Master in de geografie (Leuven)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het doel van de Master in de Geografie van de KU Leuven is je een dieper begrip bij te brengen van geografische problemen en methoden, kennis om deel te nemen aan het theoretische debat binnen de discipline, en training in het gebruik van geografische werktechnieken. Het globale doel van de master is om geografen te genereren die een actieve rol kunnen spelen in onze hedendaagse samenleving.

Structuur

Het volledige programma omvat 120 ECTS . Naast kerncursussen over interacties tussen samenleving en omgeving en onderzoeksmethoden in de geografie (27 ECTS), volg je de verplichte cursussen binnen de door jou gekozen specialisatie (33-34 ECTS) en een aantal keuzevakken in jouw vakgebied (29-30 ECTS) . De overige 30 ECTS worden toegekend aan de masterproef.

Het programma biedt drie specialisaties:

  • Earth and Climate: richt zich op terrestrische ecosystemen en milieuveranderingen, met de nadruk op actuele en relevante onderzoeksthema's in de geowetenschappen zoals opwarming van de aarde, bodem- en waterbehoud.
  • Stad, samenleving en ruimte: richt zich op de veelzijdige uitdagingen waarmee steden in het huidige tijdperk van globalisering worden geconfronteerd.
  • GIS en ruimtelijke modellering: richt zich op nieuwe benaderingen en technieken voor het verwerven, beheren, analyseren en in kaart brengen van ruimtelijke gegevens. Binnen deze specialisatie kun je er ook voor kiezen om een GIS-stage van twee maanden op te nemen.

Sterke punten

  • Het zeer competitieve programma wordt gezamenlijk aangeboden door het Departement Aard- en Omgevingswetenschappen van de KU Leuven en het Departement Geografie aan de VUB en is stevig verankerd in het huidige onderzoek aan beide universiteiten.
  • Een sterke focus op methoden en technieken gecombineerd met analytische kracht en een brede theoretische achtergrond maken van jou een veelzijdige onderzoeker , bereid om een sleutelrol te spelen in interdisciplinaire teams die de belangrijkste uitdagingen van de toekomst aanpakken, zoals klimaatverandering, verstedelijking, landgebruiksbeheer, migratie ...

Raadpleeg onze website voor recente informatie over dit programma.

Laatst bijgewerkt op dec 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

KU Leuven is the highest ranked university of Belgium.

KU Leuven is the highest ranked university of Belgium. Lees Minder