Master in de informatica: computernetwerken en gedistribueerde systemen (M.Sc.)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Deze masteropleiding richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden voor onderzoek en ontwikkeling in de informatica . Studenten krijgen uit de eerste hand ervaring in een uitdagende, creatieve, dynamische en multidisciplinaire omgeving, waar ze kunnen bijdragen aan de realisatie van onderzoeksprojecten.

Programma-inhoud

De Master of Computer Science bouwt voort op de basisvaardigheden die tijdens een bachelor zijn verworven. Via theoretische en praktische ervaring met methoden, technieken en hulpmiddelen wordt een sterke wetenschappelijke achtergrond opgebouwd. Hierdoor kunnen afgestudeerden van het programma echte innovators worden, zowel in de industrie als in de academische wereld (in een Ph.D.).

128931_CampusMiddelheimpreview_CampusMiddelheim20134.jpg

Studenten volgen een gepersonaliseerde studietraject die leidt tot expertise in een van de drie majors van het programma:

  • Computernetwerken en gedistribueerde systemen
  • Data Science
  • Software Engineering

Studenten worden geïntegreerd in toonaangevende onderzoeksteams terwijl ze werken aan hun masterproef en onderzoeksstages. Directe interactie met professoren, Ph.D. studenten en andere medewerkers van de faculteit vergroten hun onderzoeksvaardigheden. Afgestudeerden kunnen getuige zijn van de ontwikkeling van nieuwe technologische doorbraken, er zelfs aan bijdragen en deze adopteren voordat ze algemeen bekend zijn.

Carriere

Ons programma benadrukt diepe kennis en flexibiliteit. Als gevolg hiervan is er veel vraag naar onze afgestudeerden, zowel in de industrie als in de academische wereld.

Met een masterdiploma van de University of Antwerp , kun je omgaan met snel veranderende behoeften en technologieën van de industrie. Veel opwindende carrièremogelijkheden wachten op je:

  • Als technologie-consultant, software-ontwerper, systeemontwikkelaar, software-architect, software-analist, web-ontwerper en ontwikkelaar, projectleider (...) in een bedrijf.
  • Als onderzoeker op een onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van een multinational.
  • Als manager van technische teams.
  • Als (promotie) onderzoeker in de academische wereld, waar je de grenzen van wetenschap en technologie verlegt. Dit ter voorbereiding op zowel industrieonderzoek als academische carrières.

Waarom kiezen voor UAntwerp ?

"De University of Antwerp is gevestigd in een van de belangrijkste en drukste EU-havens , wat veelbelovende kansen biedt op het gebied van interessante stages bij internationale bedrijven met een multiculturele sfeer . Labs en technische lessen worden gegeven door (post) doctorale onderzoekers met behulp van geavanceerde technologieën, die ik het leukste vond. Het curriculum is ook aangepast aan de actuele onderwerpen binnen de industrie en de academische wereld, die je toekomstige werkperspectieven garandeert. "

Emad Heydari Beni | Ik rende

127163_ComputerScience_Fotofiche_1180op361_preview_Practicuminformatica2013.jpg

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of o ... Lees meer

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of our student population comes from abroad. Lees Minder