Master in de geschiedenis

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het programma Geschiedenis heeft tot doel een nieuwe generatie Arabische onderzoekers op het gebied van de Arabische en Islamitische geschiedenis te creëren, voortbouwend op de ervaring die is opgedaan door prominente professoren op het gebied van historische studies van Arabische en westerse universiteiten. Dit programma maakt gebruik van een groot aantal nieuwe westerse theorieën op het gebied van historisch onderzoek. Het programma is bedoeld om de diepten van de geschiedenis van economische, politieke, sociale en intellectuele structuren in Arabische landen te doorgronden, terwijl historische gebeurtenissen opnieuw worden bekeken met het doel van herinterpretatie op basis van nieuwe onderzoeksmethoden.

Het programma hecht bijzonder belang aan de studie van de Arabische geschiedenis binnen de verschillende regionale en internationale processen. Het probeert ook nieuw terrein in te gaan door de studie van de huidige of onmiddellijke geschiedenis aan te bieden. Alles bij elkaar wil het programma de studenten doordringen van de noodzaak om nieuwsbronnen te diversifiëren door blootstelling aan verschillende Arabische en westerse archieven. Deze blootstelling aan de geschiedenis van structuren en relationele geschiedenis zal studenten vertrouwd maken met moderne geschiedenisscholen en hen in staat stellen de Arabische geschiedenis op een nieuwe manier te schrijven, wat bijdraagt ​​aan het overwinnen van tradities en het focussen op nieuwe methodologische kaders.

Programma-invoervereisten

Het programma Geschiedenis verwelkomt uitstekende kandidaten die over de vaardigheden en motivatie beschikken die vereist zijn voor graduate studies.

Toelating tot de geschiedenis programma is open voor studenten met een bachelordiploma in de geschiedenis, of in andere disciplines in de sociale wetenschappen en geesteswetenschappen, politieke wetenschappen of andere verwante disciplines. Het programma kan ook een of meer van de volgende vereisen:

 • Een onderzoeksproject van ongeveer 1500 woorden over een onderwerp gerelateerd aan het programma.
 • Geef een schriftelijk examen over een geschiedenis gerelateerd onderwerp.

Zorg er vóór het solliciteren voor dat u de toelatingsvereisten en -procedures op instellingsniveau hebt bezocht en begrepen.

Kern vakken

 • HIST 611 Historisch onderzoek: methoden en scholen
 • HIST 612 Islamitische islamitische politieke entiteiten
 • HIST613 Mediterraan materiaal en sociale beschaving: bevolking, productie en manieren van leven
 • HIST614 Hervorming en modernisering in de Arabische en islamitische wereld
 • HIST615 Communicatienetwerken en overdracht van ideeën en technieken in de mediterrane en islamitische wereld
 • HIST616 Stedelijke en landelijke structuren in de mediterrane en islamitische wereld

Keuzevakken

 • HIST620 Archivalische documenten lezen: methoden en studie (niet-credit)
 • HIST621 Arabische en islamitische geschiedschrijving
 • HIST622 Huidige geschiedenis: protestbewegingen
 • HIST623 Geschiedenis en geheugen

Careerbestemmingen

Na afronding van dit programma behalen afgestudeerden een diploma in "Master in sociale wetenschappen en geesteswetenschappen: geschiedenis".

Afgestudeerden van dit programma zullen de kennis en vaardigheden verwerven die hen toelaten om:

 • Studeer afgestudeerde studies op PhD-niveau.
 • Loopbanen na die historische kennis vereisen, vooral in internationale relaties, omdat afgestudeerden de vaardigheden hebben verworven om documenten en teksten te lezen die betrekking hebben op de geschiedenis van de relatie tussen de Arabieren en de beschavingsgebieden.
Laatst bijgewerkt op jul 2018

Over de school

The Doha Institute for Graduate Studies (DI) is an independent institute for learning and research, based in Doha, in the fields of social sciences, humanities, public administration and development e ... Lees meer

The Doha Institute for Graduate Studies (DI) is an independent institute for learning and research, based in Doha, in the fields of social sciences, humanities, public administration and development economics. Programs of study are offered at the master’s degree level in its three schools: the School of Social Sciences and Humanities and the School of Public Administration and Development Economics and the School of Psychology and Social Work. The DI is also home to the Center for Conflict and Humanitarian Studies. Lees Minder