidenheid aan vaardigheden zijn ingenieurs op het gebied van bedrijfs- en informatiesystemen zeer gewild bij een breed scala aan bedrijven voor verschillende functies en sectoren. Er is veel vraag naar de combinatie van zakelijke en IT-vaardigheden in onze huidige digitale samenleving. Door deze brede achtergrond vinden afgestudeerden gemakkelijk een baan en kunnen ze ook verwijzen naar de Career Corner , het geïntegreerde platform van de faculteit voor stages en de arbeidsmarkt.
  • Het programma onderhoudt nauwe contacten met de industrie en een netwerk van grote bedrijven. De masterproef wordt veelal geschreven in samenwerking met een bedrijf. Op deze manier is het programma niet alleen zakelijk georiënteerd, maar heb je ook de kans om echte problemen aan te pakken en het werkveld te verkennen voordat je afstudeert.
  • Internationale ervaring: In het eerste semester van het tweede jaar moedigen we studenten aan om in het buitenland te studeren aan een van de exclusieve partneruniversiteiten van de faculteit, als onderdeel van het Erasmus + programma. Werkgevers waarderen jonge professionals die vertrouwd zijn met zakendoen in een multiculturele en meertalige omgeving. Daarom heeft de faculteit een sterke internationale focus met een bloeiende deelname van studenten aan zomercursussen en uitwisselingsprogramma's. Meer informatie over de verschillende internationale ervaringen die de faculteit te bieden heeft, is te vinden op de website van het international office .

Raadpleeg onze website voor recente informatie over dit programma.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

KU Leuven is the highest ranked university of Belgium.

KU Leuven is the highest ranked university of Belgium. Lees Minder

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
Ga naar de website van de school