Master in de geschiedenis (Leuven)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Deze master vergroot je historische kennis en voorziet je van de benodigde tools om een methodologische benadering van de studie van het verleden na te streven. Tijdens de opleiding maak je kennis met de hedendaagse onderwerpen van het historische debat en met de belangrijkste theoretische ontwikkelingen die momenteel de basis van het veld vormen.

Waar gaat het programma over?

De Master of Arts in History is een eenjarig programma met een brede internationale kijk. Je leert de kneepjes van het wetenschappelijk onderzoek, verwerft diepgaande kennis over een verscheidenheid aan onderwerpen en bespreekt en mengt uiteenlopende standpunten uitgebreid. Als resultaat van deze kritische methode zult u een ongeëvenaarde competentie verwerven in het verwerken en analyseren van informatie en het ontwikkelen van een innovatieve synthese van de onderdelen. Je krijgt de keuze om je te specialiseren in een historische periode of je te focussen op bepaalde historische thema's: media, boeken, religie, protestbewegingen, seksualiteit, postkolonialisme, prostitutie, wetenschap, migratie, landbouw, politiek.

Met deze op onderzoek gebaseerde master kun je je losmaken van nationale paradigma's om je bezig te houden met grootschalige theoretische en methodologische perspectieven op het verleden. Het bestaat uit drie delen: een kernmodule, een methodologische module en een reeks uitgebreide keuzevakken. Tijdens de opleiding wordt van je ook verwacht dat je naar een masterproef werkt, het hoogtepunt van ons programma, waar je de mogelijkheid hebt om een uitgebreide en originele historische studie te schrijven met behulp van de vaardigheden en kennis die je tijdens de cursus hebt opgedaan.

Je kunt ook deelnemen aan onze stageprogramma's, als onderdeel van je studie, en daardoor essentiële vaardigheden ontwikkelen in verschillende sectoren: erfgoed en cultuur, media, overheid en de politieke sector, evenals privéonderzoek.

Sterke punten

 • Je kunt je eigen cursus ontwerpen en verfijnen dankzij het flexibele programma.
 • Je zult waardevolle vaardigheden opdoen in verschillende sectoren via het stageprogramma.
 • Je krijgt de kans om van internationale autoriteiten te verdienen over een breed scala aan historische onderwerpen.

Is dit het juiste programma voor mij?

 • U vindt het leuk om onafhankelijk historisch onderzoek te doen vanaf de planningsfase, u bent goed in het communiceren van uw bevindingen en u kunt ze effectief leveren.
 • Je wilt je kennis en begrip van gebeurtenissen uit het verleden verdiepen en nieuwe historische onderzoeksmethoden oefenen.
 • U wilt worden ondergedompeld in baanbrekend historisch onderzoek in een breed scala aan talen.

Alle aanvragers moeten voldoende vaardigheden tonen in zowel mondeling als schriftelijk Engels.

Doelen

Master in de geschiedenis: leerresultaten

Over het afstuderen aan de Master of History-studenten:

 1. Heb een grondige kennis van en inzicht in een of meer historische periodes en / of historische methodologie.
 2. Kan kritisch reflecteren op de complexiteit van historisch onderzoek en is zich ervan bewust dat elke kijk op het verleden locatie- en tijdspecifiek is en nooit waardevrij.
 3. Zelfstandig een originele onderzoeksvraag kunnen formuleren op basis van de bestaande geschiedschrijving en door relevante bronnen te vinden, en een scriptie schrijven op basis van een kritische analyse van deze materialen.
 4. Volg de ethiek van het beroep in het gebruik en de beschrijving van bronnen en door de nauwkeurige vermelding van bestaande wetenschap.
 5. Kan hun werk schrijven en presenteren in een wetenschappelijke stijl en in goed academisch Engels.
 6. Kan actief deelnemen aan debatten over geschiedenis en de rol van het verleden in de hedendaagse samenleving.

Carrièremogelijkheden

Een Master of Arts in de geschiedenis zal u voorzien van uitgebreide ervaring in het veld en een verscheidenheid aan overdraagbare vaardigheden. Door middel van verschillende studiemethoden leer je denken, analyseren, kritiek leveren, interpreteren, debatteren, conclusies trekken en deze duidelijk schriftelijk uitdrukken. Je raakt vertrouwd met de basisprincipes van vele andere belangrijke disciplines, zoals rechten, politicologie en economie.

De Master of History aan de KU Leuven bereidt je ook voor met de kennis en competenties die nodig zijn om een breder scala aan carrièremogelijkheden in verschillende sectoren te verkennen, waaronder overheid en politiek, media en communicatie, erfgoed- en culturele organisaties, en een breed scala aan particuliere bedrijven. Het biedt ook uitstekende training voor diegenen die een Ph.D. of verder gevorderd onderwijs.

Start je carrière, tijdens je studie

Het Student Career Center zet je graag op weg naar je eerste werkervaring. Het centrum coacht je ook bij het zoeken naar een interessante baan en helpt je bij sollicitatiegesprekken. Voor studenten die een eigen zaak willen starten heeft de KU Leuven ook Lcie, de KU Leuven gemeenschap die studenten stimuleert met innovatieve en ondernemende ideeën.

Weet je niet waar je moet beginnen? De databases van het Student Career Center bevatten aanbiedingen voor banen, vrijwilligerswerk, innovatieprojecten en studentenbanen. Je kunt ook een van de evenementen bezoeken die worden georganiseerd door het Career Center.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked ... Lees meer

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked among the top 100 in the world. Lees Minder
Ga naar de website van de school