Master in de financiële wereld

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma Doel

Het HKU Master of Finance (MFin) -programma is een interdisciplinair programma dat erop gericht is gemotiveerde personen geavanceerde training in financiële theorie te bieden, evenals de wiskundige, statistische en computertraining die nodig is voor een veelheid aan financiële disciplines: prijsstelling van afgeleide instrumenten en effecten , modellering en prognose van financiële markten, hedging en financieel risicobeheer, kredietrisicobeheer, verzekering en herverzekering, kwantitatieve handel en arbitragetraining, asset allocatie en vermogensbeheer, en asset / passiva management.

Studenten kunnen ervoor kiezen om zich te concentreren in een van de leerstromen: Corporate Finance, Financial Engineering en Risk Management, op basis van hun interesses en carrièreambities.

Succesvolle afgestudeerden zullen een concurrentievoordeel genieten in een breed scala aan carrièremogelijkheden bij commerciële en investeringsbanken, makelaars- en beleggingsondernemingen, verzekeringsmaatschappijen, treasury-afdelingen van niet-financiële bedrijven, regelgevende instanties en ook advies- en accountantskantoren. Twaalf.

Wijze en duur van de studie

Het MFin-programma strekt zich uit over minimaal één academiejaar en maximaal twee academiejaren voor voltijdstudie. De meeste studenten hebben de neiging om de opleiding in één academiejaar af te ronden.

Cursussen worden op modulaire basis aangeboden, zodat studenten zich op één studiegebied tegelijk kunnen concentreren. Er zijn zes modules in een studiejaar en elke module duurt zes tot acht weken, inclusief de tentamenweek.

Studenten volgen meestal 2 cursussen per module en er zijn 4 lessen van drie uur per week.

Medium- en cursusbeoordeling

De opleiding wordt in het Engels gegeven.

De beoordeling van elke cursus kan opdrachten, tussentijdse examens, projectpapieren en ander cursuswerk omvatten, evenals een eindexamen, dat normaal gesproken aan het einde van elke cursus wordt afgenomen, tenzij anders aangegeven.

Curriculum Structuur

Het programma biedt drie streams: 1) Corporate Finance, 2) Financial Engineering en 3) Risk Management. Studenten kunnen zich concentreren op een van de drie gebieden, afhankelijk van hun interesses en loopbaanambities.

curriculum structure 1

MFin Curriculumn Structure 2

Toelatingsvoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor toelating tot het Master of Finance Program, moet een kandidaat:

  • Houd een erkend bachelordiploma of gelijkwaardig;

  • Verkrijgen van verklaringen van twee scheidsrechters over zijn / haar geschiktheid voor het programma; en

  • Behaal een TOEFL / IELTS * -score als je niet van een Engelstalige universiteit bent.
    Minimale score-eis: TOEFL: 80 of IELTS: 6 (zonder subtest lager dan 5,5)

GMAT / GRE-scores zijn niet vereist, maar een goede GMAT / GRE-score zal gunstig worden overwogen en kan nuttig zijn voor marginale gevallen.

Over het algemeen zijn aanvragers niet verplicht om een interview bij te wonen tijdens het toelatingsproces.

Opnameschema

De opnames voor de intake voor 2021 zijn nu open.

Aanmeldingsdeadlines:

  • Ronde 1: 12.00 uur (GMT +8), 19 oktober 2020
  • Ronde 2: 12.00 uur (GMT +8), 14 december 2020
  • Ronde 3: 12.00 uur (GMT +8), 3 februari 2021
  • Ronde 4: 12.00 uur (GMT +8), 9 maart 2021
  • Ronde 5: 12.00 uur (GMT +8), 7 april 2021

Biedingen zullen op doorlopende basis worden gedaan en vroege aanvragen hebben de voorkeur, in die zin dat een groot deel van de aanbiedingen in de vroege stadia aan aanvragers zal worden toegewezen. Kandidaten wordt daarom sterk aanbevolen om hun sollicitaties en ondersteunende documenten zo snel mogelijk in te dienen.

Niet-lokale studenten worden sterk aangemoedigd om zich in de eerste twee rondes aan te melden, zodat er voldoende tijd is om studentenvisa te regelen en om zich voor te bereiden op hun verhuizing naar Hong Kong.

Toelatingsbesluiten zijn over het algemeen beschikbaar 1 maand na de deadline voor aanmelding en succesvolle aanvragers worden per e-mail op de hoogte gebracht. Kandidaten die geen offerte hebben ontvangen, worden opnieuw in behandeling genomen in de volgende ronde (n), tot het einde van de toelatingscyclus.

Collegegeld

Het voorgestelde collegegeld voor de intake in 2021 is HK $ 396.000 *.

Na ontvangst van het toelatingsaanbod dienen kandidaten een aanbetaling van HK $ 95.000 * te regelen om hun aanvaarding te bevestigen. Het saldo is betaalbaar in 2 termijnen over een academiejaar, ongeacht het aantal cursussen dat in elke module wordt gevolgd.

Onder voorbehoud van de goedkeuring van de MFin-programmadirecteur en de betrokken commissies, kan een gevorderde status van vereiste cursussen, met uitzondering van de sluitsteencursus, worden toegekend, en het collegegeld zou dienovereenkomstig met HK $ 33.000 * per cursus worden afgetrokken.

Er is ook een niet-restitueerbare aanvraagkosten van HK $ 300.

* onder voorbehoud van wijziging en definitieve goedkeuring door de Universiteit van Hong Kong

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the HKU Business School has g ... Lees meer

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the HKU Business School has grown to become a widely recognised and respected business school in the region. Lees Minder