Read the Official Description

From Kadlecová Ludmila's MA series 'between the blocks', 2013.

OVER ONS

FAMU is de vijfde oudste filmschool ter wereld. De afgestudeerden omvatten vele invloedrijke filmmakers en scenaristen, van wie velen internationaal bekend staan ​​als Oscar-winnaars en laureaten van internationale filmfestivals. | Het Departement Fotografie werd in 1975 opgericht en is daarmee een van de oudste instellingen in zijn soort in Europa. De school ligt midden in het historische centrum van Praag. Onze unieke specialisatie is de koppeling van klassieke fotografietechnieken met hedendaagse multimediale trends. Algemene informatie over het programma, faciliteiten, lesmethoden en actuele evenementen is te vinden op de website van de afdeling foto.amu.cz/en . MEER APPLICATIE-INFO .

STUDIE | De afdeling Fotografie biedt een masterprogramma en een korte-termijnstudieprogramma in de Engelse taal aan voor fotografie. Studenten die in het Engels studeren, hebben ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de lezingen in het Engels in het FAMU International-programma. | De studenten hebben ook de mogelijkheid om te werken in de studio's geleid door gerenommeerde leraren. Deze studio's omvatten de Studio van de documentaire fotografie, de Studio van de gefaseerde fotografie, de Studio van post-conceptionele fotografie en de Studio van de multimedia.

GESCHIEDENIS EN THEORIE | Cursussen in de geschiedenis en theorie van fotografie, film, kunst en visuele cultuur vormen een belangrijk onderdeel van de studie van fotografie aan de Department of Photography ("DoP"), FAMU. Lezingen en seminars dienen vooral om de dingen in de juiste context te plaatsen en de creatieve praktijk van studenten te versterken; ze onderwijzen kritisch denken, onderzoekspraktijken en de basisprincipes van het omgaan met academische teksten op het gebied van alfa- en gammawetenschappen. Naast de instructies van de belangrijkste docenten van DoP, die zich vooral richten op de geschiedenis en het heden van technische beelden, kunnen studenten ook andere cursussen bij de FAMU bijwonen die zich hoofdzakelijk richten op de geschiedenis van de Tsjechische en wereldcinematografie en cultuur.

FACILITEITEN | Studio-tafelblad is uitgerust met grote formaat camera's van het Sinar-type met een filmformaat van maximaal 18 x 24 cm, inclusief digitale alternatieven. | Studio voor de fotografie van het leven heeft een flitslichtsysteem met een standaardvermogen van 12.000 Ws; het heeft een Hasselblad-camera met een digitale achterkant en een analoge camera Mamiya RB 67 met een set verwisselbare lenzen. | Studio Portrait and Figure biedt soortgelijke apparatuur als hierboven en de mogelijkheid om een ​​eindeloze achtergrond te creëren. | Computerruimte en een ruimte voor het scannen van films (negatieven en positieven) zijn beschikbaar op de school. Voor meer veeleisend werk is er de Hasselblad Flextight x5 scanner. | De uit Praag-studio in Beroun stelt studenten in staat zich gedurende meerdere dagen op hun werk te concentreren en biedt accommodatiefaciliteiten op het terrein. Het biedt studio's die zijn ingericht voor grote en middelgrote formaten en twee darkrooms. We bereiden ook een klassieke studio met daglicht voor, die een camera van 18 x 24 cm zal hebben.

A Farewell to Tibet by Hass XiangYu (MA series, 2016)

CULTUUR LEVEN | Een integraal onderdeel van het schoolkarakter is de interconnectie met het dynamische culturele leven in Praag. De school heeft een eigen galerij in het centrum van Praag. De galerij heeft een rijk programma van studentententoonstellingen. Wij helpen internationale studenten bij de integratie in de reguliere galerieactiviteiten in Praag, wat betekent dat ze vaak deelnemen aan tentoonstellingen in gerenommeerde galerijen. | Een uniek voordeel is onze interconnectie met de FAMU-filmafdeling op gebieden zoals richting, camera en bewerking. Samen met onze studenten nemen we regelmatig deel aan belangrijke Europese festivals van fotografie. In het kader van onze programma's werken we samen met fotografie- en filmscholen over de hele wereld.

FAMU at the river bank

MEESTERS PROGRAMMA IN HET ENGELS

VOORWAARDEN VOOR TOELATING TOT STUDIE IN HET SCHOOLJAAR 2018/2019
Het MA-programma is bedoeld voor studenten met afgeronde bachelorstudies. Bachelorstudie op het gebied van fotografie of beeldende kunst is een voordeel, maar geen vereiste. Alle aanvragers moeten een grote interesse hebben in fotografie in het algemeen, evenals in hun eigen originele werk in deze media. Het programma biedt een uitbreiding en intensivering van het begrip van fotografie in praktische, maar ook theoretische studiegebieden en het bereidt de studenten voor op een carrière als professionele fotograaf.
Duur van de studie - 2 jaar (4 semesters).

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN HET ACADEMISCHE JAAR 2019/2020 | Herfst semester: september 2019 - december 2019 | Lentersemester: februari 2020 - mei 2020.

Program taught in:
Engels

See 4 more programs offered by FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague »

Last updated January 12, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
4 semesters
Voltijd
Prijs
8,700 EUR
By locations
By date
Begindatum
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Einddatum